کشاورز گفت: در صورت ترخیص برنج‌های معطل مانده در گمرکات، این برنج ها طی دو هفته آینده وارد بازار مصرف می‌شوند.

برنجمسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج کشور در گفت و گو با  خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت ۲۵۰ هزار تن برنج‌های مانده در گمرکات کشور اظهار کرد: از مجموع ۲۵۰ هزار تن رسوب برنج در گمرکات رقمی حدود ۱۸۰ هزار تن ترخیص شده و هم اکنون ۸۰ هزار تن منتظر ترخیص از بنادر کشور است.

کشاورز افزود: محموله‌های باقیمانده در مرحله تخصیص ارز هستند که امیدواریم هر چه سریع‌تر ارز مورد نیاز از بانک مرکزی به واردات ترخیص پیدا کند تا با کمبود برنج و چالش قیمت در بازار روبرو نشویم.

او ادامه داد: با توجه به آنکه این برنج‌ها حدود ۵ ماه است که در گمرکات مانده و مشکل ترخیص پیدا کردند از این رو قیمت برنج در بازار با نوساناتی روبرو شد که امیدواریم بعد از فصل ممنوعیت ثبت سفارشات جدید برای تنظیم بازار شب عید صورت گیرد.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج کشور با اشاره به اینکه دولت برای ثبت سفارش‌های جدید هنوز ارزی تخصیص نداده است، اظهار کرد: در حال حاضر بازار برنج خارجی همچنان دچار کمبود است که هر چه سریع‌تر باید ارز مورد نیاز تخصیص یابد تا مصرف کنندگان از ناحیه نوسانات قیمت متحمل زیان نشوند.

کشاورز با تاکید بر این مسئله که ۵۰۰ هزار تن برنج برای تنظیم بازار شب عید بعد از فصل ممنوعیت باید وارد شود، گفت: وارد کنندگان ثبت سفارش‌های جدید را در اختیار وزارت صمت گذاشتند، اما این وزارتخانه تا کنون لیست‌ها را به بانک مرکزی ارسال نکرده است که برای ساماندهی بازار شب عید انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر این امر صورت گیرد.

ضرورت واردات ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج در طول سال

 
او با اشاره به اینکه برنج‌های رسوبی در بنادر تا دو هفته دیگر وارد بازار می‌شود، بیان کرد: اگر ترخیص برنج‌های معطل مانده در گمرکات تا آخر هفته آینده انجام شود حدود ۲ هفته دیگر وارد بازار مصرف می‌شود.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج کشور مصرف ماهیانه برنج خارجی در کشور را حدود ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: بر این اساس سهم برنج خارجی در بازار مصرف طی یک سال رقمی حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که در صورت عدم واردات بازار داخل به واسطه کمبود دچار نوساناتی می‌شوند.

کشاورز سرانه مصرف برنج به ازای هر نفر در طول سال را ۴۰ کیلو گرم اعلام کرد و گفت: با احتساب جمعیت کشور سالیانه ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج در داخل کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد که با کسر تولید داخل رقمی حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن باید در طول سال وارد شود.

او با اشاره به اینکه ۶ دهک اقشار جامعه برنج خارجی مصرف می‌کنند، گفت: با توجه به آنکه حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور برنج خارجی مصرف می‌کنند از این رو اظهار نظر برخی مسئولان مبنی بر واردات ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن برنج در کشور واقعیت ندارد چرا که مصرف کنندگان برنج خارجی اقشار ضعیف جامعه هستند که به دنبال خرید برنج با نرخ کمتر از کیلویی ۱۰ هزار تومان هستند که به همین خاطر واردات نباید متوقف شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار