امسال شاهد رشد بودجه وزارت بهداشت در بودجه ریزی سال ۹۹ هستیم و وزیر بهداشت هم رضایت نسبی از بودجه سال آینده دارد.

واکاوی بودجه وزارت بهداشت و درمان کشور/ سهم نظام سلامت از کیک منابع کشور چقدر است؟به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت بهداشت، وزارتخانه ای که متولی سلامت مردم است و باید برای مدیریت نظام سلامت کشور، به تمام ابزارهای لازم و بودجه‌های مناسب دسترسی داشته باشد، این وزارت خانه همیشه با چالش های مالی بسیاری رو به رو بوده، چرا که طلبکار بزرگ سازمان تامین اجتماعی است و خود به جامعه پزشکی، پرسنل و شرکت‌های داروسازی بدهی دارد.

کل بودجه نظام سلامت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ ، رقم ۸۵ هزار و ۲۴۸ میلیارد تومان برآورده شده که نسبت به بودجه سال ۹۸، حدود ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

به گفته نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این وزارتخانه اکنون چند هزار میلیارد از تامین اجتماعی طلب دارد ولی علی‌رغم وعده‌های داده شد همچنان بدهی‌های این وزارتخانه نگهبان سلامت مردم وصول نشده است.

اظهار نظر آقای وزیر درباره بودجه وزارت بهداشت

امسال شاهد رشد بودجه وزارت بهداشت در بودجه ریزی سال ۹۹ هستیم و وزیر بهداشت هم رضایت نسبی از بودجه سال آینده دارد و به  گفته نمکی نمی‌توانیم بگوییم از این رشد بودجه راضی هستیم چون هیچ حقوق‌بگیری در این مملکت نیست که بگوید از این حقوقی که می‌گیرم، راضی هستم.

نمکی افزود:‌ اگر چه بودجه‌ای که برای وزارت بهداشت تعیین کرده‌اند ممکن است کفاف خیلی از نیازها را ندهد اما می‌دانیم میزان بودجه‌ای که تخصیص داده‌اند براساس منابعی است که مسئولان سازمان برنامه و بودجه در اختیار دارند و بطور قطع باید تمکین کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: سال آینده با توجه به بودجه‌ای که برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده، در حوزه توسعه زیر ساخت‌ها و ارائه خدمات به مردم، مشکل جدی پیش رو نخواهیم داشت.

او گفت: گام دوم طرح تحول نظام سلامت با تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری و ادامه اجرای برخی از بسته‌های گره گشای این طرح برای مردم مانند: کاهش پرداختی از جیب، ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم و توسعه زیرساخت‌ها در مناطق کمتر توسعه یافته و نیز رسیدگی به بیماران خاص و صعب العلاج، با قدرت دنبال می‌شود.

بودجه وزارت بهداشت

بودجه ریزی بدون وابستگی به نفت

محمد حسین قربانی نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان به بودجه ریزی سال آینده بدون وابستگی به نفت اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در شرایط تحریم هستیم خوشبختانه بودجه ریزی وابسته به نفت نیست و تاکنون بوده ریزی به این شکل نبود و باید تلاش کنیم که بودجه ریزی وابسته به درآمد‌های نفتی دولت نباشد.

نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجود اینکه انتظار داشتیم بودجه‌ها انقباضی باشد، اما خوشبختانه بودجه ریزی حدود ۱۵ درصد افزایش دارد و این روندی را نشان می‌دهد که حاکمیت نسبت به بهداشت و درمان نگاه مثبت و واقعی است و ما انتظاریم که نحوه تخصیص بودجه به درستی صورت گیرد هر چند ممکن است در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس دست خوش تغییر شود و امیدواریم رقم بوده تعیین شده برای حوزه سلامت صد در صدی باشد و شاهد کاهش آن نباشیم.

واکاوی بودجه وزارت بهداشت

وزارت بهداشت بودجه را درست خرج کند

نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزارت بهداشت باید تلاش کند بودجه را در جهت اجرای برنامه توسعه کشور در حوزه سلامت هزینه کند، پوشش بیمه همگانی، نظام ارجاع، پزشکی خانواده و تدوین راهنما‌های بالینی و در مجموع توجه به بهداشت و پیشگیری هزینه کند، گام دوم توجه به درمان مناطق محروم است که در طول چند سال گذشته کمتر دیده شده است و امیدواریم که قطار طرح تحول سلامت در ریل گذاری درست خود حرکت کند.

نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: واکاوی ردیف‌های بودجه در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت، باید توجه داشت هر جا که ما ۲ نرخ داشته باشیم، رانت به وجود می‌آید، ما باید تلاش کنیم به سمت تولید داخل برویم و ارز دولتی به محصولاتی که مشابه داخلی ندارند، تخصیص پیدا کند و کار‌های کارشناسی برای رسیدگی به ردیف‌های بودجه‌ای وزارت بهداشت در حال انجام است تا در کمیسیون تلفیق به بحث و بررسی گذاشته شود.

سهم سلامت از بودجه کشور

تلاش در مجلس برای افزایش ۲ تا ۳ درصدی بودجه نظام سلامت

نائب رئیس دوم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد ما در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این است تا با مالیات بر روی محصولات دخانی و کالا‌های آسیب رسان بتوانیم ۲ تا ۳ درصد افزایش بودجه نظام سلامت را شاهد باشیم، ما اگر ببینم ردیف بودجه‌ای تحقق پیدا نمی‌کند، تلاش می‌کنیم تا با تخصیص آن از محل‌هایی مانند هدفنمندی یارانه بودجه ریزی نظام سلامت کشور را اصلاح کنیم.


بیشتر بخوانید:  ۸.۴ درصد درآمد ناخالص ملی کشور در حوزه سلامت هزینه می‌شود


افزایش بودجه وزارت بهداشت

سهم حوزه سلامت از مصارف عمومی دولت در سال ۹۹ 

سید کامل تقوی‌نژاد معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت با بیان اینکه بودجه شامل مصارف هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای، تملک دارایی‌های مالی و درآمد اختصاصی می شود، گفت:  ۴۱ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان بودجه عمومی، پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از ردیف هدفمندی یارانه‌ها برای اجرای طرح تحول سلامت و ۳۸ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان بودجه از محل درآمدهای اختصاصی در نظر گرفته شده است.

تقوی‌نژاد از رشد سهم حوزه سلامت از مصارف عمومی دولت در بودجه سال ۹۸،خبر داد و افزود:  سهم سلامت در سال ۹۹، به ۹.۶ درصد می‌رسد و بودجه هزینه‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی  ۱۹ هزار و ۸۶ میلیارد تومان است که نسبت به سال ۹۸، رشدی معادل ۱۵.۳ درصد دارد، اعتبارات هزینه‌ای ردیف‌های متمرکز هم چهار هزار و ۴۶۵ میلیارد تومان است که نسبت به پارسال ۹۸ .۹ درصد رشد خواهد داشت و اعتبارات هزینه‌ای ردیف ستادی آموزش ۱۶۷ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ۹۸،  تغییری نکرده است.

بودجه سلامت

ماجرای رشد  ۸۰ درصدی بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۹

معاون توسعه، مدیریت منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت در پایان با اشاره به اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها در زمینه رشد بیش از ۸۰ درصدی بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۹، تاکید کرد: باید توجه کرد که رشد اعتبارات عمومی هزینه‌ای وزارت بهداشت متناسب با سایر دستگاه‌های اجرایی معادل ۱۴ درصد بوده و به نظر می‌رسد به دلیل مقایسه «مجموع اعتبارات عمومی، تملک دارایی سرمایه‌ای و اختصاصی سال ۹۹ صرفاً مجموع اعتبارات عمومی و تملک دارایی سرمایه ای سال ۹۸، بدون در نظر گرفتن اعتبارات اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، موضوع افزایش غیرمتعارف بودجه وزارت بهداشت در برخی رسانه ها مطرح شده است.

معاون توسعه، مدیریت منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت با اشاره به رشد ۴.۱ اعتبارات مراکز پژوهشی مستقل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: این رقم ۲۷۸ میلیارد تومان پیش‌بینی شده  و اعتبارات هزینه‌ای ردیف ستادی پژوهش مبلغ ۱۳۰ میلیارد تومان بوده که هفت درصد رشد داشته است.

رشد 80 درصدی بودجه وزارت بهداشت

سهم سلامت از مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شود

تقوی نژاد انتقاداتی هم نسبت به  سهم سلامت از مالیات بر ارزش افزوده داشت و گفت: درآمد یک درصد سلامت از مالیات بر ارزش افزوده در سال ۹۹، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است که کمتر از نصف آن بخش سلامت  می رسد،  قانون‌گذار یک درصد سهم درآمدهای مالیاتی ارزش افزوده را برای نظام سلامت در نظر گرفته است که امیدواریم مجلس شورای اسلامی آن را اصلاح کند.

تقوی‌نژاد با اشاره به رشد ۶ درصدی بودجه هزینه‌ای اشاره کرد و گفت: : بودجه هزینه‌ای به مبلغ چهار هزار و ۶۲۶ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

حالا باید منتظر ماند و دید که بودجه نظام سلامت در روزهای آینده در کمیسیون تلفیق دستخوش چه تغییری می شود و واکاوی ردیف های بودجه ای به کجا می رسد و سهم سلامت از کیک منابع دولت چقدر خواهد بود؟ 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار