صادق، افزایش قیمت کالا‌های سرمایه‌ای را از آثار افزایش نقدینگی دانسته و گفت: بی توجهی دولت به این موضوع، در نهایت نرخ تورم را در کشور افزایش می‌دهد.

مهم‌ترین دلیل افزایش نقدینگی در ماه‌های اخیر/ چرا مردم به سمت بازار‌های خودرو و طلا رفتند؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سید مهدی صادق کارشناس اقتصادی درباره افزایش نقدینگی در کشور اظهار کرد: طی چند سال گذشته به دلیل ورود سرمایه در دست مردم به بازار‌های سرمایه‌ای و افراط دولت در چاپ اسکناس حجم نقدینگی در کشور افزایش یافته است.

وی افزود: از بین رفتن اعتماد مردم به بانک‌ها و درپی آن خروج سپرده‌ها از بانک موجب شد تا مردم روی به خرید کالا‌هایی همچون خودرو، سکه، طلا، ارز و مسکن ببرند و بانک مرکزی به دلیل کسری بودجه خود دست به چاپ پول بزند.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: سیاست‌های تجاری در کشور متاسفانه اشتباه است، به این منظور که دولت باید مبالغی که صرف واردات محصولات مختلف می‌شود را در بخش تولید هزینه کند چراکه خروج بی رویه ارز جهت واردات کالا‌های غیر ضروری از دلایل افزایش نرخ نقدینگی در کشور است.

صادق ادامه داد: یکی از آثار منفی افزایش نقدینگی بر اقتصاد کشور، افزایش کاذب قیمت‌ها در اکثر کالا‌های سرمایه‌ای است به عنوان مثال به دلیل کاهش نرخ سود بانکی، افراد به جای سپرده گذاری در بانک اقدام به خرید سکه و طلا کرده و این بازار را با اختلال و افزایش قیمت مواجه می‌کنند.

وی تصریح کرد: افزایش قیمت کالا‌های سرمایه‌ای و مورد نیاز مردم، موجب افزایش نرخ تورم در اقتصاد کشور می‌شود، به این معنا که افزایش نرخ نقدینگی و عدم توجه دولت به این موضوع، در نهایت نرخ تورم را در کشور افزایش می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به راهکار‌های جذب و کنترل نقدینگی یادآوری کرد: بخش تولید یکی از زمینه‌هایی است که توانایی جذب درصد زیادی از حجم نقدینگی را دارد و با رونق در این بخش می‌توان به خوبی نرخ نقدینگی را کنترل کرد.

صادق افزود: متعادل کردن نرخ سود بانکی با نرخ تورم به منظور افزایش جذابیت سپرده گذاری در بانک‌ها توسط دولت و جلوگیری از چاپ بی رویه اسکناس، از دیگر راهکار‌هایی است که به وسیله آن‌ها نقدینگی در کشور قابل کنترل است.

وی اظهار کرد: دولت به کمک بخش خصوصی باید مردم را با سرمایه گذاری در بازار بورس آشنا کند تا مردم فعالیت‌های خود را در این بازار افزایش دهند و نقدینگی موجود در اقتصاد در این بخش جذب شود.

حجم نقدینگی در پایان شهریور ۱۳۹۸ با ۲۷.۱ درصد رشد نسبت به شهریور سال ۹۷ به ۲۱۲۶ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مرداد ماه نیز ۲.۴ درصد رشد دارد.

به عبارتی از مرداد ماه تا شهریور امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان به نقدینگی افزوده شده است.

منبع:میزان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.