به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
به جای خریدن پیاز سفید، نوع قرمز آن را خریداری کنید، زیرا حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است. فواید آن موجب کاهش کلسترول خون و ریسک حمله قلبی می شوند. پیازهای قرمز نه تنها سطح کورستین بیشتری دارند، بلکه سرشار از آنتوسیانین هستند، رنگدانه گیاهی که توانایی مولکولهای کورستین را برای پاکسازی و همچنین از بین بردن رادیکالهای آزاد که نه تنها باعث بروز سرطان هستند بلکه بیماریهایی مانند دیابت، بیماری قلبی و دیگر موقعیتعارضههای مرتبط با التهاب را منجر میشوند، افزایش میدهد.
آنتوسیانین، رنگ قرمز، آبی، بنفش و سیاه موجود در بسیاری از میوهها و سبزیجات را ایجاد میکند. متخصصان مدتها است که توصیه میکنند از میوه و سبزیجاتی که رنگهای مختلف و غلیظ دارند استفاده کنید، بنابراین جای تعجب نیست که پیازهای قرمز رنگ از پیازهای سفید خاصیت ضد سرطانی بیشتری دارند. با این حال برای اولین بار است که این فرضیه توسط آزمایش به اثبات میرسد. تحقیقات اخیر نشان داده بود که خوردن پیاز در از بین بردن سلول های سرطان سینه موثر است. گفته می شود پیاز ارتباط بین سلول های سرطانی را مختل و محیط را برای رشد آنها نامطلوب می کند، در نتیجه این سلول ها به مردن متمایل می شوند. گام بعدی محققان این است که نتایج این تحقیقات را روی انسان ها آزمایش کنند.
بیشتر بدانید: معجونی طبیعی برای درمان سرفه
نشستن طولانی مدت به شدت دیسک کمر را تحریک می کند. محققان هشدار میدهند نشستن طولانی مدت ریسک دمانس یا زوال عقل را در افراد میانسال افزایش میدهد. کاهش زندگی بیتحرک میتواند راهکاری برای بهبود سلامت مغز در افرادی باشد که در معرض ریسک بیماری آلزایمر هستند. کارشناسان بر این باورند که نشستن طولانی مدت میتواند مانند سیگار کشیدن موجب اثرات منفی بر سلامت افراد باشد، البته اگر تاثیرات آن از سیگار بیشتر نباشد. مطالعات نشان می دهد که نشستن طولانی مدت خطر ابتلا به دیابت، حملات قلبی و عروقی یا ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش میدهد.
شانس ابتلا به سرطان سینه در زنانی که به صورت مرتب از رنگ مو استفاده میکنند نسبت به سایرین بیشتر است. تحقیقات نشان داده است استفاده بیش از ۹ بار در سال از رنگ مو، خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم را افزایش میدهد. سرطان لنفوم در سیستم لنفاوی بدن رخ میدهد. سیستم لنفاوی شبکهای از رگ هاست که بخشی از سیستم دفاعی بدن را تشکیل میدهد و سلولهای ضدعفونت به نام لنفوسیت را جابجا و سلولهای مرده را از بافتها تخلیه میکند. همچنین اگر رنگ کردن مو زیاد انجام شود، احتمال بروز سرطان مثانه را نیز افزایش میدهد.
رنگها میتوانند باعث سقط جنین شوند، به همین دلیل استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود. استفاده مکرر یا نادرست از رنگ موها، باعث آسیب به مو و حتی بروز موخوره میشود. خشک و زبر شدن و شکنندگی موها نیز از آسیبهایی است که در اثر از بین رفتن چربی مو به وجود میآید. استفاده مکرر از رنگ مو موجب ایجاد حساسیتهای پوستی، شوره سر، خارش و حتی قرمزی پوست سر میشود. چنانچه مواد شیمیایی موجود در رنگ قوی باشد و فرد نسبت به این مواد حساسیت داشته باشد، ممکن است سوختگی در سر ایجاد شده تا آخر عمر باقی بماند.
ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد است، اما روشهایی برای پیشگیری از افت و حتی تقویت شنوایی وجود دارد. بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع میشوند که سلولهای مویی موجود در حلزون گوش یا قسمت داخلی گوش خوب کار نکنند یا بمیرند.
گوش عضوی است که برای شنوایی خلق شده است و باید آن را از سرما و گرمای ناگهانی حفظ کنید. نفوذ آب و جانوران به داخل گوش برای آن زیانبار هستند. اگر این نوع عارضه مادرزادی باشد با داروهای گیاهی قابل درمان نخواهد بود، اما ضعف مادرزادی شنوایی با داروها و روش های طب سنتی کاهش می یابد. لازم است حفره گوش را مرتب از چرک و عفونت پاک کرد. غدد داخلی گوش برای حفاظت مادهای سمی ترشح میکنند تا از ورود هوا و سایر موجودات به داخل گوش جلوگیری کنند. این ترشحات با گرد و خاک ترکیب شده و انسدادهایی را بوجود میآورد.
برای حفظ بهداشت گوش گاهی لازم است مواد زائد از بخشهای داخلی گوش پاکسازی شود، اما شستشو دهندهها نباید شیمیایی باشند، بلکه ترکیبات طبیعی بر اساس داروهایی که در طب سنتی مطرح بوده بهترین خواهند بود. در این شرایط نیروی شنوایی هم تقویت میشود.
انتهای پیام/