به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مهرداد سالاری معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز درباره طرح سازگاری با کم آبی گفت: باید در این طرح مباحث محلی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هر استان لحاظ شود و برنامهها تیپ مشترکی در کشور نداشته باشد که فقط بخواهیم اعداد و ارقام آنها را تغییر دهیم.
او با بیان اینکه در برخی موارد اجرای برنامههای سازگاری با کم آبی تنشهای اجتماعی را نیز به همراه دارد، عنوان کرد: برای این منظور باید پیوستهای اقتصادی و تشویقی لحاظ شود.
سالاری از پرهزینه بودن برخی از بندهای سازگاری با کم آبی مانند بازچرخانی پساب صنعتی و ... هم یاد کرد و افزود: باید مباحث اقتصادی مربوطه نیز در طرح دیده شودموضوع دیگری که باید در طرح سازگاری با کم آب مد نظر قرار گیرد، توجه به برنامهریزیهای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است.
به گفته معاون عمرانی استانداری کرمانشاه، این برنامه باید به گونهای تدوین شود که قابلیت اجرایی داشته باشد و بر اساس واقعیتها و امکانات مالی موجود باشد.
بهرام درویشی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه نیز اشارهای به وضعیت منابع و مصرف آب در استان کرمانشاه داشت و افزود: کرمانشاه دارای دو حوزه آبریز کرخه و مرزی غرب با پتانسیل ۵.۸ میلیارد مترمکعب است.
او از وجود ۹۴۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان هم یاد کرد و افزود: از این میزان ۱۸۵ هزار هکتار آبی، ۴۴ هزار هکتار باغات و حدود ۴۵ هزار هکتار اراضی تحت پوشش آبیاری تحت فشار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت آب و محوریت آن در توسعه کرمانشاه، خاطرنشان کرد: مطالبهای که در حوزه صنعت و کشاورزی برای آب در استان وجود دارد گاهی در توان و متناسب با پتانسیل آبی که داریم، نیست.
درویشی عنوان کرد: البته مطالباتی که در استان داریم به حق است و از همین رو تقاضا داریم برنامه سازکاری با کم آبی با رویکرد متفاوتی برای کرمانشاه در نظر گرفته شود هدف اصلی این برنامه نیز مدیریت مصرف آب براساس آب قابل برنامهریزی در استان است.
انتهای پیام/ز