رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد؛

تعطیلی مدارس نشانه فقدان یک نظام مدیریتی هوشمند است

زالی گفت: تعطیل کردن یک هفته‌ای مدارس نشان دهنده فقدان یک نظام مدیریتی هوشمند در کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح امروز در مراسم بیستمین جشنواره پژوهشی که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم جامعه محور کردن پژوهش‌ها است به طوری که امروزه مقاله‌های زیادی در حوزه آلودگی هوا موجود است، اما در حرکتی متفاوت مدارس را تا آخر هفته تعطیل کرده‌اند که نشان دهنده فقدان یک نظام مدیریتی هوشمند در کشور است.

 ورود بیش از ۲۰ هزار تن ذرات معلق به ریه‌های مردم تهران در سال

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ذرات معلق وارد ریه‌های شهروندان تهرانی می‌شود که ۱۲ هزار تن  از این آلودگی ها مربوط به خودرو‌ها است. آلودگی هوا راه حل‌های بسیار خوبی در پژوهش‌ها دارد که ما باید پژوهش‌ها را از فضای آکادمیک خارج کنیم.

او تأکید کرد: تراز کیفی خودرو‌های اسقاطی و خودرو‌های موجود تفاوت آنچنانی ندارد و در برخی از مناطق میزان بنزن ۲۰ برابر حد مجاز است.

زالی با اشاره به اینکه آلودگی هوا ریز فاکتور بروز آلزایمر در افراد محسوب می‌شود، بیان کرد: آلودگی هوا باعث ایجاد مشکلات مزمن و متعددی در افراد می‌شود به طوری که این مسئله آینده نسل ما را تحت تأثیر خود خواهد داد. شیرخواران، نوجوانان و جوانان بزرگترین قربانیان هوای آلوده هستند.


بیشتر بخوانید: درد لاعلاج در کلانشهرها؛ آلودگی هوا نفس ساعات آموزشی را گرفت


پژوهش‌ها در فضای دانشگاه محبوس می‌ماند

او با بیان اینکه امروزه سیستم اداری و اجرایی کشور طوری است که پژوهش‌ها تبدیل به کاغذ شده و در فضای دانشگاه‌ها محبوس می‌ماند، گفت: نظام کشوری باید به سمتی برود که یک راه حل جدی در زمینه آلودگی هوا ایجاد شود و اگر پژوهش‌ها در فضایی آکادمیک محبوس بمانند مسئله آلودگی هوا هیچگاه در کشور حل نمی‌شود.

۳ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور  وارداتی هستند

زالی ادامه داد: یکی از هدف‌گذاری‌هایمان این است که رتبه دانشگاه در دنیا به زیر ۳۰۰ برسد. در حال حاضر ۳ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود که همین مقدار کم ۱.۳ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌کند و ۹۷ درصد بقیه در داخل کشور تولید می‌شود که تنها ۵۵۰ دلار هزینه بر حوزه سلامت کشور تحمیل می‌کند.

رئیس دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: رتبه دانشگاه ما در حوزه نانو ۴، مهندسی پزشکی ۱۲ و در حوزه زیست مهندسی ۸ است.

او بیان  کرد: در حال حاضر ۷۷ شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت می‌کنند. تا به امروز ۴۶ محصول رو نمایی شده است و تا پایان سال چند محصول بر اساس فناوری‌های نوین و دارویی رونمایی می‌شود.

رتبه دوم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه تحقیق و پژوهش

زالی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه دوم را در زمینه تحقیق و پژوهش کسب کرده است، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حدود ۴ هزار مقاله و ۳۰ جلد مجله علمی تولید کرده است. این دانشگاه دارای ۷۷ شرکت دانشگاه بنیان، ۷۱ مرکز تحقیقات و ۵ مرکز رشد است و به دلیل نیاز به تولید تجهیزات پزشکی راه اندازی مرکز رشد فناوری در این دانشگاه به تصویب رسیده است و به زودی اولین پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی افتتاح می‌شود.

او ادامه داد: نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به تولید مقاله در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۳ است که بر اساس هدف گذاری‌ها سعی داریم این نسبت  را به ۴ برسانیم.

او گفت: با توجه به شرایط سخت و تحریم‌های ظالمانه محققان برای ثبت و چاپ مقاله با مشکلات متعددی از جمله مسائل ارزی روبرو هستند با این وجود ایران رتبه پانزدهم در تولید علم را دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در شرایط سخت تحریم جایگاه خوبی در حوزه تحقیق و پژوهش و تولید علم کسب کرده ایم و فاصله خوبی از رقیبمان در منطقه یعنی کشور ترکیه کسب کرده‌ایم.

زالی یادآوری کرد: در زمینه محصولات فناوری و نانو کشور به پیشرفت قابل توجهی دست پیدا کرده است و ایران جز کشور‌های مهم در حوزه فناوری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۲ دی ۱۳۹۸
باید مدیران ناکارامد برکنار شوند
آخرین اخبار