به بهانه اضافه شدن «ماوی» به جمع حیوانات باغ وحش ارم؛ میزان گفت و گویی را با مدیر این مجموعه ترتیب داده و سوالاتی که در مورد این مجموعه و حیوانات حاضر در این باغ مطرح می‌شود را با او در میان گذاشت.

تولید مثل شیر‌های آفریقایی پارک ارم متوقف شد/ فیل‌ها در رژیم غذایی هستند«باغ وحش ارم» خیلی از مردم تهران و شاید حتی ایران با این باغ وحش خاطره دارند؛ باغ وحشی که شاید زمانی تنها مکان تفریحی مردم پایتخت بود؛ روز گذشته یک قلاده پلنگ ماده ایرانی به نام ماوی که ۱۰ ماه سن دارد از روستای ماوی از توابع شهرستان میانه، به باغ وحش ارم منتقل شد.

خبرنگار ما به بهانه اضافه شدن این پلنگ به جمع حیوانات باغ وحش ارم؛ گفت و گویی را با مدیر این مجموعه ترتیب داده و سوالاتی که در مورد این مجموعه و حیوانات حاضر در این باغ مطرح می‌شود را با او در میان گذاشت.

امیر الهامی مدیر باغ وحش ارم تهران، با اشاره به ورود اولین پلنگ ماده ایرانی به باغ وحش ارم گفت: هفته گذشته با موافقت سازمان حفاظت محیط زیست همراه با پلنگ ماده ایرانی تعدادی از گونه‌های جانوری بومی کشور از جمله یک پرنده بالابان و ۷ قطعه پرنده هوبره به باغ وحش ارم اهدا شده است.

وی با بیان اینکه پلنگ ماده ایرانی به نام ماوی از یکی از روستا‌های شهرستان میانه از متخلف گرفته شده و حدود ۷ ماه در پارک پردیسان نگهداری شده است، افزود: پلنگ ماده ایرانی در دوره قرنطیه به سر می‌برد تا به محیط و غذا عادت کند پس از آن در محوطه باز در حدود ۴۰۰ متر به صورت تک تا زمانی که بالغ شود نگهداری خواهد شد.

الهامی با تاکید بر اینکه پرنده‌های هوبره بومی مناطق مرکزی ایران در حوالی یزد هستند، افزود: ۴ قطعه از این هوبره‌ها ماده و ۳ تای دیگر نر است و اکنون در فضای جدیدالحداث در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارند.

بررسی وضعیت حیوانات به صورت مستمر انجام می‌شود

مدیر باغ وحش ارم در پاسخ به این سوال که پزشک مستقر در باغ وحش داریم، گفت: بله دامپزشک و کادر درمانی خوبی در باغ وحش حاضر هستند و بررسی وضعیت حیوانات به صورت مستمر در جریان است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه تغذیه حیوانات به چه شکل انجام می‌شود، افزود: برای حیوانات گوشتخوار حدودا هفته‌ای ۵۰۰ کیلو گوشت تازه گوساله و در حدود ۲۶۰ کیلو مرغ خریداری می‌شود.

مدیر باغ وحش ارم با بیان اینکه گوشت گوساله و مرغی که خریداری می‌شود تازه بوده و تاییده سازمان دامپزشکی را دارد، تصریح کرد: پس از انتقال گوشت‌های خریداری شده قبل از انتقال به سردخانه باغ وحش تاییده پزشک دامپزشک اخذ می‌شود.

تایید سلامت غذای حیوانات از چند کانال معتبر

وی با تاکید بر اینکه گوشت تهیه شده برای حیوانات گوشتخوار باغ وحش با گوشت‌هایی که در قصابی‌ها به فروش می‌رسد تفاوتی ندارد، گفت: سلامت گوشت‌های خریداری شده از چند منبع تایید می‌شود از این رو موضوعی سلامت حیوانات را تهدید نمی‌کند.

الهامی در خصوص واکسینه کردن حیوانات، گفت: واکسیناسیون حیوانات به صورت دوره‌ای انجام می‌شود و بر اساس دستورالعمل‌هایی که هر گروه از حیوانات دارند دامپزشک باغ وحش اقدامات خاص را از بدو تولد برای برخی از گونه‌ها انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه مراقبت‌های مستمر از حیوانات انجام می‌شود، افزود: هر قفسی مراقب مخصوص خود را دارد، مراقبین ضمن نظافت جایگاه و غذا دادن به حیوانات رفتار‌های آن‌ها را زیر نظر گرفته و چنانچه مورد مشکوکی دیده شود به مسئول قسمت که متخصص این موضوع است گزارش می‌دهند تا در نهایت دامپزشک مجموعه به موضوع ورود کند.

نظارت مستمر وضعیت حیوانات از سوی پزشک

مدیر باغ وحش ارم با تاکید بر اینکه اگر دربررسی وضعیت حیوانات مورد مشکوکی دیده شود برای آن دارو تجویز می‌شود، تصریح کرد: اگر لازم باشد حیوان بیهوش شده و از نزدیک معاینات انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حضور مراقبین در قفس حیوانات خطر ندارد، گفت: حیوان با مسئول نظارت و نگهداری خود آشنا بوده و به عبارتی به او عادت کرده از این رو نگرانی از این حیث وجود ندارد هر چند که مراقبت‌های لازم انجام می‌شود.

باغ وحش ارم کلینیک نگهداری حیوانات ندارد

الهامی در پاسخ به این سوال که آیا زمینه اهدا حیوانات خانگی به باغ وحش ارم فراهم است یا خیر، افزود: باغ وحش ارم کلینیک نگهداری حیوانات ندارد و این مجموعه نیز هر حیوانی را قبول نمی‌کند.

وی ادامه داد: مردم می‌توانند حیوانات خانگی خود اعم از خرگوش را به پارک پردیسان تحویل بدهند البته که برخی حیوانات وحشی را نیز نگهداری می‌کنند که این مصداق تخلف است.

الهامی با تاکید بر اینکه هر باغ وحشی ظرفیت خاص خود را دارد، گفت: نگهداری حیوانات باید طبق ضوابط و مقرارت باشد و هر متراژی برای یک حیوان در نظر گرفته شد از این رو نمی‌توانیم نسبت به تحویل حیوانات اهدایی مردم اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا از سوی حیوانات لطمه جانی به مردم وارد شده است، تصریح کرد: خیر حادثه‌ای در چند سال اخیر نداشته ایم البته که قفس‌ها بسیار ایمن هستند.

نباید جیره غذایی حیوانات بهم بریزد

الهامی گفت: علت تاکید باغ وحش نسبت ندادن مواد غذایی به حیوانات از سوی مردم برهم نخوردن جیره غذایی حیوانات است، زیرا هر حیوانی جیره غذایی خاص خود را داشته و اگر کسی به آن‌ها غذا بدهد جیره غذایی آن‌ها بهم ریخته و حیوان دچار چاقی می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حیوانی که دچار چاقی شده باشد در مجموعه داشته اید، افزود: بله به طور مثال فیل نر از آن دسته حیواناتی بوده که بیشتر غذا خورده و چاق شده بود.

مدیر باغ وحش ارم با بیان اینکه فیل نر اکنون در حدود ۴ تن و فیل ماده در حدود ۳ تن است، ادامه داد: برای بهبود وضعیت فیل نر رژیم غذایی ارایه شد تا با متعادل کردن تغذیه وزنش کاهش یابد.

الهامی در پاسخ به این سوال که چرا نصب حفاظ الکتریکی در برخی از محوطه‌های باغ وحش صورت گرفته، گفت: برق این حفاظ‌ها بسیار ضعیف بوده و برای نزدیک نشدن حیوانات به مردم تعبیه شده است.

تمام حیوانات باغ وحش زایا بوده و همه بچه دار شده اند

وی با بیان اینکه خوشبختانه تمام حیوانات باغ وحش زایا بوده و همه بچه دار شده اند، افزود: البته که ببر‌ها بچه دار نشدن، زیرا تک هستند و تا زمانی که از نژاد مشابه آن‌ها وجود نداشته باشد تولید مثلی هم رخ نمی‌دهد، زیرا در باغ وحش دو رگه گیری و جفت گیری از نژاد‌های مختلف صورت نمی‌گیرد.

مدیر باغ وحش ارم در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون جلوی جفت گیری یا تولید مثل حیوانی در باغ وحش ارم گرفته شده یا خیر، گفت: بله جلوی تولید مثل نیز برخی مواقع در برخی از گونه‌های حیوانی گرفته می‌شود و این در همه جای دنیا مرسوم است و در باغ وحش ارم نیز وقتی تکثیر یک گونه برای ما مشکل ساز شود و جای مناسب نباشد با ایمپلنت گذاری جلوی تولید مثل گرفته می‌شود که این موضوع در خصوص شیر‌های آفریقایی صورت گرفته است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.