در این سال دو فضانورد ناسا و آژانس فضایی روسیه، روس کاسموس به نامهای اسکات کلی و میخائیل کوروننکو، به مدت تقریبی یک شروع به انجام ماموریت اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی سال کردند. این اولین ماموریت اقامت طولانی مدت فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی پس از ماموریتهای اقامتی طولانی در ایستگاه فضایی بازنشسته میر بود.
کاوشگر افقهای جدید که درسال ۲۰۰۶ به فضا پرتاب شده است، در این سال از کنار سیاره پلوتو گذشت و دانشمندان موفق به دریافت اطلاعات منحصربه فردی از سطح سیاره پلوتو و وجود کوههای مرتفع در آن شدند.
فضاپیمای Dawn spacecraft به سیارک اسرار آمیز سرس رسید و توانست اطلاعات فوق العادهای درباره ماهیت اسرار آمیز این سیارک در اختیار محققان بگذارد.
در همکاری مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، ماهوارههای رصد موفق به مشاهده ۳۰۰۰ دنباله دار در فضا شدند. فضاپیمای مسنجر، که در سال ۲۰۰۴ برای مطالعه درباره سیاره عطارد به فضا پرتاب شده بود در این سال تحت جاذبه و گرانش سیاره عطارد قرار گرفت و با برخورد به سطح آن ماموریتش به اتمام رسید.
کارشناسان ناسا دراین سال اعلام کردند ماموریت جدیدی برای بررسی قمرهای سیاره مشتری از جمله اروپا در نظر گرفته اند که به نام کلیپر Europa Clipper نام گذاری شده است و زمان اجرای آن اوایل دهه آینده خواهد بود.
فضانوردان در این سال تجهیزات جدیدی را درایستگاه فضایی بین المللی نصب کردند. همچنین در این سال دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد که در اولین تصمیم گیریهای خود، بسیاری از برنامههای تدوین شده فضایی در دوران باراک اوباما را لغو کرد.
بیشتر بخوانید: برترین رویدادهای نجومی و سفرهای فضایی درسال ۲۰۱۹
در سیاره مریخ مته کاوشگر کنجکاوی با مشکلهای فراوان برای ادامه حفاری درسیاره سرخ مواجه شد که در نهایت سبب شد کارشناسان ابزارهای جدیدی به سطح نشین درحال توسعه اینسایت بیفزایند تا در زمان فرود درمریخ و شروع ماموریت دچار مشکل نشود. در این سال کاوشگر جونو وارد مدار سیاره مشتری شد و ماموریت خود را برای بررسی جو این سیاره غول پیکر شروع کرد.
خانم پگی ویتسون Peggy Whitson، فضانورد ناسا دراین سال رکورد بیشترین اقامت در فضا با حدود ۶۶۵ روز زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی را به دست آورد.
در این سال بنا به تصمیم کارشناسان ناسا، کاوشگر کاسینی پس از یک مانور موفق برای تصویربرداری از حلقههای زحل و با توجه به اتمام سوخت خود پس از ۱۳ سال از شروع ماموریت با برخورد به سطح سیاره ماموریت خود را به اتمام رساند.
کارشناسان برای جلوگیری از بروز آلودگی حلقههای یخ زده زحل که احتمال وجود حیات در آنها وجود دارد کاوشگر را به طور عمد نابود کردند تا جو سیاره از هرگونه آلودگی دست ساختههای انسان ایمن بماند.
ساخت تلسکوپ فضایی جیمز وب در این سال با تاخیر همراه شد و حتی کارشناسان تخمین میزنند ساخت آن تا سال ۲۰۲۱ به طول انجامد.
در این سال ترامپ به ناسا دستور داد برنامهای برای بازگشت دوباره به کره ماه تا سال ۲۰۲۸ تدوین کند. این برنامه به نام ماموریت آرتمیس نیازمند بودجهای کلان است و به گفته کارشناسان به پیشرفت فناوریها متکی است.
در ۱۱ اکتبر آن سال، دو فضانورد به دلیل اختلال در پرتاب کپسول فضایی سایوز به سوی ایستگاه فضایی بین المللی با هدایت کپسول اندکی پس از پرتاب به زمین باز گشتند و این سبب شد پرتاب فضانوردان تا چندین ماه برای بررسی علت نقص فنی و رفع آن به تاخیر بیفتد.
کارشناسان اعلام کردند کاوشگر وویجر ۲، ناسا که در سال ۱۹۷۷ برای کشف سیارههای منظومه شمسی و سیارههای فراخورشیدی به فضا پرتاب شده از منظومه شمسی خارج و وارد فضای بین ستارهای شده است.
این کاوشگر همچنان به ارسال اطلاعات بسته به فناوریهای همراه خود به میپردازد و کارشناسان با ایجاد دگرگونیهایی در ساختار سیستم گرمایش مرکزی آن درنظر دارند برای بازه زمانی طولانی تری به دریافت اطلاعات از آن بپردازند.
در این سال دو ماموریت کاوشگر داون و رصد خانه فضایی کپلر به دلیل اتمام سوخت سفینه فضایی به اتمام رسید و آن دو بازنشسته شدند.
ماموریتهای جدید ناسا برای کشف اسرار فضا رنگ و بویی جدی به خود گرفت. در ماه میاین سال، کاوشگر اینسایت با موفقیت به سوی سیاره مریخ پرتاب شد و درماه نوامبر بر سطح سیاره فرود آمد.
همچنین ماهواره TESS با هدف جست و جوی سیارههای فراخورشیدی و کشف نشانههایی از حیات فرازمینی به فضا پرتاب شد.
در نهایت، کاوشگر خورشیدی، پارکر، درماه آگوست سال ۲۰۱۷ برای مطالعه درباره ستاره خورشید و نزدیک شدن به جو سوزان آن به فضا پرتاب شد.
در این سال با اتمام ساخت کپسول فضایی کرو دراگون، شرکت اسپیس ایکس با موفقیت کپسول بدون سرنشین را به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب و پس از اتمام ماموریت بر روی زمین فرود آورد.
کپسول فضایی استارلاینر، شرکت بوئینگ هم در این سال پرواز آزمایشی خود را انجام داد که موفقیت آمیز نبود و به اجبار ، کارشناسان ماموریت کپسول فضایی را ناتمام گذاشتند.
در این سال پنجاهمین سالگرد فرود انسان برسطح کره ماه درماموریت آپولو به وسیله ناسا جشن گرفته شد. اولین راه پیمایی فضایی بانوان دراین سال به وسیله کریستینا کوچ و جسیکا میر انجام شد و تعمیرهای مختلفی دربخش خارجی ایستگاه فضایی بین المللی برای ادامه فعالیت آن درفضا انجام گرفت.
درماه ژانویه ۲۰۱۹، کاوشگر افقهای جدید سیارک ۲۰۱۴ MU۶۹ واقع درکمربند کوئیپر را مورد مطالعه قرار داد تا دورترین سنگ فضایی باشد که تحت بررسی دانشمندان قرار گرفته است.
کاوشگر فرصت ناسا در این سال چند ماه پس از قرار گرفتن درمعرض توفان و گرد و غبار شدید درسیاره مریخ و ناتوانی در شارژ باتریهای خورشیدی خود به دلیل تیره شدن آسمان برای همیشه از کار افتاد و بازنشسته شد.
کارشناسان در این سال موفق به راه اندازی دوباره مته حقاری سطح نشین رباتیک اینسایت شدند تا بتوانند به اطلاعات منحصربه فردی درباره لایههای درونی سیاره مریخ دست یابند.
محققان ناسا کارساخت کاوشگر رباتیک مارس ۲۰۲۰ را در سال ۲۰۱۹ به اتمام رساندند و در نظر دارند بنا بر پیش بینیهای انجام شده این کاوشگر را در سال ۲۰۲۰ به سوی سیاره مریخ با هدف کشف حیات فرا زمینی و ارسال نمونههای سنگ و خاک مریخ به زمین به سوی سیاره سرخ ارسال کنند.
منبع:Space
انتهای پیام/