به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با نهایی شدن مکان برگزاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر و انتخاب نمایشگاه بین المللی تهران برای برپایی این رویداد، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره ویژگی های این انتخاب گفت: دلیل اصلی انتخاب نمایشگاه بین المللی به عنوان مکان برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی، امکان یک جا برگزار شدن بخش «طوبای زرین» یا همان بخش مسابقه جشنواره و بخش های دیگر جشنواره مثل بخش گالریها یا «چارسوی هنر» در فضایی مشترک بود.
دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از مزیت های دیگر این انتخاب نمایشگاه به همزمانی برپایی چند نمایشگاه بین المللی از جمله هتلداری، گردشگری و جواهرات اشاره کرد و گفت: در بازه زمانی یعنی ۲۳ تا ۳۰ بهمن، محل نمایشگاه بین المللی پرمخاطب است و با جذب مخاطبان نمایشگاه های دیگر می توانیم ظرفیت تازه ای برای هنرهای تجسمی ایجاد کنیم.
حقیقی درباره اهمیت حضور جشنواره هنرهای تجسمی در کنار نمایشگاه های دیگر گفت: تلاقی هنرهای تجسمی با صنعت و تجارت و سوق دادن سرمایه های آن بخش به سوی هنر، یکی از اهداف این دوره از جشنواره است. در کنار بخش مسابقه جشنواره ـ طوبای زرین ـ حضور گالری ها ـ چارسوی هنر ـ م تواند فرصت خوبی باشد تا هم مخاطبان دیگر نمایشگاهها با فضای هنرهای تجسمی آشنا شوند و هم رونقی برای اقتصاد هنر باشد. از سوی دیگر برپایی جشنواره هنرهای تجسمی در نمایشگاه بین المللی، می تواند بستری برای آغاز دوباره نمایشگا های فرهنگی هنری در این مکان باشد.
وی ادامه داد: در واقع در این شکل، کسانی که مخاطب گالری ها هستند، می توانند از غرفه های بخش طوبای زرین هم عبور کنند و همچنین کسانی که آثار مسابقه را می بینند، نمایشگاه گالری ها را هم ببینند. پراکندگی جشنواره پارسال که بخشی در موسسه صبا، بخشی در باغ موزه قصر، بخشی در فرهنگسرای نیاوران و حتی بخش هایی در مکان های دیگر برگزار شد، تجربه ای برای ما بود که به چنین تصمیمی برسیم تا رویدادهای جشنواره در یک مکان تجمیع شود.
دبیر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه دیگر مزیت های برپایی جشنواره در نمایشگاه بین المللی گفت: ما دوبار نمایشگاه چاپ و بسته بندی را از جانب انجمن گرافیک در این مکان برپا کرده بودیم و جا را بسیار مناسب می دانم که آثار نمایشگاهی در آن به نمایش در بیاید. نخست اینکه دیوارهای بلندی در اختیار ما می گذارد و همچنین برای نورپردازی هم این امکان را به ما می دهد که از روش های نوینی استفاده کنیم.
حقیقی در ادامه درباره معایب احتمالی برگزاری جشنواره در نمایشگاه بین المللی گفت: اگر هم معایبی در این میان وجود داشته باشد در حین برگزاری جشنواره و پس از آن می توانیم درباره آن صحبت کنیم. اما یکی دیگر از خوبیهای این انتخاب این است که برای امسال با توجه به مکان، ما این امکان را داریم تا شکل نمایشگاه را خودمان طراحی کنیم و این دست ما را در چیدمان آثار باز می گذارد.
وی درباره برخی انتقادها نسبت به دوری محل برپایی نمایشگاه نیز اظهار کرد: به باور من تجربه نمایشگاه های سالیانه کتاب در نمایشگاه بین المللی نشان داده است جمعیت پرشماری به نمایشگاه می آیند. یعنی برای علاقه مندان حقیقی یک جشنواره یا نمایشگاه، دوری و نزدیکی مکان برپایی رویداد مهم نیست.
دبیر جشنواره تجسمی فجر همچنین درباره کوتاه شدن زمان برپایی جشنواره نیز بیان کرد: گمان ما این است که این اتفاق، جشنواره را جذابتر می کند. جشنواره فیلم فجر نیز طی ۹ روز برگزار می شود، اما مخاطبان برای دیدن فیلمهای جشنواره، صف های طولانی تشکیل می دهند. دلیل اینکه پارسال جشنواره تجسمی فجر در ۴۰ روز برپا شد این بود که در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی قرار داشتیم. اما در طول سال مشاهده میکنیم که عموماً نمایشگاه های تجسمی بین یک هفته تا ۱۰ روز در گالریها برگزار می شوند و این در فضای هنرهای تجسمی یک عرف است.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ۲۳ تا ۳۰ بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/