رییس میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نطنز به خبرنگارباشگاه خبرنگاران گفت : برای تعمیر و بهسازی تزئینات داخلی ، گچبریها ، کاشیکاری و ساق گنبد این بنای تاریخی ، 300 میلیون ریال هزینه شده است.
احمدرضا قاسمی افزود: این بنای تیموری ، به شکل دو پوسته ای است که پوسته دوم آن یکی از زیباترین کلافبندیهای سازه ، در زمان خود بشمار می رود.
قاسمی اضافه کرد: هریک از دو طبقه این بنای تاریخی 8 صفه داردکه صفه های فوقانی آن از طریق غلام گردشها (راهرو یا پاگردی که پیرامون گنبد ، حیاط یا تالار میگردد) به یکدیگر مرتبطند.
وی با توجه به نقش و نگارهای موجود در این بنا اظهار کرد: این بنای 8 ضلعی که از جنس آجر با گنبدی به رنگ فیروزه ای است تزئینات داخلی ، گچبریها ، کاشیکاری آن نقش و نگارهای اسلیمی دارد و شبیه به آرامگاهها یا بقاع متبرکه ساخته شده است.
خاطر نشان می شود: گنبد میر سید در شمال شرقی افوشته نطنز بر فراز رشته کوهی کم ارتفاع قرار دارد که با طرحی جالب و زیبا گردشگران را به سوی خود می کشاند.
میرسید ، پسر سید حسن واقف از عرفای دوره تیموریان است که در قرن نهم هجری در این مکان مدفون شده است قابل ذکر است: بنای تاریخی گنبد میر سید افوشته نطنز در سال 1352 با شماره 954 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هزار و 800 اثر تاریخی درشهرستان نطنز شناسایی شده که از این تعداد 115 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است./س