به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه ایندیپندنت در مطلبی نوشت در مدت حدود پنج سال اعضای نیروهای حمایت سریع (آر.اس.اف) , یک گروه شبهنظامی، و ارتش سودان برای جنگیدن در کنار سربازان دولتی یمنی (نیروهای تحت حمایت متجاوزان) علیه شورشیان حوثی (نیروهای مردمی انصارالله) به خدمت گرفته شدهاند. به رغم خطرات موجود، وعدههای درآمد غیرقابل تصور، دهها هزار مرد و پسر سودانی را به مراکز جذب نیروی آر.اس.اف کشانده است. این افراد که عمدتا از فقیرترین قشرهای جامعه هستند، در مدت شش ماه میتوانند حدود ۱۷ هزار دلار به دست آورند که در زندگی معمول آنها امکانپذیر نبود.
اما ساکنان اکنون میگویند بازگشت این نیروهای آموزشدیده و مسلح که ثروتی به دست آوردهاند به تشدید تنشها در دارفور –منطقهای که دستکم ۱۶ سال درگیر کشمکشهای داخلی بوده است- دامن زده است.
شیوع بیسابقه مالاریا و تب دنگی در دارفور شمالی در دو ماه گذشته با این شایعات همراه بوده است که سربازانی که از یمن میآیند این بیماری را با خود میآورند.
گمان میرود در فاصله ۲۰۱۷-۲۰۱۶ بیش از چهل هزار سرباز سودانی در جنگ یمن –خواه داخل این کشور یا در طول مرز با عربستان سعودی- جنگیدهاند. در میان این افراد کودک سربازان نیز حضور دارند که البته مزد کمتری از سربازان بزرگسال دریافت میکنند. از تلفات سربازان سودانی در یمن آمار دقیقی وجود ندارد، اما سرهنگ محمد حمدان دقلو، فرمانده آر.اس.اف، در سال ۲۰۱۷ گفت دستکم ۴۱۲ نفر از این سربازان جان خود را از دست دادهاند.
دستور شرکت در جنگ خلیج فارس را اولین بار عمر البشیر، دیکتاتور سودان، صادر کرد که در ماه آوریل با انقلاب و کودتای نظامی از قدرت خلع شد. نیروهای آر.اس.اف در داخل یمن مستقر میشوند در حالی که ارتش منظم سودان را عربستان سعودی عمدتا به مرز میفرستد.
یکی از مسئولان سازمان آمریکایی اینفاف پراجکت (که عاملان نسلکشی و دیگر خشونتهای جمعی در آفریقا را تعقیب میکند) گفت: «حجم وسیعی از این وجوه را امارات عربی متحده و عربستان سعودی تامین میکنند.»
انتهای پیام/