مدیرکل مدیریت بحران خوزستان:

لایروبی کانال‌ها و مقاطع آب و فاضلاب آغاز شود

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان بر آغاز لایروبی کانال ها و مقاطع آب و فاضلاب در شهرستان های درگیر آبگرفتگی تاکید کرد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان روز شنبه در نشست برآورد خسارت ناشی از بارندگی اخیر و پیگیری جبران این خسارات در استانداری خوزستان با تاکید بر لزوم لایروبی در استان گفت: علت تاکید بر تسریع در این عملیات این است که اگر در روز‌ها و ماه‌های آینده بارندگی داشتیم دوباره با مشکل آبگرفتگی در استان به ویژه اهواز، آبادان، کارون، خرمشهر و شادگان روبرو نشویم.

او افزود: با توجه به شناسایی نقاط آسیب پذیر در بازندگی اخیر، باید اقدامات مورد نیاز متناسب با وضعیت هر منطقه از سوی دستگاه‌های متولی صورت گیرد تا دوباره آسیب و خسارتی به مردم وارد نشود.

حاجی زاده اظهار داشت: خوزستان به دلیل نداشتن زیرساخت‌ها و اشتباهات رایج مدیران دچار مشکلات عدیده‌ای است از این رو با مدیریت عادی اداره نمی‌شود و نیازمند مدیریت ورزیده است تا مدیران آن با فکر و عمل کارشناسی وارد میدان شوند و اقدامات آن‌ها فقط در حد حرف نباشد.

مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان ادامه داد: این استان ۳ سال است که در بحران مدیریت می‌شود، لذا باید آمادگی لازم مدیران در شرایط بحرانی ایجاد شده باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه وظایف استاندار و مدیریت بحران نظارتی است تصریح کرد: در برخی بحران‌ها و حوادث شاهد هستیم که دستگاه‌های متولی به جای آنکه زودتر در صحنه حاضر شوند حضور ندارند؛ آن دستگاه متولی باید مشکلات را به ما منتقل کند نه این که استاندار به منطقه برود؛ این مساله ضعفی است که باید مدیریت شود، پذیرش ضعف ایرادی ندارد، اما تکران آن در هر بحران توجیه پذیر نیست.

او بیان کرد: همه اطلاع داریم که وضعیت کشور از نظر منابع مالی خوب نیست، ولی در کدام دوره خوزستان این میزان از طرف رهبر معظم انقلاب دولت و ... برای برطرف شدن مشکلاتش مورد توجه قرار گرفته است.

کیامرث حاجی زاده اذعان داشت: مشکلاتی که اکنونخوزستان با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند مختص دیروز و امروز نیست بلکه مربوط به چند دهه است که امروز سر باز کرده است؛ وقتی بارشی خارج از حد معمول می‌آید و مشکلاتی پس از آن ایجاد می‌شود یعنی زیرساخت‌های فاضلاب با مشکل روبه‌رو است.

زیرساخت فاضلاب در خوزستان مطلوب نیست

او خطاب به مدیران عامل آب و فاضلاب خوزستان و اهواز گفت: فاضلاب در این خوزستان با مشکل رو به رو است و چند نقطه آن ریزش کرده است؛ فاضلاب مرکز شهر اهواز بالای ۶۰ سال قدمت دارد که حتی لایروبی هم نشده با وجود اینکه بضاعت لایروبی در این استان وجود دارد.

حاجی زاده اظهار کرد: اگر شهرداری پول کافی ندارد، اما موظف است بخشی از اعتبارت خود را براساس اولویت بندی برای جمع آوری آب‌های سطحی اختصاص دهد.

او با بیان اینکه برخی مدیران اعتقادی به مقوله پیشگیری ندارند افزود: نخستین نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان مرداد امسال برای انجام اقدامات پیشگیرانه از سوی مدیران برگزار شد و به آن‌ها وضعیت بارش‌های پیش رو اعلام شد برای همین انتظار می‌رفت شهرداری در نقاط آسیب‌پذیر لوله‌گذاری به منظور جمع آوری آب‌های سطحی را انجام دهد و کانال‌های فاضلاب از سوی آب و فاضلاب اهواز صورت گیرد.

او با تاکید بر برآورد هر چه زودتر خسارت وارده به مردم مردم گفت: دولت پرداخت خسارت به ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در خوزستان را مصوب کرده است، از این رو برای احداث واحد‌های مسکونی شهری ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات بدون عوض، ۵۰۰ میلیون ریال وام ۴ درصد و برای اسکان موقت نیز ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات بدون عوض و برای منازل روستایی نیز ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات بدون عوض، ۴۰۰ میلیون ریال وام ۴ درصد و ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات اسکان موقت در نظر گرفته است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: برای کسانی که به لوازم خانگی آن‌ها خسارت وارد شده نیز ۵۰ میلیون ریال تسهیلات بدون کمک، و ۱۵۰ میلیون ریال وام چهار درصد در نظر گرفته شده است.

کیامرث حاجی زاده ادامه داد: دانشگاه‌های علوم پزشکی و مرکز بهداشت خوزستان باید بر روند سم‌پاشی و گندزدایی در مناطق دچار آبگرفتگی نظارت داشته باشند، زیرا در برخی مناطق هنوز این کار انجام نشده است.

او بیان کرد: یکی از نکات بسیار مهم که باید توجه زیادی به آن صورت گیرد ترویج فرهنگ بیمه در شهر‌ها است؛ اگر فرهنگ بیمه ترویج داده می‌شد امروز شرایط بسیار بهتر بود و خسارت دیدگان خسارت کامل را دریافت می‌کردند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار