به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه الجزیره گزارش داد: اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گام به گام به خط پایان مسیر خود با هدف محاکمه پارلمانی دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور نزدیک میشوند.
خبرنگار الجزیره گفت: نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، روزی را که دموکراتها در این مجلس، دو اتهام یا دو بند از کیفرخواست علیه دونالد ترامپ را اعلام کردند، روز بزرگ توصیف کرد. پس از تحقیقات و جلساتی که ساعتهای طولانی ادامه داشت و در چارچوب قانون اساسی آمریکا، دموکراتها دو بند از اتهامات علیه ترامپ را که شامل سوء استفاده از قدرت و کارشکنی در کار کنگره است، اعلام کردند.
جری نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان گفت اتهام نخست، جرمی است که مستلزم محاکمه پارلمانی است. زیرا رئیس جمهور آمریکا در اعمال فشار بر اوکراین برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، از اختیارات خود برای تحقق منافع شخصیاش استفاده کرده و به منافع عمومی آسیب رسانده است. نادلر درباره بند دوم این اتهامات هم گفت ترامپ، تحقیقات مجلس نمایندگان را به صورت آشکار و بی سابقه به چالش کشید. نمایندگان دموکرات این اقدام را کارشکنی در کار کنگره دانستند.
جری نادلر هشدار داد سلامت انتخابات آینده آمریکا با خطر روبروست. این اقدام با انتقاد جمهوریخواهان روبرو شد. دونالد ترامپ در توئیت خود، اتهامات علیه خود را سخیف توصیف کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: این در حالی است که لیندسی گراهام، رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا، تاکید کرد این دموکراتها هستند که از اختیارات خود سوء استفاده کردند. به ویژه که تحقیقاتی در پشت درهای بسته صورت دادند و مانع از آن شدند که جمهوریخواهان، شاهدان مورد نظر خود را انتخاب کنند. با وجود این بحث ها، نانسی پلوسی اصرار دارد اقدامات دموکراتها در چارچوب وظایف آنها در دفاع از قانون اساسی است. مرحله جدیدی از فرآیند محاکمه پارلمانی ترامپ تکمیل شد و تحقیقات پایان یافت و مرحله بررسی اتهامات آغاز شد.
اگر اتهامات ترامپ در کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا تایید شود، کیفر خواست برای تصویب به مجلس نمایندگان آمریکا ارسال میشود. پس از آن محاکمه پارلمانی ترامپ به سنا منتقل میشود و اعضای سنا نقش هیئت منصفه را خواهند داشت. رئیس دادگاه عالی آمریکا نیز بر روند این محاکمه نظارت خواهد داشت. اگر ترامپ با دو سوم آرای اعضای سنا محکوم شود از ریاست جمهوری برکنار خواهد شد که این امر به دلیل حضور اکثریت جمهوریخواهان در سنا تا حدودی بعید است.
انتهای پیام/