
به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت ، ارسلان زارع، استاندار گیلان در دیدار با اردکانیان، وزیر نیرو و رییس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه، با اشاره به عضویت کشورمان در اتحادیه همکاریهای اقتصادی اوراسیا گفت: در راستای بهره مندی بیشتر از ظرفیتهای گیلان در این اتحادیه اقتصادی تاکنون اقدامات موثری توسط ارگانهای دولتی و نمایندگان بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی برای اجرایی شدن مفاد موافقتنامه اوراسیا انجام گرفته است.
او افزود: در همین راستا و در قالب میز اوراسیا، کارگروهی از مدیران ذی ربط استان تشکیل و در جلسات متعدد به راهکارهای استفاده از ظرفیتهای منطقهای و ملی در راستای تفاهم نامه مذکور پرداخته شده است.
استاندار گیلان، به مغفول ماندن عملیات به روزرسانی ارزش گذاری کالاهای صادراتی اشاره کرد و گفت: استان گیلان آمادگی خود را به گمرک ایران برای ایجاد کمیته تخصصی برای این امر که یکی از پیش نیازهای انجام تفاهم نامه است، اعلام کرده است.
زارع، با بیان اینکه مسئولیت پیگیری اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه اوراسیا در ایران بر عهده وزارت نیروست، از مساعدتهای دکتر اردکانیان قدردانی کرد و افزود: لازم است سازمان توسعه تجارت، گمرک و اتاق بازرگانی همکاری لازم را برای تقویت میز اوراسیا و تفویض برخی اختیارات به استان گیلان انجام دهند.
او، همچنین از آمادگی گیلان برای سفر وزیر نیرو برای افتتاح و کلنگ زنی تعدادی پروژههای مرتبط با حوزه برق و یک پروژه حوزه آب منطقهای استان خبر داد.
تخصیص نقدینگی مناسب برای افزایش قابلیت اطمینان شبکه انتقال و فوق توزیع نیروی برق گیلان و نیز تکمیل پروژههای زیر بنایی آب و فاضلاب و تصفیه خانههای فاضلاب مسکن مهر در برخی مناطق استان از دیگر مواردی بود که در استاندار گیلان با وزیر نیرو مطرح شد.
با توجه به پیشینه دیرین و غنی تجاری و انجام بیشترین حجم مبادلات تجاری با کشورهای همسود (CIS) و اوراسیا در گیلان، با تشکیل میز اوراسیا با محوریت استان موافقت شده است.
قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند، این اتحادیه کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد. کشورهای عضو اوراسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است، درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی میتوان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.
موافقنامه موقت ترتیبات ترجیحی ایران و اوراسیا از پنجم آبان ماه سال جاری اجرایی شد و قرار است یک سال پس از اجرای این موافقتنامه، مقدمات تجارت آزاد با منطقه مذکور فراهم شود، این موافقت نامه ۸۶۲ قلم کالا را شامل میشود که ۳۶۰ قلم ترجیحات اعطایی ایران به اوراسیا و ۵۰۲ قلم هم ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است.
انتهای پیام/م.ع