عباس صداقت معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از اولویتها و مأموریتهای سازمان انتقال خون بحث تضمین سلامت خون و فرآوردههای خونی است که خونهای اهدایی مردم خیر بدون هیچ گونه مشکلی به بیماران و نیازمندان تزریق شود.
او ادامه داد: نظام غربالگری روی خونهای اهدایی انجام میشود و پس از گذراندن آزمایشهای مختلف احتیاج به ترخیص به خونههای اهدایی داده میشود.
صداقت تأکید کرد: یکی از وظایف سازمان انتقال خون بررسی سلامت خونهای اهدایی است که این موضوع سالهای طولانی به روش سنتی و با استفاده از دستگاههای مستهلک انجام میگرفت اما متأسفانه به دلیل پشتیبانی و نبود این دستگاه و پشتیبانی نکردن لازم از سوی شرکتها ما به فکر جایگزینی غربالگری خونهای اهدایی به وسیله روشهای فناوری نوین افتادهایم و این مسئله از نظر اقتصاد سلامت بسیار مقرون به صرفه است.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ادامه داد: سازمان انتقال خون تصمیم گرفت که آزمایشهای غربالگری سلامت خون و فرآوردههای خونی را به صورت متمرکز در ۱۰ مرکز مستقر و راهاندازی کند.
او افزود: در زمینه عدالت اجتماعی خون از هر استانی اهدا میشود باید در همان منطقه مصرف شود تا نیاز بیمارانش برطرف شود.
صداقت گفت: آزمایشگاه خون و تضمین سلامت خون مطابق با آخرین استانداردهای جهانی است و با سطح کیفی خوبی مراحل مختلف غربالگری را انجام میدهد.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون یادآوری کرد: آزمایشگاههای تصفیه خون و غربالگری فرآوردههای خونی مورد تأیید اتحادیه وزارت بهداشت است و به صورت دورهای به وسیله کارشناسان مورد بازرسی قرار میگیرند و تا به امروز کیفتشان مورد تأیید وزارت بهداشت و اتحادیه اروپا قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: حضور هنرمندان و ورزشکاران برای اهدای خون در باشگاه خبرنگاران جوان
او افزود: تمرکز آزمایشگاههای غربالگری سلامت خون با هدف ارتقای کیفیت آزمایشها به تضمین سلامت خونهای اهدایی در ۱۰ مرکز راهاندازی شده است.
انتهای پیام/