سخنگوی ستاد انتخابات کشور: به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی، ۵۵ نفر نام نویسی کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری، نخستین انتخابات پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری است، افزود: ستاد انتخابات کشور را از اردیبهشت امسال، تشکیل و برنامه ریزی‌های لازم برای برگزاری آن را انجام دادیم و از دهم آذر نام نویسی از داوطلبان را آغاز کردیم.
او با اشاره به اینکه نام نویسی از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ۱۶ آذر پایان یافت، ادامه داد: از ۲۰۸ حوزه ۲۹۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت.
آقای موسوی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۱۵۱ نفر برای نام نویسی به ستاد انتخابات وزارت کشور و فرمانداری‌ها مراجعه کردند، اضافه کرد: از این تعداد، نام نویسی ۱۶ هزار و ۲۴ نفر، نهایی و نام نویسی ۱۲۸ نفر به علت نقص مدارک و علت‌های دیگر، نهایی نشد.
او افزود: این رقم حدود ۳۲ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش دارد.
آقای موسوی اضافه کرد: در روز آخر مهلت نام نویسی داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود ۵ هزار و ۹۰۰ نفر نام نویسی کردند که معادل کل نام نویسی‌های دوره نهم مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ۱۲ درصد نام نویسی شدگان را بانوان تشکیل می‌دهند، گفت: این رقم نسبت به دوره قبل بیش از ۳۳ درصد افزایش دارد.
آقای موسوی افزود: ۸۸ درصد نام نویسی شدگان را هم آقایان تشکیل می‌دهند که این رقم در مقایسه با دوره قبل، ۳۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.
او اضافه کرد: سن ۳۶ درصد از داوطلبان کمتر از ۴۰ سال است که نشان از علاقه جوان تر‌ها برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی است.
آقای موسوی با بیان اینکه ۲۶ درصد از داوطلبان، ایثارگر هستند، افزود: جوانترین داوطلبان، ۳۰ سال و پیرترین آن‌ها ۷۵ سال سن دارند که این اعداد طبق قانون، حداقل و حداکثر سن مجاز برای نام نویسی مجلس شورای اسلامی است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: برای هر داوطلب، ۴ استعلام از مراجع چهارگانه قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال داریم یعنی با توجه به تعداد ثبت نام شدگان، بیش از ۶۴ هزار استعلام داشتیم.
او ادامه داد: تا پایان روز ۲۱ آذر آخرین فرصت دریافت پاسخ استعلام‌ها از مراجع بود و بلافاصله این پاسخ‌ها را در اختیار هیئت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه قرار می‌دهیم که این هیئت‌ها بررسی صلاحیت داوطلبان را آغاز کردند و برای این منظور تا ۲۶ آذر فرصت دارند.
آقای موسوی افزود:‌کسانی که صلاحیت آن‌ها رد می‌شود، به صورت مکتوب علت این موضوع به آن‌ها اعلام می‌شود ضمن این که حق شکایت برای آن‌ها محفوظ است.
او گفت: ماده ۲۵ قانون انتخابات مقرر می‌دارد که وزارت کشور مامور اجرای این قانون و مسئول حُسن جریان انتخابات است.
آقای موسوی اضافه کرد: همزمان با تشکیل ستاد انتخابات، هیئت بازرسی انتخابات به دستور وزارت کشور تشکیل شد که یکی از وظایف آن‌ها رصد فعالیت‌های داوطلبان احتمالی و تبلیغات انتخاباتی است.
 
انتهای پیام/ک

نام نویسی ۵۵ نفر به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.