به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مطابق برآوردهای سازمان ملل بازسازی سوریه نیازمند صرف هزینه دستکم ۳۸۸ میلیارد دلاری است، رقمی که در صورت حضور ایران در بازار پرپتانسیل این کشور، اقتصاد کشورمان را با تغییرات جدی و رونق چشمگیر همراه خواهد کرد.
برپایه این گزارش، تراز تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۵۲ میلیون دلار به نفع ایران و در ۶ ماهه نخست امسال ۶۹ میلیون دلار بود و عمده کالاهای صادراتی ایران به سوریه شامل ترانسفورماتورها، اسکلت ساختمانی، مکملهای دارویی، مخمرهای فعال و ... است.
در این خصوص، حسن مرتجی فعال اقتصادی و برگزارکننده نمایشگاههای بین المللی در خارج از ایران گفت: از ابتدای امسال تاکنون دو نمایشگاه بزرگ از سوی بخش خصوصی در سوریه برگزار شده که یکی از آنها با موضوع ساخت و ساز و دیگری بازرگانی بود.
بیشتر بخوانید: وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار نمره قبولی ندارد/ دلیل اصرار مسئولان بر احیای مجدد وزارت بازرگانی چیست؟
وی افزود: حجم صادرات ایران به این کشور عربی در نیمه نخست امسال حدود ۶۹ میلیون دلار بوده، اما بازاری پرپتانسیل است که با ارتقای امنیت، میتواند نویدبخش روزهایی پر رونق برای تجار و بازرگانان باشد.
این فعال نمایشگاهی خاطرنشان کرد: مجوز نخستین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی تکنولوژی و فناوریهای نوین صنعت سوریه (DAMINDUSTECH ۲۰۲۰) اخذ شده و قرار است دمشق پایتخت این کشور از ۲۲ تا ۲۴ اسفندماه امسال میزبان نمایشگاه یاد شده باشد.
مرتجی ادامه داد: اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و در فضای اقتصاد جهانی از مهمترین عوامل توسعه به شمار میرود؛ نقش صادرات در این بین به اندازهای مهم است که بسیاری از کارشناسان صادرات را تنها مسیر موفق برای توسعه اقتصادی یک کشور در بازار جهانی میدانند.
این فعال اقتصادی بیان داشت: امروز دولت و بخش خصوصی به این اجماع رسیده اند که توجه جدی به صادرات غیرنفتی، پیدا کردن بازارهای جدید صادراتی و رفع موانع پیش روی صادرات، از اصلیترین راههای فعالتر کردن اقتصاد کشور است.
مرتجی افزود: حمایت دولت از صادرات و فراهم کردن شرایط رونق آن در شرایط کنونی، میتواند نجات بخش تولید و صادرات و عاملی برای دور زدن تحریمها و فشارهای اقتصادی ظالمانه باشد؛ در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز یکی از جهتگیریهای اصلی، توسعه صادرات غیرنفتی است.
او بیان کرد: همه کالاهایی که واردات آنها به کشور سوریه آزاد است با تعرفه گمرکی چهار درصد وارد این کشور میشود و این، یکی از امتیازهای ویژه ایران است؛ همچنین اعطای مجوزهای فوقالعاده شامل تشریفات مناقصه، مجوزهای پزشکی، مجوزهای دارویی، مجوزهای گردشگری و سیاحت از دیگر امتیازات اعطایی سوریه به ایران است که به هیچ کشور دیگری داده نشده است.
برگزارکننده نمایشگاه DAMINDUSTECH ۲۰۲۰ سوریه تاکید کرد: صادرات، محرک تولید و رونق آن است، باید مردم و جامعه را به سمت و سوی صادرات سوق دهیم که اشتغال و ارزآوری واقعی در آن است، نه در دلال بازی و سفته بازی در بازارهای سکه، طلا، خودرو یا مسکن.
انتهای پیام/