مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: شفیره آفت مگس مدیترانه‌ای در خاک به سر می‌برد کشاورزان باید مبارزه را از طریق شخم و یخ‌آب زمستانه اجرا تا شفیره از بین برود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، ناصر طاهری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یکی از راه‌های مبارزه با آفاتی، چون مگس مدیترانه‌ای اجرای طرح یخ‌آب زمستانه است.

او افزود: یخ‌آب زمستانه زمانی تاثیرگذار است که باغدار با استفاده از شیوه آبیاری غرقابی و آن هم در مواقعی که سرمای هوا به زیر هفت درجه رسیده و یخبندان کامل باشد، اقدام به آبیاری درختان کند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: غرقاب کردن خاک درختان منجر به یخ زدن سطح خاک شده و مانع از تنفس کرم‌ها و آفات و در نهایت از بین رفتن آفت می‌شود.

او با بیان اینکه مگس مدیترانه‌ای قادر است به میوه ۳۰۰ گونه گیاه گرمسیری و سردسیری خسارت وارد کند تصریح کرد: این آفت به محض تغییر رنگ میوه‌ها به سمت رسیدگی، جذب میوه می‌شود و بعد از تخم گذاری روی سطح میوه بعد از یک هفته لارو حشره وارد میوه و موجب له شدگی، گندیدگی و ریزش میوه خواهد شد.

او افزود:امکان مبارزه شیمیایی با آفت مگس مدیترانه‌ای وجود ندارد لذا در راستای کاهش خسارت ناشی از این آفت باید مبارزه تلفیقی انجام شود.

او به شرایط اقلیمی استان کرمان اشاره و تصریح کرد: آفت مگس مدیترانه‌ای توانایی تولید چهار تا پنج نسل در سال را دارد و یک جفت نر و ماده قادر هستند به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانه میوه خسارت وارد کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: اگر هر میوه بین ۵۰ تا ۲۵۰ گرم وزن داشته باشد هر جفت مگس مدیترانه‌ای می‌توانند ۵۰ تا ۲۰۰ تن میوه را از بین ببرند.

او تاکید کرد: رفتار متغیر این آفت، دامنه میزبانی آن را افزایش داده لذا در طول فصل رسیدن میوه‌های مختلف از جمله مرکبات، خرما و ... می‌تواند به تمام محصولات استان خسارت وارد کند.

طاهری افزود: این آفات از سال ۹۶ از طریق منطقه جنوب کرمان وارد استان و امسال در شهریور ماه در مناطقی از گلباف، ماهان، چترود و راور مشاهد شد و در سایر مناطق استان نیز در حال ردیابی است.

او به کشاورزان توصیه کرد: با توجه به راهنمایی‌های کارشناسان گیاه پزشکی و کشاورزی در راستای کنترل آفت مگس مدیترانه‌ای تلاش کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: در صورت کنترل نشدن مگس مدیترانه‌ای این آفت توانایی از بین بردن ۱۰۰ درصد انواع محصولات را دارد.

طاهری با بیان اینکه زمان رسیدن میوه‌های مختلف در استان کرمان از اردیبهشت تا دی و اواخر بهمن ماه است گفت: تمام میوه‌های موجود در استان می‌توانند میزبان این آفت باشند لذا نیاز است کشاورزان با نظر کارشناسان گیاه پزشکی نسبت به مبارزه با آن اقدام کنند.

طاهری از کشاورزان خواست، میوه‌های مشکوک و آلوده را وارد باغ نکنند، میوه‌های آلوده را برداشت و نسبت به امحای آن‌ها از طریق سوزاندن و یا دفن در عمق خاک اقدام کنند.

او بیان داشت: میوه‌های مناطق آلوده را قبل از تغییر رنگ و رسیده شدن کامل از درخت جدا کنند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار