شیبانی گفت: ۹۵ درصد بسته بندی دارو، تولید داخل است، همچنین صادر کننده پوکه آمپول و کپسول هستیم.

آخرین وضعیت صنعت داروسازی ایرانبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد شیبانی، رئیس سندیکای داروسازان در نشست خبری تحلیل آخرین وضعیت صنعت داروسازی ایران اظهار کرد: دارو یک کالای استراتژیک بوده و حیاتی است چرا که با سایر کالا‌های اساسی تفاوت دارد و قابل جایگزینی نیست. هر دارو باید در جای خود مصرف شود و نمی‌توان داروی ضدفشارخون را با داروی دیابت جا به جا کرد و این حساسیت نیاز به توجه بیشتری دارد.

او با بیان اینکه در سال ۵۷ بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به ارز دارو اختصاص داشت، افزود: دارو یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است، ما پیش از انقلاب تجارت محور بودیم و صنعت ما وابسته به شرکت های چند ملیتی بود. در برخی از شرکت ها دارو تحت لیسانس تولید می شد که این روش ارزبری زیادی برای کشور داشت.

شیبانی گفت: پس از انقلاب در حوزه دارو اتفاقات خوبی رخ داد و دسترسی مردم به دارو و حرکت به سوی تولید از اهداف مهم نظام نوین دارویی بود.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی گفت: در دوران جنگ تحمیلی علی رغم هجمه‌ها اگر نظام نوین دارویی نبود و ارزبری دارو مثل قبل از انقلاب بود، در تامین داروی مردم دچار چالش می‌شدیم.

او افزود: در دهه ۷۰ خوشبختانه ۱۲ کارخانه داروسازی ایجاد شد و اکنون بیش از گذشته مورد هجمه آمریکا و اروپا برای تامین دارو هستیم و کشور‌های معاند در طول سال‌های گذشته از ارسال دارو و ماده اولیه به ایران امتناع می‌کنند؛ اکنون برخی کشور‌ها به صراحت بیان می‌کنند که ما به ایران دارو و ماده اولیه نمی‌دهیم.

۹۷ درصد نیاز دارو‌های کشور تولید داخل است

شیبانی با بیان اینکه ۹۷ درصد نیاز دارو‌های کشور تولید داخل است، گفت: برخی دارو‌ها تا ۱۰۰ درصد و برخی دارو‌ها کمتر از ۹۷ درصد تولید داخل هستند، اما به طور میانگین ۱۱۰ کارخانه داروسازی ۹۷ درصد دارو‌های مصرفی تولید داخل را تولید می‌کنند.
 
او با اشاره به اینکه صنعت داروسازی موفقی داریم، تصریح کرد: ۹۵ درصد بسته بندی دارو را در داخل تولید می‌کنیم، همچنین صادر کننده پوکه آمپول و کپسول هستیم.

او بیان کرد: در دارو‌های گیاهی اصلا بحث تولید مطرح نبود اما اکنون از گیاهان دارویی و بیش از هزار قلم پروانه تولید دارو‌های گیاهی صادر شده است.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی گفت: بحث ریکال در همه دنیا مطرح است و در مجموع در طول سال‌های گذشته حجم کمی از دارو‌ها ریکال شده اند.

شیبانی بیان کرد: بیش از ۶۰ درصد ماده اولیه دارو در داخل تولید می‌شود و از ۶۰ قلم داروی بیوتکنولوژی ۲۲ قلم را در داخل تولید می‌کنیم.

او افزود: انتظار داریم مسئولان به دارو نگاه ویژه‌ای داشته باشند و از تصمیم‌های سلیقه‌ای خودداری کنند . علی رغم سختی‌ها کارخانه‌ای تعطیل نشده و شاید تنها به دلیل تاخیر در تامین ماده اولیه خط تولید یک کارخانه دو روز فعال نباشد.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی گفت: مشکل ارزی، نقل و انتقال پول داریم اما ۳۰ تا ۴۰ قلم کمبود‌های دارویی است که در دنیا هم متوسط همین تعداد است و اغلب کمبود‌ها به دلیل تجویز دارو‌های خارج از فهرست است.

او افزود: باوجود مشکلات، تولید ادامه دارد و به دست اندرکاران دارو توصیه می‌کنم که اکنون وقت توسعه و ایجاد اعتماد بیشتر است، نباید مسائل را به سمتی برد که اعتماد مردم به صنعت داروسازی و کیفیت داروی ایرانی را کاهش دهد و صنعت داروسازی تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کرده است.

رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی گفت: سازمان غذا و دارو برخی تصمیمات درون سازمانی و بیرون برون سازمانی می‌گیرند و اعتقاد داریم که تمام تلاش خود را در حوزه دارو انجام می‌دهند.

دستیابی به تکنولوژی ژن درمانی تا ۵ سال آینده

در ادامه عباس کبریایی، زاده نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی درباره حواشی ایجاد شده درباره تولید دارو‌های تحت لیسانس گفت: ما اگر امروز بحث تولید لیسانس را مطرح می‌کنیم باید به زمان هم توجه کرد، متاسفانه اکنون در محاصره یک شرایط ظالمانه هستیم و آنچه امروز در نظام دارویی داریم، آسان به دست نیامده است. ۹۷ درصد دارو‌های تولید داخل را با ۶۰۰ میلیون دلار و ۳ درصد مابقی را با ۱.۳ میلیون دلار تولید می‌کنیم و باید از تولید داخل صیانت کنیم.

او افزود: به موضوع تحت لیسانس از سه منظر متفاوت نگاه می‌کنم مزیت تکنولوژی، اقتصادی و درمانی سه منظر مهم در تولید داروی تحت لیسانس است و هیچ تکنولوژی داروسازی در دنیا وجود ندارد که ما نتوانیم آن را در داخل کشور ایجاد کنیم. 

کبریایی زاده تاکید کرد: با تکیه بر توانمندی که در صنعت داروسازی داریم؛ ژن تراپی یا ژن درمانی تا ۵ سال دیگر در شرکت‌های دانش بنیان داروسازی کشور محقق خواهد شد اما آنچه امروز در تولید تحت لیسانس اتفاقی افتاده هیچ کدام مزیت درمانی و اقتصادی نداشته است.

نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارو‌های انسانی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو باید آیین نامه تحت لیسانس را بازنگری کند و نگاه واقع بینانه تری داشته باشیم.

او افزود: نزدیک به ۱۰۰ دارو‌ی فشار خون، دیابت و آنتی بیوتیک‌ها تولید داخل هستند اما آیا فشارخون و دیابت ایرانی‌ها کنترل شد.

کبریایی زاده بیان کرد: پس از تحریم‌ها در تامین دارو‌های وارداتی دچار مشکل شدیم. دارو هزینه بر است باید توجه داشت اگر در تولید و واردات دارو اقدام نادرست صورت گیرد، به سلامت مردم آسیب وارد خواهد شد.
 
او گفت: از همه فعالان حوزه سلامت می خواهم در سخنرانی های خود سلامت روانی مردم را مد نظر قرار دهند، آنچه درنظام دارویی کشور داریم ساده بدست نیامده است .

نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران درباره موضوع چالش در داروی آنفلوانزا تصریح کرد: سازمان غذا و دارو استراتژی تامین دارو دارد و وزارت بهداشت تلاش کرد تا دارو تامین شود اما امسال با چالش تولید و شروع زودتر اپیدمی آنفلوانزا مواجه بودیم که مشکلاتی ایجاد کرد.

کبریایی زاده بیان کرد: بسیاری از بیماران برای تامین دارو از داروخانه‌هایی مانند ۱۳ آبان و هلال احمر با چالش تامین دارو مواجه هستند.

نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: متاسفانه به دلیل تحریم های آمریکا با وجود اینکه ارز برای واردات دارو تخصیص پیدا می‌کند و واردکننده نقل و انتقال پول را انجام می‌دهد اما در نهایت پول دارو به فروشنده نمی‌رسد و دارو وارد نمی‌شود و این مسئله سلامت مردم را به خطر می اندازد.

کبریایی زاده درباره گرانی دارو بیان کرد: دارو‌های تولید داخل بسیار ارزان هستند و در دارو‌های وارداتی دولت ارز ۴۲۰۰ تومان تخصیص می‌دهد، اما برخی دارو‌ها تحت پوشش بیمه نیست و قیمت بالای این دارو‌ها به همین دلیل است؛ در این موارد باید بیمه‌ها پاسخگو باشند.
 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار