به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام و المسلمین علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی که صبح امروز در مرکز معاونت انسانی قوه قضائیه برگزار شد، اظهار کرد: جای تبریک دارد که افرادی امروز تحلیف میشوند که میتوانند وارد حوزه قضایی شوند و این نعمتی است که شامل حال شما است و امیدوارم در طول ۳۰ سال خدمتی که خواهید داشت به اعتماد قوه قضائیه پاسخ مثبت دهید.
وی ادامه داد: ما باید به نعمت خداوند شاکر باشیم اگر انسان بتواند شکرگزار نعمت الهی باشد مقام بالایی را کسب کرده است و شما کارآموزان قضایی باید بدانید حضور در دستگاه قضاوت نیازمند شکرگزاری است.
امینی گفت: این شکر به معنای آن است که نگاه مسئولیتی وجود داشته باشد و در کنار آن اخلاق توحیدی در ما جاری باشد.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه افزود: مسئولان قضایی باید در رفتار خود هم شکرگزار باشند و بدانند که حکم آنها را خداوند ابلاغ کرده و نباید از روی تکبر یا مردم رفتار کنند.
امینی با اشاره به شغل قضاوت گفت: فردی که قاضی میشود باید عادل باشد، زیرا عدالت از قاضی صادر میشود و تمام سختگیریهای کتب فقهی برای همین موضوع عدالت است.
وی بیان کرد: برای برقراری عدالت باید یه درک شهودی برسیم نباید در کار غرق شویم، زیرا غفلت سبب سقوط قاضی میشود، جاده عدالت باریک است و باید روی موازین حرکت کرد.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه تصریح کرد: این دوره قضایی شروع کار است و دانش، تجربه و مهارت باید ادامه پیدا کند؛ قاضی باید در هر مسئلهای دانش داشته باشد و کوتاهی از هر موضوعی مسئولیت دارد.
امینی با اشاره به دانش قاضی گفت: برای صدور هر رای باید مطالعه کرد و قاضی برای نو شدن دانش خود تلاش کند.
وی ادامه داد: تجربه قضایی مساوی با دانستن حقوق نیست، زیرا حقوقدانها و قضات با یکدیگر تفاوت دارند، قضاوت یعنی تصمیم گیری و عوامل دخیل در تصمیم گیری فقط قوانین نیستند، بلکه قضاوت یعنی مدیریت کردن و از همین رو شئونات آن بیش از حقوق است.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه تصریح کرد: قاضی باید هنگام صدور قرارهای مختلف دقت نظر داشته باشد؛ جز دانش حقوق باید به موارد متعدد دیگری توجه داشته باشیم و صرفا به آنچه در کتب حقوقی نوشته شده توجه نداشته باشیم، زیرا راهبر ما عقل است، نظم فقط حقوقی نیست بلکه باید به کمک حقوق به نظم کشور کمک کنیم.
امینی با بیان اینکه تصمیم قاضی انعکاس گستردهای دارد، گفت: برای تصمیم گیری باید به نظام و حقوق عامه مردم توجه داشته باشیم، به همین دلیل برای تصمیمهایی که مطمئن نیستیم باید مشورت بگیریم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: ایشان در فرمایشات خود فرمودند که رای باید مستدل باشد و رای صادره از قاضی بر اساس آگاهی، هوشمندی و مبتنی بر منطق صادر شود.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه گفت: اصل و اساس کار قضایی استقلال است و این استقلال زمینههای فکری، عقلانی و روحی میخواهد و استقلال قاضی در گرو حفظ عزت او است.
انتهای پیام/