سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) یکی از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در میان زنان به شمار می‌رود.


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد ابراهیم پارسا نژاد متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سمینار علمی med talk دانشگاه علوم پزشکی جهرم، گفت: ۴۰ درصد علت ناباروری زنان به دلیل وجود سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) است که توصیه می‌شود برای پیشگیری از علائم، این بیماری باید از نوجوانی تشخیص داده شود.

او افزود: سندرم تخمدان پلی کیستیک PCO یکی از شایع‌ترین اختلال هورمونی در میان زنان است که مهمترین مشخصه این اختلال وجود تخمدان‌های بزرگ محتوی تعداد زیادی کیست کوچک است که در لایه بیرونی هر تخمدان قرار گرفته است.

پارسانژاد در ادامه بیان کرد: در این سندرم سطح هورمون‌های زنانه (نظیر استروژن، پروژسترون، LH و FSH) دچار عدم تعادل شده و باعث افزایش هورمون‌های مردانه (آندروژن ها) و هورمون انسولین می‌گردد. همین امر موجب بروز علایمی نظیر بی تظمی‌های قاعدگی، موی زاید، آکنه و چاقی می‌شود.

این متخصص زنان و نازایی بی نظمی و کاهش سیکل‌های قاعدگی، مشکلات ناباروری، مو‌های زائد (هیرسوتیسم) در صورت، سینه و شکم طاسی یا کم پشت شدن مو‌های سر با الگوی مردانه، آکنه (جوش صورت)، پوست چرب یا شوره‌ی سر واضافه وزن را از نشانه‌های ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دانست.

او گفت: شیوع نازایی در ایران حدود ۱۵ درصد است و علت آن تنها PCO نیست.

پارسانژاد، استرس را از عامل‌های مهم در نابارور شدن زنان دانست و افزود: اولین گام برای مقابله با این عامل عدم دخالت خانواده‌ها و اطرافیان به بچه دار شدن زوجین است. گا‌ها دیده می‌شود این دخالت‌های بی مورد بعد از ازدواج سبب شده است که، زن دچار استرس شده و این عامل بر ناباروری وی تاثیر می‌گذارد.

به گفته او، وجود اعتماد بین بیمار و پزشک نقش کلیدی در روند درمان دارد و عنوان کرد: زوج نابارور بداند که پزشک متخصص مشکل وی را حل می‌کند و تا پایان روند درمان به پزشک خود اعتماد کند.

پارسانژاد با اشاره به مرکز تخصصی و فوق تخصصی نازایی و آی وی اف دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: این مرکز با حضور متخصصین حاذق نازایی و جنین شناسی یکی از بهترین مراکز ناباروری در کشور است که میزان به ثمر نشستن آ وی اف آن ۳۴ درصد بوده است.

او در ادامه بیان کرد: موفقیت این مرکز موجب شده است که بیماران نیازی به مراجعه به مرکز استان را نداشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها: درمان ، علوم پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار