به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دولت بودجه سال آتی کل کشور را از حیث منابع بالغ بر ۱۹ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۳۷۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال پیشنهاد کرده است.
سهم بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این لایحه مبلغ ۲۰۹ هزار و ۱۳ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریال شامل بودجه هزینهای و تملک دارایی سرمایهای است در حالی که بودجه مصوب امسال وزارت علوم ۱۳۴ هزار و ۲۸۷ میلیارد و ۱۱۱ میلیون ریال بود.
محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به تخصیص کمتر از ۶۰ درصدی اعتبارات مصوب دانشگاهها، گفت: بودجه در نظر گرفته شده نیاز دانشگاهها و مراکز پژوهشی ما را برطرف نمیکند؛ نیاز این مراکز صرفا بخش پرداخت حقوق نیست بلکه فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی هم به بودجه نیاز دارند. بودجه پیشنهادی فوق یک مبلغ متوسط است و ممکن است برای برخی دانشگاهها افزایش و یا کاهش داشته باشد.
بیشتر بخوانید: جزئیات لایحه بودجه سال ۹۹/قاچاق بنزین بسیار کم است
یکی از گلایههای اصلی وزارت علوم در طول چند ماه گذشته مشکل تخصیص منابع در نظر گرفته شده بود؛ در حال حاضر حدود ۹ ماه از سال گذشته است و وزارت علوم توانسته تنها به ۵۷ درصد از بودجه در نظر گرفته شده دست پیدا کند؛ درصدهای جزئی در اختصاص بودجه میتواند تغییرات بسیاری در عملکرد وزارت خانهها ایجاد کند، زمانی که صحبت از وزارت علوم میکنیم بحث آموزش و آینده کشور در میان است و وعدههای بدون عمل درباره منابع مالی میتواند دردسر ساز شود.
در بودجه امسال این وزارت خانه در بخش برنامههای خدمات فرهنگی، رفاهی و ورزشی برای دانشجویان ۲۳ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۷۵۶ میلیون، در بخش برنامه آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی ۳۸ هزار و ۸۳۷ میلیون، در بخش اعطای تسهیلات مالی به دانشجویان ۶ میلیون و ۲۸۳ هزار میلیون ریال، برای توسعه امور رفاهی دانشجویان یک میلیون و ۳۳۹ هزار و ۱۵۷ میلیون ریال اعتبار و برای سایر بخشها هم بودجه در نظر گرفته شده است.
در بخشهای مرتبط با وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بودجه اختصاص پیدا کرده به ترتیب ۱۸ درصد و ۷ درصد کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام/