رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از درآمد ۲۵۰ میلیون تومانی برخی از دفاتر ثبت اسناد خبر داد.

درآمد ماهیانه ۲۵۰ میلیون تومانی برخی دفاتر ثبت اسنادبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در همایش گرامیداشت روز دفاتر اسناد رسمی ضمن تبریک این روز به سردفتران و دفتریاران درخصوص نقش آن‌ها در رشد و توسعه جامعه، اظهار کرد: مهمترین مولفه رشد و توسعه هر جامعه امنیت و آرامش در آن جامعه است و در قرآن کریم از امنیت به عنوان نعمت یاد شده و خداوند از قریه‌ای مثال می‌زند که مردم از نعمت امنیت و روزی برخوردار بودند، اما با کفران آن، این نعمت را از دست دادند.

وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم در جامعه تثبیت مالکیت است، گفت: این مساله با سند مالکیت تثبیت می‌شود که تثبیت مالکیت از جمله وظایف دفاتر اسناد رسمی است. از تثبیت مالکیت که از وظایف دفاتر اسناد رسمی است به عنوان زیرساخت امنیت می‌توان یاد کرد، چرا که وقوع جرم، جنایت و منازعه در یک جامعه امنیت آن را به مخاطره می‌اندازد، اما سند رسمی از آثاری برخوردار است که نتیجه آن آرامش و آسایش مردم در جامعه است.

خدائیان با بیان اینکه امروزه در جامعه با جرایمی مواجه هستیم که ناشی از اسناد عادی است، گفت: اگر ما جایگاه سند رسمی را در جامعه ارتقا می‌بخشیدیم و به جای رونق اسناد عادی، مردم از سند رسمی استفاده می‌کردند با چنین جرایمی مواجه نبودیم.

وی یکی از جرایم را بحث فروش مال غیر دانست و گفت: کسانی که می‌خواهند ملک غیر را به فروش برسانند از سند عادی استفاده می‌کنند. از جمله جرایم دیگر ناشی از استفاده از اسناد عادی معاملات معارض است که درصد بالایی از پرونده‌های دستگاه قضایی متعلق به این موضوع است که ملکی به چند نفر به فروش می‌رسد و اگر این ملک ثبت رسمی می‌شد این امکان به دلیل استعلام وجود نداشت.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مساله تعرض به منابع ملی و اراضی دولتی گفت: این مسئله به این گونه است که اشخاص از طریق سند رسمی به این کار اقدام نمی‌کنند.

وی افزود: جرم دیگر تغییر کاربری‌های غیر مجاز است که بررسی‌ها مشخص می‌کند که این کار در سراسر کشور از طریق اسناد عادی است که زمین‌های باغی و زراعی قطعه بندی شده و با سند عادی به فروش می‌رسند و این اقدام در دفاتر معاملات املاک صورت گرفته است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه معاملات باید از طریق اسناد رسمی باشد، اظهار کرد: این مسئله به خاطر جامعه و امنیت آن است. وقتی یک آپارتمان به ده‌ها نفر به فروش رسیده نظم جامعه مختل می‌شود. همچنین کسانی که از راه‌های نامشروع پول به دست می‌آورند و می‌خواهند پولشویی کنند و ملکی خریداری می‌کنند معمولاً از طریق توسل به سند عادی این کار را انجام می‌دهند، چون از طریق سند رسمی رد آن‌ها پیدا می‌شود.

خدائیان فرار مالیاتی را یکی دیگر از جمله جرایم استفاده از اسناد عادی دانست و گفت اگر معاملات از طریق سند رسمی باشد مالیات پرداخت شده و حقوق دولتی اخذ می‌شود.

وی افزود: با بررسی دعاوی حقوقی در یک ماه گذشته آمار به دست آمده این گونه بود که در یک سال بیش از ۱۰۳ هزار الزام به تنظیم سند رسمی داشته‌ایم که اگر این موضوعات از طریق سند عادی صورت نگرفته بود این تعداد آمار را نداشتیم و در مورد سند خودرو نیز اینگونه است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر نقش دفاتر اسناد در امنیت جامعه تصریح کرد: اینکه می‌گوییم دفاتر در امنیت تأثیرگذارند به این دلیل است که با سند رسمی چنین دعاوی در مراجع قضایی تشکیل نمی‌شود. سند رسمی سندی است که مهر و امضای آن نه تنها برای متعاملین معتبر است بلکه برای اشخاص ثالث هم معتبر بوده در حالی که اسناد عادی قابل انکار، تردید و آسیب‌پذیر هستند، ولی سند رسمی لازم الاجراست.

وی در خصوص اهمیت تلاش برای ارتقای سند رسمی گفت: خوشبختانه حجت الاسلام و المسلمین رئیسی نیز به این موضوع توجه داشتند و آشنایی عمیق با مشکلات جامعه دارند. یکی از محور‌های طرح تحول قضایی هم ارتقا و توسعه سند رسمی در برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت است و رئیس دستگاه قضا بار‌ها در سخنرانی‌های خود تاکید کردند که باید کاری کنیم که استفاده از سند رسمی در معاملات و نقل و انتقالات در اولویت باشد و مردم حمایت شوند و زیرساخت آن تهیه شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه گفت: پیش نویس طرحی را تدوین کرده‌ایم که این طرح را با طرحی که در کمیسیون قضایی مجلس مطرح است ادغام کردیم و در آن گفته ایم که نقل و انتقالات باید در قالب سند رسمی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه ما مخالف بنگاه‌ها نیستیم گفت: کار بنگاه‌ها واسطه‌گری و دلالی است که باید آنجا کار خود را انجام دهند و سامانه‌ای را در این خصوص راه‌اندازی می‌کنیم که در آنجا کارشان را انجام دهند و طرح آن در حال پیشرفت است.

خداییان در خصوص تأثیر دفاتر اسناد رسمی در مورد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: باید بودجه کشور به مالیات ارتباط داشته باشد که بخش عمده‌ای از مالیات کشور از طریق دفاتر اسناد تهیه می‌شود و بخش مهمی از درآمد‌ها ناشی از عملکرد دفاتر اسناد رسمی است که البته به صورت گمنام عمل می‌کنند و کسی نمی‌داند که دفاتر اسناد در این زمینه موثر هستند.

وی افزود: موفق‌ترین استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای انجام امور عمومی و حاکمیتی دفاتر اسناد رسمی هستند که امیدواریم روز به روز بتوانیم نقش بیشتری در توسعه جامعه داشته باشیم.

خداییان خطاب به سردفتران و دفتریاران گفت: اگر امروز اعتباری دارید و اشخاصی به دفاتر شما مراجعه می‌کنند و وقتی سند در دست می‌گیرند احساس آرامش می‌کنند، ناشی از اعتماد مردم به شما بوده و نتیجه عملکرد پیشکسوتان شماست که بیش از ۸۰ سال از این نهاد پاسداری و حفاظت کردند و این اعتماد عمومی را جلب کردند. بر من و شماست که این اعتماد را حفظ کنیم و ارتقا بخشیم و یکی از راه‌های ارتقای اعتماد برخورد جدی با معدود افرادی است که در این قشر حضور دارند و با عملکرد خود عملکرد سایرین را زیر سوال می‌برند، حال این افراد کارمند ثبت یا دفتر اسناد رسمی باشند.

وی با اشاره به اینکه یکی از محور‌های طرح تحول در قوه قضاییه تکریم همکاران و ارباب رجوع است، تشریح کرد: این موضوع به این معنی است که باید از این جایگاه حفاظت شود.

خدائیان با بیان اینکه ۹۹ درصد همکاران ما در دفاتر درست عمل می‌کنند گفت: بر عهده سازمان ثبت اسناد و کانون است که نگذاریم عده‌ای خلاف این موضوع عمل کنند و اگر برخوردی با مواردی که عملکرد سوء دارند صورت می‌گیرد به دلیل تاکید رئیس دستگاه قضا در خصوص تحول در درون و برون قوه و به خاطر حفظ حرمت همکاران است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین تاکید کرد: باید اعتمادی که ایجاد شده را پاس بداریم و از شما دوستان می‌خواهم که به آگاه‌سازی افکار عمومی کمک کنید. امروزه هجمه‌هایی در فضای مجازی نسبت به همکاران ثبت اسناد در خصوص درآمد‌های نجومی وجود دارد و این در حالی است که برخی از دفاتر حتی در اداره دفتر خود دچار مشکل هستند؛ بنابراین باید همگی دست به دست هم دهیم و آگاه‌سازی کنیم که اینگونه نیست.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از موضوعات دیگر را بی عدالتی و تبعیض بین دفاتر اسناد رسمی دانست و اظهار کرد: برخی از دفاتر حدود ۲۵۰ میلیون درآمد دارند در حالی که برخی دیگر از دفاتر قادر به تهیه درآمد دفتر خود نیستند. برخی به موضوع رانت در این زمینه اشاره می‌کنند که راه مبارزه با رانت تقسیم عادلانه اسناد است و در این راستا سامانه‌ای در سازمان ثبت طراحی شده که در حال حاضر در دو استان به صورت پایلوت فعال شده و همچنین سامانه‌ای را برای خود دفاتر طراحی خواهیم کرد که زمینه تقسیم عادلانه اسناد برای تمام دفاتر فراهم خواهد شد.

وی اظهار کرد: پیشنویس افزایش تعرفه هم در کمیته‌ای در قوه قضاییه در حال پیگیری است که در صورت نهایی شدن ابلاغ خواهد شد.

خدائیان در خصوص ایجاد پیشخوان‌ها گفت: پیشنهاد ما همین دفاتر اسناد رسمی هستند که سابقه ۸۰ ساله دارند. البته برخی کار‌ها را باید برون‌سپاری کرد که سعی می‌کنیم با محوریت دفاتر اسناد رسمی باشد.

وی در رابطه با طرح کاداستر خاطرنشان کرد: بار‌ها گفته‌ام سند رسمی و طرح کاداستر درست است و وظیفه ما است و اگر می‌گوییم این طرح اجرا شود به خاطر کشور بوده و به خاطر سازمان ثبت نیست و در تمام جهان این طرح اجرا شده است. رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اگر می‌خواهیم زمین را اداره کرده و با فساد مبارزه کنیم راه آن اجرای طرح کاداستر است.

خدائیان با بیان اینکه طرح کاداستر به خاطر نظام و مملکت است، تصریح کرد: اعتقادم این است که بتوانم در دوره مدیریتم طرح کاداستر را اجرایی کنم که البته این امر نیاز به کمک دیگران و از جمله نمایندگان مجلس دارد و ان‌شاءالله بتوانیم آن را به نتیجه برسانیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
تمنا
۲۱:۴۷ ۰۷ دی ۱۳۹۸
آقای ریس سازمان ثبت ریاست محترم قوه قضاییه معنای اقتصاد مقاومتی چیست چرا درآمد زیرمجموعه شما این همه زیاد هست آیا 250 میلیون ها و 500 میلیون ها کمه برای سردفتران .چرا بجای تقسیم عادلانه و سقف تحریر کلی به فکر افزایش تعرفه این دفاتر هستید اقتصاد مقاومتی همگانی هست نه این که فشار وارد کنید برمردم بخاطر درآمد یک صنف که درآمد عالی دارند .چرا فشار برمردم . تقسیم عادلانه اسناد بهترین روش هست که برمردم فشار نیاد
آخرین اخبار