عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به درخواست دولت مبنی بر تحویل گندم با نرخ ۱ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان، اظهار کرد: در چند روز گذشته مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرد که حاضرند گندم موجود در کشور را به منظور ذخایر استراتژیک با نرخ ۱ هزار و ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریداری کنند در حالی که این نرخ به هیچ عنوان مورد رضایت کشاورزان نیست.
او افزود: اگر قیمت ۱ هزار و ۷۰۰ تومانی گندم مورد رضایت تولیدکنندگان بود، آنها در ماههای اخیر اقدام به تحویل گندم تولیدی به دولت میکردند، به همین خاطر از مسئولان ذیربط انتظار داریم که علاوه بر پرداخت نقدی حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ تومان را به ازاء خرید هر کیلو گندم به کشاورزان بپردازد تا آنها نسبت به تحویل گندم تولیدی مانده در انبارها به دولت رغبت کنند.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه قیمت هر تن گندم وارداتی ۲۸۰ تا ۲۹۰ دلار است، بیان کرد: بر این اساس دولت برای واردات ۳ میلیون تن گندم به منظور ذخایر استراتژیک، ۳ هزار میلیارد تومان بیش از نرخ داخل باید پول بپردازد چرا که قیمت هر کیلو گندم خارجی با احتساب هزینههای حملونقل و ... برای دولت بالای ۳ هزار تومان تمام میشود.
بیشتر بخوانید: استمرار کشت گندم تا ۱۰ دی در نوار گرمسیری/ نیازی به واردات گندم نداریم
هاشمی ادامه داد: باتوجه به تولید مناسب گندم در داخل کشور از مسئولان ذیربط انتظار میرود با شایعههایی مبنی بر آنکه تولید داخل پایدار نبوده، بهانه دست دشمن ندهند چرا که ما در تأمین نیاز کشور و خودکفایی که حاصل دسترنج کشاورزان است، مشکلی نداریم و امسال برای چندمین سال متوالی در تولید این محصول استراتژیک خودکفا شدیم.
این مقام مسئول ادامه داد: امسال حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم در کشور تولید شده که از میزان ۷.۸ میلیون تن تحویل دولت شده است و مابقی توسط بخش خصوصی خریداری، بخشی به عنوان خودمصرفی کشاورزان مورد استفاده قرار گرفته و حدود ۳ میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی خارج و در انبارهای کشاورزان مانده است.
او افزود: طی دو هفته اخیر طی نامهای به رئیس جمهور اعلام کردیم که نیازی به واردات گندم نداریم.
به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران: برخی افراد به بهانه واردات به دنبال آن هستند تا خودکفایی گندم را زیر سوال ببرند و با واردات پول به کشاورزان خارجی پرداخت کنند که این امر به زیان تولید داخل تمام میشود.
هاشمی در پایان درباره آخرین پیگیریها پیرامون قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید، تصریح کرد: ما همچنان پیگیر این موضوع هستیم تا قیمت پیشنهادی بنیاد ملی گندمکاران که همان ۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی آینده تحقق یابد.
انتهای پیام/