بیشتر بخوانید:چالش دانشگاه خواجه نصیر برای اجرای «دانشگاه بدون دخانیات»/ استقرار نظام ایمنی و سلامت در سراهای دانشجویی
او تصریح کرد: ما موفق شدهایم اولین تیمی باشیم که نسخهای را آماده و به سازمان فضایی کشور تحویل دهیم. در صورت تامین منابع مالی تیم آمادگی این را دارد که بتواند وارد فاز بعدی شود و ماهوارهای که قابلیت لانچ در مدار را داشته باشد طراحی کند.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی گفت: از ویژگیهای دیگر این کار که در دانشگاه خواجه نصیر طوسی انجام شده، تشکیل چندین هسته کار دانشجویی است، یعنی دانشجویان در مقاطع مختلف کارشناسی تا دکتری وقت خود را صرف این پروژه کردهاند و همینطور دانشگاههای مختلف هم در این کار مشارکت داشتند، دانشگاههایی مانند هوافضا و برق، مکانیک. مزیتهای دیگر این کار عمده در واقع تجهیزات داخل این ماهوارهها است که در آزمایشگاههای تحقیقات فضایی دانشگاه ساخته شده و عملا تجهیزات بومی شده هستند. این تجهیزات به ما این امکان را میدهند که بتوانیم مدلهای بعدی نصیر را راحتتر و سریعتر تولید کنیم.
طالعی اظهار کرد: محصول دیگری که در همین جشنواره مورد تقدیر قرار گرفت فعالیتی است که ما در پژوهشکده شیمی انجام میدهیم. این پژوهشکده در زمینه تولید مواد موثر دارویی فعالیت میکند که تاکنون بیش از ۳ طرح ملی را با حمایت معاون علمی فناوری ریاست جمهوری اجرا کردیم و خروجی آن منجر به سنتز ۱۲ قلم ماده موثر دارویی شد که دارای کاربردهایی در حوزه درمان بیماریهای سرطانی و ناباروری، تیرو و دامها هستند.
او بیان کرد: همان طرحی که اشاره کردیم منجر به ایجاد شرکت دانش بنیان زایشی در کشور شده است و نتیجه این محصول در اختیار شرکتهای داروسازی برای تولید انبوه آنها ایجاد شده است. ما به دنبال رفع تسهیلاتی برای اعضای گروه هیئت علمی هستیم، در همین راستا مرکز توسعه و انتقالمان را تاسیس کردهایم و ماموریتی که برای این مرکز در نظر گرفتهایم فناوریهایی است که در قالب پایاننامههای دانشجویان مقاطع تحصیلی تکمیلی یا پروژههای صنعتی، تحقیقاتی که توسط اعضای هیئت علمی انجام میدهند است.
در آخر طالعی گفت: امیدواریم با رصد و تسهیلات بتوانیم یک انباردار مناسبی برای دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری دانشگاه را ارائه دهیم که در مرحله بعد با پیدا کردن سرمایه گذار این ایدهها و طراحیها به مرحله تجاری سازی و ارائه به سطح جامعه ایفا کند.
انتهای پیام/