روغن گیربکس که به اصطلاح به آن واسکازین هم گفته می‌شود، یکی از مایعات با اهمیت خودرو به شمار می‌آید که نیاز به دقت و مراقب خاصی دارد.

۵ نکته که باید در مورد روغن گیربکس بدانیدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مراقبت کردن از گیربکس و جعبه دنده برای افزایش طول عمر خودرو امری بسیار مهم است. با این حال رانندگان بسیاری هستند که توجه زیادی به این قسمت از خودرو ندارند و برخی حتی اطلاعات درستی در مورد نحوه کار و روغن گیربکس هم ندارند. برای آنکه با اهمیت این بخش آشنا شوید و همچنین برای بهتر شدن عملکرد جعبه دنده خودروی خود تا انتهای این گزارش همراه ما باشید.

آیا باید روغن گیربکس را تعویض کرد؟

جواب این سوال به طور قطع «بله» است. تمام خودرو‌هایی که تا امروز ساخته شده اند و حتی خودرو‌هایی که در آینده تولید خواهند شد، نیازمند تعویض روغن گیربکس هستند. برخی از خودرو‌های امروزی البته به خاطر داشتن مکانیزم و عملکرد بهتر، زمان طولانی تری را با یک بار تعویض روغن فعالیت می‌کنند. هر بار که برای تعویض روغن موتور به تعمیرگاه مراجعه می‌کنید حتما میزان این روغن را نیز چک کنید تا در صورت نیاز تمدید شود.

چه زمانی باید روغن گیربکس تعویض شود؟

بهترین زمان را همیشه کارخانه و سازنده وسیله نقلیه شما تعیین می‌کند. در این صورت با خواندن دفترچه راهنمای خودرو می‌توانید بهترین زمان برای تعویض را بدست آورید. البته زمان تعویض این ماده در خودرو‌ها مختلف خواهد بود و از ۳۰ هزار کیلومتر تا ۱۰۰ هزار کیلومتر اختلاف دارد. به تازگی نیز برخی خودروسازان که محصولات اتوماتیک تولید می‌کنند، مخزن این روغن را کاملا می‌بندند که دیگر نیازی به تعویض روغن نباشد. همچنین به یاد داشته باشید که روغن گیربکس مانند روغن موتور نمی‌سازد و در صورت نشتی به رنگ قرمز بر روی زمین معلوم خواهد شد.

آیا خودمان میتوانیم این روغن را تعویض کنیم؟

ابتدا بهتر است نگاهی به عملکرد این روغن داشته باشیم. روغن گیربکس وظیفه نرم کردن، مرطوب نگه داشتن و همچنین خنک کنندگی جعبه دنده و چرخ دنده‌های آن را دارد. با این حال به مرور زمان ممکن است کهنه شدن روغن باعث خراب شدن این قسمت از خودرو نیز بشود. بهتر است تخلیه این ماده را به تعمیرکاران حرفه‌ای بسپارید تا به مشکلی بر نخورده و باعث خراب شدن خودرو نشوید.

از چه روغن گیربکسی استفاده کنیم؟

در این مورد هم بهتر است از نمایندگی‌های فروش یا تعمیرگاه‌های مجاز سوال کنید تا بهترین راهنمایی را داشته باشند. بدون اطلاع اقدام به خرید یک روغن گیربکس نکنید چرا که میزان غلظت و موارد مصرفی در این روغن‌ها از خودروی به خودروی دیگر تفاوت می‌کند. برای مثال روغن گیربکس برای خودرو‌های اتوماتیک با خودرو‌های دنده دستی متفاوت است. اگر جعبه دنده شما از نوع CVT است به یاد داشته باشید که به غیر از روغن مخصوص نیاز به اضافه کردند برخی افزودنی‌ها نیز هستید.

چگونه متوجه خراب شدن روغن گیربکس شویم؟

چک کردن روغن گیربکس کار ساده‌ای نیست و برخی از خودرو‌ها باید حتما بر روی چال مکانیکی رفته یا با استفاده از جک از زمین جدا شوند تا بتوان وضعیت این روغن را در آن‌ها سنجید. با این حال با رفتن به تعمیرگاه می‌توانید متوجه وضعیت خرابی این قسمت از خودرو شوید. به یاد داشته باشید که عملکرد نادرست دنده‌های اتوماتیک و همچنین سفت شدن دنده‌ها در خودرو‌های دستی از نشانه‌های بارز خراب شدن این روغن هستند. همچنین اگر داخل این روغن تکه‌های ریزی از آهن وجود داشته باشد نشانه‌ای ناخوشایند از خراب شدن جعبه دنده است و باید به طور کلی این قسمت را بازبینی کنید.

 

منبع:خودروکار

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.