چای سفید مزه‌ای ملایم و شیرین دارد و به رنگ زرد کم رنگ دیده می‌شود، این چای سفید خواص زیادی دارد.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته استبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چای سفید یکی از محبوب‌ترین انواع چای‌ها و نوشیدنی‌هاست، چای سفید پردازش نمی‌شود و از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای که با پرز‌های سفید رنگی پوشیده شده‌اند، به دست می‌آید. چای سفید مزه‌ای ملایم و شیرین دارد و به رنگ زرد کم رنگ دیده می‌شود. چای سفید خواص زیادی دارد که در زیر به شرح آن می‌پردازیم.

جوان‌سازی پوست صورت

چای سفید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌هایی که دارد به کاهش رادیکال‌های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک سبب جوان‌سازی پوست صورت می‌شود.

اجازه دهید چای خنک شود، سپس چای سفید را داخل یک بطری اسپری ریخته و روی صورت و گردن اسپری کنید.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

ضد آفتاب طبیعی

در یک مطالعه، دانشمندان کشف کردند که مالیدن عصاره چای سفید به پوست به دلیل مقادیر بالای پلی فنول‌هایی که دارد سبب محافظت در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید شده و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد.

تقویت و افزایش رشد مو

گفته می‌شود که چای سفید به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌هایی که دارد به تقویت فولیکول‌ها کمک کرده، خطر ابتلا به ریزش مو را کاهش داده و سبب افزایش رشد آن‌ها می‌شود.

سلامت دهان و دندان

مقادیر بالای ترکیباتی مانند پلی فنول‌ها و تانن موجود در چای سفید با جلوگیری از رشد باکتری‌ها در دهان و تشکیل پلاک بر روی دندان‌ها، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که فلوراید طبیعی موجود در چای سفید به سلامت دهان و دندان کمک می‌کند.

سلامت استخوان

کسانی که چای سفید می‌نوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگی‌های استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است.

کاهش وزن

چای سفید فاقد کالری است و جلوی رشد سلول‌های جدید چربی را در بدن می‌گیرد و سبب تحریک آنزیم تجزیه کننده چربی می‌شود، یک مطالعه آزمایشگاهی در آلمان نشان می‌دهد که عصاره چای سفید منجر به دلیل مقادیر قابل توجه کافئین و کاتچین که دارد به شکست سلول‌های چربی شده و همچنین مانع از تشکیل سلول‌های جدید چربی در بدن می‌شود.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

سرطان

مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید به کاهش رادیکال‌های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد؛ یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده که عصاره چای سفید سبب از بین رفتن سلول‌های سرطان ریه می‌شود. یکی دیگر از مطالعات آزمایشگاهی در مالزی نشان داده که عصاره چای سفید به جلوگیری از متاستاز سلول‌های سرطانی کولون کمک می‌کند.

کاهش کلسترول

چای سفید به خاطر دارا بودن کاتچین، باعث کاهش کلسترول می‌شود. این چای کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه ۲ فنجان یا بیشتر چای سفید می‌نوشند، ۵۰ درصد کمتر به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.

بهبود سلامت مغز

تحقیقات نشان می‌دهد که چای سفید ممکن است به دلیل مقادیر بالای کاتچین که دارد به بهبود سلامت مغز کمک کند؛ چای سفید همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند به بهبود عملکرد شناختی در سالمندان کمک کند و خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون را در آن‌ها کاهش دهد.

بدنسازی

چای سفید حاوی مقادیر بالای ال‌تیانین (یک آمینو اسید که باعث افزایش هوشیاری شده و مانند یک آرام بخش طبیعی عمل می‌کند) و مقادیری کافئین است که به افزایش سطح انرژی و هوشیاری در بدنسازان و ورزشکاران کمک می‌کند. همچنین ال‌تیانین موجود در چای سفید سبب افزایش تولید سروتونین و دوپامین در مغز می‌شود که به بهبود خلق و خو کمک کرده و سبب کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

کلیه و کبد

یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در لهستان نشان می‌دهد که مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و کاتچین موجود در چای سفید به سم‌زدایی کلیه‌ها کمک کرده و خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را کاهش می‌دهند. مطالعات در چین نشان داده که کاتچین‌های موجود در چای سفید خطر ابتلا به هپاتیت را کاهش می‌دهند.

توجه داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف چای سفید به دلیل مقادیر بالای کاتچین می‌تواند سبب سمی شدن کبد شود به همین دلیل توصیه می‌شود که قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

کم کاری تیروئید

یک مطالعه در هند نشان می‌دهد که کاتچین‌های موجود در چای سفید خطر ابتلا به بیماری کم کاری تیروئید را کاهش می‌دهد.

عوارض و مضرات چای سفید

محتوای کافئین موجود در چای سفید ممکن است در برخی افراد سبب بی‌خوابی، سرگیجه یا مشکلات گوارشی شود.

بارداری و شیردهی

چای سفید هم مانند انواع دیگر چای حاوی مقادیر کافئین است به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند که زنان باردار و شیرده در مصرف آن احتیاط کنند.

طبیعت چای سفید سرد و خشک است. چای سفید حاوی مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی فنول‌ها، کاتچین، تانن و فلوراید است.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

میزان مصرف روزانه چای سفید

برای بهترین نتایج، تا ۳ فنجان چای سفید در روز استفاده کنید. بهتر است چای سفید را هر بار پس از وعده‌های غذایی بنوشید فقط به یاد داشته باشید که این چای را نباید قبل از خواب نوشید، چون کافئین آن می‌تواند سبب بی‌خوابی شود.

چای سفید را چگونه دم کنیم تا خوشمزه‌تر شود؟

به عنوان یک قاعده کلی، برای یک لیوان بزرگ باید ۲ قاشق چای‌خوری جوانه و برگ‌های چای سفید را استفاده کنید.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

دمای آب برای چای سفید

آب مورد استفاده برای تهیه چای سفید اهمیت زیادی دارد؛ آب چشمه و آب‌های فیلتر شده طعم چای را بهتر می‌کنند. آب سرد را درون یک کتری بریزید و بگذارید تا کم‌کم دمای آن زیاد شود، اما نجوشد. دمای آب برای درست کردن دمنوش چای سفید بهتر است بین ۷۷ تا ۸۵ درجه سانتی‌گراد باشد.

مدت زمان دم کشیدن چای سفید

به عنوان یک قاعده کلی، چای سفید باید یک تا ۵ دقیقه دم بکشد، هر چند دم کشیدن برخی از انواع چای‌ها ممکن است تا ۱۰ دقیقه هم طول بکشد. رنگ چای سفید بسته به زمان دم کشیدن آن می‌تواند از زرد کم رنگ تا نارنجی کم رنگ متغیر باشد.

اگر می‌خواهید چای عطر و طعم قوی‌تری داشته باشد توصیه می‌شود که زمان دم کشیدن را بیشتر کنید، اما توجه داشته باشید که در این صورت مزه چای کمی تلخ می‌شود.

چای سفید را درون قوری بریزید، ۲ قاشق چای‌خوری از جوانه‌های چای سفید را درون قوری بریزید. آب گرم را به قوری اضافه کنید، آب گرم را به صورت مستقیم و آرام آرام بر روی برگ‌ها و جوانه‌های چای سفید بریزید.

هزاران خاصیتی که در «چای سفید» نهفته است

درب قوری را بگذارید و اجازه دهید یک تا ۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس هر ۳۰ ثانیه آن را تست کنید تا طعم مطلوب را پیدا کند، چای را از صافی رد کنید، پس از اینکه چای طعم مطلوب را پیدا کرد آن را از یک صافی رد کنید و درون فنجان بریزید.

اگر می‌خواهید از چای سفید کیسه‌ای استفاده کنید؛ یک چای کیسه‌ای را در یک فنجان آب گرم بیندازید و بگذارید ۲ تا ۳ دقیقه بماند سپس آن را خارج کرده و بنوشید. چای سفید را می‌توان با زنجبیل، نعناع، زردچوبه، ریشه قاصدک، رزماری و پونه ترکیب کرد و با آن دمنوش‌های گیاهی تهیه کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.