یک محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه موفق به ساخت پرینتر سه‌بُعدی شده است که نیاز صنایع مختلف را تأمین می‌کند.

اختراع جدید به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، علی آزادی‌نیک محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: مزایای «پرینتر سه‌بُعدی با کاربری صنعتی» نسبت به دیگر پرینترها، افزایش دقت، طول عمر بیشتر، قابلیت تنظیم دمای دیجیتال داخل کابین، استفاده از ریل و واگن با توان تحمل بار و دقت بالاتر نسبت به مدل‌های شَفت‌دار، استفاده از سیستم تنظیم خودکار سطح چاپ، قابلیت استفاده از انواع فیلامنت‌های FDM (فیلامنت ماده اصلی پرینتر‌های سه‌بُعدی است که بصورت رشته‌های پلاستیکی عرضه می‌شود)، استفاده از توربو‌فَن برای ثابت نگه داشتن دمای برد کنترل و عدم ایجاد نویز در ساعات بالای چاپ می‌باشد.

 

او درباره مشکلاتی که از مرحله ایده تا تجاری‌سازی این محصول با آن روبرو بودند، اظهار کرد: ابتدا از لحاظ سرمایه برای ساخت نمونه اولیه دستگاه مشکل داشتیم که با همت دوستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه این مشکل برطرف شد.

این محقق دانشگاه آزاد گفت: بعد از آن، در رابطه با ساخت اولیه به یک‌سری مشکلات خوردیم که مهم‌ترین آنها تأمین مواد اولیه بود. به‌این‌صورت که خیلی از مواد مورد نیازمان یا استاندارد نبودند یا اینکه به راحتی در داخل کشور قابل دسترسی نبودند.

آزادی‌نیک افزود: بنابراین طراحی‌ها را تغییر داده و بر اساس قطعات و لوازمی که می‌شد آنها را به‌راحتی در داخل کشور تهیه کرد، دستگاه را ساختیم تا بعداً برای قطعات جانبی با مشکل مواجه نشویم.

او عنوان کرد: مشکل دیگری که وجود داشت قسمت الکترونیک و برنامه‌نویسی دستگاه بود؛ اما از آنجایی که برنامه‌نویسی دستگاه، اوپن‌سورس (متن‌باز) جهانی است، توانستیم خودمان یک‌سری تغییرات را براساس ابعاد دستگاه‌هایی که خودمان می‌سازیم، اعمال کرده و قابلیت تغییر‌ دادن در برنامه‌ها را هم به دست آوردیم.

این محقق دانشگاه آزاد در ادامه بیان کرد: دو نمونه از این پرینتر در ابعاد ۲۰*۲۰*۲۰ برای دندان‌سازها که کار قالب‌گیری دندان‌ها را با استفاده از چاپگر سه‌بُعدی انجام می‌دادند، به فروش رسیده است. محصول ارائه‌شده در نمایشگاه با ابعاد ۴۵*۴۵*۵۵ برای استفاده در دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه تهیه شده و برای بازارِ نمونه‌سازی‌ قطعات ریخته‌گری و پیش‌ساخته در نظر گرفته شده است.

آزادی‌نیک گفت: متأسفانه بازاریابی محدودی برای ارائه محصول تا به این لحظه انجام شده و همچنین به دلیل عدم توانایی مالی نمی‌توانیم به صورت سری‌سازی پرینتر‌ها را تولید و در بازار عرضه کنیم.

او درباره حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از این پروژه بیان کرد: خوشبختانه در زمینه حمایت مالی تا آنجایی که امکان داشت به ما کمک کردند و قول مساعدت و کمک‌های دیگر را هم دادند. اما متأسفانه از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایتی صورت نگرفته است.
انتهای  پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.