در این مطلب راهکارهایی برای ارتقای سلامت روده‌ها ارائه شده است.

برای افزایش باکتری‌های مفید روده چه کار کنیم؟///ثباتیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عوامل مختلفی هستند که می‌توانند باعث از بین رفتن تعادل در میکروبیوم روده شوند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: استرس مزمن، عفونت، رژیم غذایی با حجم زیادی از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، قند، مصرف نکردن فیبر به اندازه کافی. همه این عوامل می‌توانند مانع از رشد باکتری‌های خوب در روده شوند.

با این حال گام‌هایی برای ارتقای سلامت روده‌ها شناخته شده است:

دریافت خواب کافی: کورتیزول که هورمون مرتبط با استرس است، تاثیر مخربی بر روی میکروبیوم روده دارد. برای کاهش میزان هورمون کورتیزول، مطمئن شوید که در شبانه روز به میزان ۸ ساعت خواب کافی دارید. بهداشت خواب می‌تواند کیفیت خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ بنابراین قبل از خواب از روشن کردن وسایل الکترونیکی اجتناب کنید و اتاق خوابتان را خاموش نگه دارید.

تحرک کافی: ورزش متوسط راهی مطمئن برای کاهش سطح استرس و به حداقل رساندن ترشح هورمون کورتیزول است. ورزش خود عاملی است که باعث افزایش ترشح اندورفین می‌شود؛ انتقال دهنده عصبی که منجر به احساس خوب و بهبود کیفیت خواب خواهد شد. در عوض ورزش‌های بسیار شدید اثر برعکس دارند و منجر به افزایش استرس و آسیب به میکروبیوم می‌شوند

اجتناب از آنتی بیوتیک‌ها در صورت امکان: میکروبیوم مجموعه‌ای از ارگانیسم‌ها است که داخل روده زندگی می‌کنند. آن‌ها نقش مهمی در فرایند‌های متابولیک در بدن ما از جمله عملکرد مغز و سیستم ایمنی بدن دارند. عدم تعادل باکتری‌های مفید روده عامل مهمی در افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن بخصوص پارکینسون، آسم، آلرژی و حتی بیماری‌های روانی است. در این میان، درمان با آنتی بیوتیک برای از بین بردن عفونت راهی برای از بین بردن تعادل باکتری‌های مفید روده است و ۱۲ ماه طول می‌کشد تا بعد از مصرف آنتی بیوتیک، میکروبیوم به حالت سالم برگردد. اگر نیاز جدی به مصرف آنتی بیوتیک دارید، برای افزایش سلامت خود، توصیه‌های لازم را درباره نحوه مصرف این دارو‌ها از پزشک تان دریافت کنید.

کاهش مصرف دارو‌های ضد التهابی، آنتی اسیدها، و قرص‌های ضد بارداری: آنتی بیوتیک‌ها تنها دارو‌هایی نیستند که به میکروبیوم صدمه می‌زنند. قرص‌های ضد بارداری، و همچنین دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و آسپرین نیز در کنار آنتی اسید‌ها همین خاصیت آنتی بیوتیک‌ها را دارند و باید در مصرف آنها، از زیاده روی پرهیز کرد.

مصرف غذا‌های غنی از پروبیوتیک: افزایش مصرف غذا‌های تخمیر شده باعث تقویت سلامت روده‌ها و تعادل میکروبیوم روده می‌شوند. ماست، کفیر، کلم ترش، و دیگر غذا‌های تخمیر شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا شاهد افزایش باکتری‌های مفید روده باشید. مارچوبه، تره فرنگی و پیاز نیز غنی از پروبیوتیک‌ها هستند.

اجتناب از مصرف بیش از حد شکر: مصرف بیش از حد شکر، کربوهیدرات‌های ساده، شیرینی، و همچنین نان سفید و پاستا، راهی برای کاهش باکتری‌های مفید و افزایش باکتری‌های مضر روده است.

مصرف برخی مکمل ها: مصرف مکمل‌هایی از قبیل روغن ماهی، و مکمل‌های پروبیوتیک با کیفیت بالا را در دستور رژیم غذایی خود قرار دهید. البته مصرف این مکمل‌ها زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که اشتیاقی برای مصرف غذا‌های تخمیر شده نداشته باشید

منبع : آوای سلامت

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.