دانشمندان لهستانی با تحقیق بر روی اجتماع مورچه‌هایی که در انبار تسلیحات هسته‌ای لانه کرده بودند، مسحور مقاومت این مخلوقات کوچک شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مورچه‌های هم‌نوع‌خوار هسته‌ای! این تیتر شاید شما را یاد فیلم‌های ترسناک هالیوودی بیاندازد که آن قدیم‌ها تماشا می‌کردید، اما این مورچه‌ها نه تخیلی، بلکه واقعی هستند و توانسته‌اند به طرز حیرت‌انگیزی در یک انبار متروکه زیرزمینی تسلیحات هسته‌ای در لهستان دوام بیاورند. حال سوال اینجاست: چطور؟

دانشمندان لهستانی این اجتماع مورچه‌ای منحصربه‌فرد را از سال ۲۰۱۳ تحت مطالعه و بررسی قرار دادند. کولونی خانه آن‌ها در منطقه‌ای اطراف یک لوله باز کشف شد که به یک انبار هسته‌ای مهروموم شده دیگر می‌رسید. مورچه‌هایی که وارد این لوله شدند خودشان را در این مسیر بن‌بست گرفتار دیدند و راهی برای رسیدن به سطح نداشتند. این مورچه‌ها ظاهرا اصلا تولیدمثل نداشتند و جمعیت آن‌ها تنها با حشراتی که روی سطح زمین بودند و یکی یکی به داخل این لوله می‌افتادند جبران می‌شد.

مورچه‌هایی که تسلیحات هسته‌ای هم حریفشان نشد!

پلی برای نجات از جهنم

تیمی از دانشمندان به رهبری ووجسیک چچوفسکی از آکادمی علوم لهستان در وارسا مقاله‌ای را در سال ۲۰۱۶ منتشر کردند که نشان می‌دهد چطور مورچه‌ها از اجساد همتایان خود به عنوان غذا استفاده می‌کردند. به تازگی تحقیق دیگری در مجله تحقیقات پرده‌بالان (Journal of Hymenoptera Research) منتشر شد که نشان می‌داد مورچه‌ها برای خودشان پلی ساخته‌اند که اگر خواستند بتوانند از این انبار بالا بروند. با کمک این پل مورچه‌هایی که به درون لوله می‌افتند می‌توانند دوباره به بالا برگردند؛ البته اگر آن‌ها از این سفر ماجراجویانه در سرزمین زیرزمینی آدمخواری جان سالم به در ببرند.

مورچه‌هایی که تسلیحات هسته‌ای هم حریفشان نشد!

در اصل، ما نباید از این میزان نبوغ مورچه‌ها شگفت‌زده شویم، زیرا آن‌ها همیشه به عنوان سرسخت‌ترین و جسورترین گونه‌های روی زمین شناخته می‌شوند. آن‌ها برای آخرالزمان آمادگی بیشتری نسبت به انسان‌ها دارند، زیرا می‌توانند کل افراد اجتماع خود را برای پیشگیری از شیوع بیماری بکشند. برخی از گونه‌ها مورچه‌های دیگر را به بردگی می‌گیرند و کل لانه خود را از بین می‌برند تا بتواند با آینده‌ای متفاوت از گونه‌های متحول‌شده و متعادل دوباره از نو شروع کنند. وقتی تغییرات جوی زمین بسیاری از گروه حشرات را در سراسر دنیا تهدید می‌کند، مورچه‌های بیابانی می‌توانند در آینده‌ای که پر از باران است طاقت بیاورند.

مورچه‌هایی که تسلیحات هسته‌ای هم حریفشان نشد!

آدمخواری و سهیم شدن غذا برای بقا

آدمخواری مورچه‌های انبار هسته‌ای به نظر بی‌رحمانه و وحشی می‌آید، اما مورچه‌ها در اشتراک‌گذاری منابع همگانی نسبت به بسیاری از ارگانیسم‌های دیگر بهتر عمل می‌کنند؛ مثلا شکم اشتراکی دارند. دانشمندان به تازگی به این نتیجه دست یافته‌اند که مورچه‌ها محتوای شکم یکدیگر را یک دارایی مشترک می‌دانند و با تماس دهان به دهان غذا را با هم سهیم می‌شوند از طرف دیگر، کولونی‌های بسیار بزرگی که چندین ملکه دارند ترسناک هستند، اما طبیعت آن‌ها این گونه ایجاب می‌کند که آنقدر باید بزرگ و قوی باشند که از بین نروند. به همین دلیل، مورچه‌ها طوری اجتماعی شده‌اند که به قیمت جان رقبایشان هم که شده از یک ملکه تبعیت کنند و به او احترام بگذارند.

مورچه‌هایی که تسلیحات هسته‌ای هم حریفشان نشد!

توازن برای بقا

دانشمندان هنوز نمی‌دانند چرا مورچه‌های هسته‌ای تولیدمثل را متوقف کردند، اما تحقیقات نشان داد که جمعیت مورچه‌ها به توازن و تعادل بین کار و تولیدمثل در گروه خودشان بسیار حساس است و اگر تولیدمثلی نباشد، این گروه کم و بیش برای حفظ تعادل هم که شده اقدام به تولیدمثل می‌کند. در محیط‌های جدید، ساختار‌های اجتماعی محکم مورچه‌ها می‌تواند به چیز پیچیده‌تری مبدل شود و شامل گروه‌های فرعی و زیرشاخه و همین طور طبقات جدیدی شود که در شرایط معمول اصلا وجود نداشته است.

این تحول و تبدیل شدن به آدمخواری که در گذر سفر به پایین لوله و بازگشت رخ می‌دهد ممکن است دینامیک اجتماعی مورچه‌های سطح و همین طور مورچه‌های انبار هسته‌ای را دچار دگرگونی کند. استعداد مورچه‌ها به مسیریابی و رد و دنباله گذاشتن، می‌تواند شبیه به حالتی به نظر برسد که انگار در این بزرگراه و مسیر جهنمی هیچ ترافیکی وجود ندارد.

منبع: روزیاتو 

انتهای پیام/ 

برچسب ها: هوش مصنوعی ، هالیوود
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۸
ما هم از این مورچه ها تو انباری خونمون داریم هرچی سم و ..... میریزیم میان یه جا دیگه سوراخ میکنن کلا موجودات نمیری هستن چند وقت پیش هم یه شیشه پر شکر که بچم درش رو خوب نبسته بود تو انباری بود ظرف یک هفته همه رو بردن تو لونشون نوش جونشون تو این گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
فقط باید گفت تبارک الله به خالق موجودات . نظم این مورچه ها یعنی نشانه ای که ناظمی وجود داشته و دارد که چنین با اراده اش تنوع موجودات را درکل عالم هستی . خلق می کند . طوری که به محض اراده ا اش برای خلق شان . فوری خلق میشوند و در مسیر اراده بی نظیرش تا موعدی مقرر به حیات ادامه میدهند . و سپس باز به اراده اش یا تولید مثل میکنند یا نسلشان (مانند دانیاسورها )قطع میشود. پس الله تبارک و تعالی است که تنها معبود قدر قدرت قابل ستایش است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
من مورچه ها رو دوس دارم
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۱۹:۰۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
این مورچه اگه یک ذره گوشت داشتن محال بود که وهابی ها نخورنش
Iran (Islamic Republic of)
حمیدلاری
۰۸:۴۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
جالب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
یاسین
۲۳:۱۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
مورچه ها خیلی عجیب هستند و دارای اسرار زیاد کسی اگر یا کشوری بتواند سیستم کلونی مورچه ها را در کشور پیاده سازی کند واقعا موفقیت های چشمگیری دست پیدا می‌کند. مورچه ها به درستی و دقیق وظایف خود را انجام می‌دهند و با پشتکار فوق‌العاده
Iran (Islamic Republic of)
khashoghchi
۱۲:۵۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
شوروی و نظام کمونیستی هم میخواستن همین سیستم رو پیاده کنند اما زیاده خواهی منحصر به شخص که در نهاد هر انسانی هست و تلاش برای دستیابی به رفاهی بیشتر از سایرین مانع از این امر میشه. همونطور که تلاش هر انسانی نسبت به شخص همتای خودش بسته به سختکوشی یا تنبلی اون شخص متفاوته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
گرونی اینوجوری که من دارم میبینم پیش میره ماهاهم چند روز دیگه هم دیگه رو میخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
ها،شک ندارم که تو از اهالی پایین برره بیدی،پس ازخودت حرف مفت،در،و،نکن. ها