به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، جلسه ستاد بحران استانداری کرمان با موضوع هجوم ملخ صحرایی و آنفولانزا برگزارشد.
برخوری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اعلام اینکه به گفته سازمان جهانی فائو ملخهای صحرایی از ۴و ۵ روز پیش از هند وپاکستان به سمت ایران حرکت کرده اند گفت:این ملخها به زودی به جازموریان میرسند.
او افزود:امسال بحران ما خیلی در جنوب زیاد است اگر در مزارع بنشیند محصولات کشاورزی مردم منطقه در خطر هست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب با اشاره به اینکه امسال خطر زیاد است افزود:باید برای کشاورزان جنوب فکری شود با توجه به فصل محصولات در منطقه خسارت زیادی ایجاد می شود.
او اظهار کرد: امسال هجوم ملخها به جنوب کرمان سه برابر بیشتر از پارسال است علاوه بر هند و پاکستان از آفریقا و عربستان هم هجوم ملخ را خواهیم داشت.
برخوری گفت:ما در بخش آفت ۳۰۰ میلیون تومان بیشتر اعتبار نداریم و در حالی که آفات زیادی در منطقه داریم.
او افزود:در حال حاضر ۵ هزار لیتر سم برای مبارز با ملخ صحرایی وجود دارد.
برخوری با اشاره به اینکه برای مبارزه با ملخ صحرایی سم پاشی هوایی نیاز داریم اظهار کرد: متاسفانه مشکل اعتبار داریم تا بتوانیم با شرکت هواپیمایی قرار داد ببندیم.
سعیدی رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان هم با اشاره به اینکه شمال استان در شرق و ارزوییه مشکل هجوم ملخها را دارد گفت: ما در شمال استان مشکل حمل و نقل داریم و اگر هجوم ملخها رخ دهد ما قدرت مبارزه نداریم.
آیت الهی موسوی معاون عمرانی استاندار کرمان هم با اعلام اینکه برای مبارزه با ملخ صحرایی سم در اختیار کشاورزان قرار دهید و از دهیاران در روستاها باید کمک گرفت گفت:دستگاهها دولتی به کمک بیایند و از سازمان صمت میخواهیم در این زمینه کمک کند.
او افزود:سعی میکنیم اعتباراتی هم برای از بین بردن ملخ صحرایی جذب کنیم.
سعیدی مدیرکل ستاد بحران استانداری با اشاره به شیوع بیماری آنفولانزا در کشور و استان گفت: شیوع بیماری آنفولانزا جوی روانی در استان کرمان به وجود آورده است و والدین نگران فرزندان خود در مدارس بودند.
در ادامه طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اعلام اینکه ما همه ساله در فصل پاییز بیماری آنفولانزا را داریم گفت:ما قبل از فصل پاییز اقدامات لازم را انجام دادیم بیمارستانها را تجهیز و واکس آنفولانزا را تهیه کردیم.
او افزود:نیاز به تعطیلی مدارس نیست و بیماران بستری نیاز به دارو آنفولانزا دارند بیماران سرپایی نیاز به این دارو ندارند.
طباطبایی با اشاره به اینکه موج آنفولانزا روبه کاهش است و موارد بستری کم شده است اظهار کرد:زمان زدن واکسن آنفولانزا در شهریور است و کسانی که امسال فوت شدن گروههای پرخطر افراد بالای ۶۰ سال با بیماریهای قلبی وریوی و زنان باردار بودند که هیچ کدام واکس در شهریور نزدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ما جز ۵ استان بودیم که شیوع آنفولانزا در آن بیشتر بود و موج دوم آنفولانزا امکان دارد در بهمن ماه ایجاد شود.
او افزود:ما کمبود واکس نداشتیم هجوم مردم در هفتههای اخیر باعث کمبود واکسن شد.
میرحسینی نماینده آموزش و پرورش هم با اعلام اینکه مسائل بهداشتی در مدارس آموزش داده شده است گفت: به والدین اعلام کردیم دانش آموزانی که دچار آنفولانزا میشوند را به مدرسه نیاورند.
آیت الهی موسوی معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: تصمیم بر این شد هر موقع احساس خطر اعلام ، آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصمیم بر تعطیلی مدارس بگیرند.
در ادامه سعیدی مدیرکل بحران استانداری کرمان با اشاره به روستای چاه ابراهیم رودبار که در زمان بارندگی یک هفته تا ۱۰ روز راه آن بسته میشود گفت:متاسفانه به دلیل بسته بودن جاده شنیده شده یک زن باردار با فرزندش فوت شدند.
در ادامه جمیلی مدیرکل حمل و نقل و پایانههای جنوب استان با اشاره به اینکه برای ساخت این جاده ۳۲ کیلومتری ۹ میلیارد اعتبار نیاز داریم گفت:این مسیر ۱۵ روستا را به جاده اصلی وصل میکند.
او افزود: با وجود اینکه دستگاهها و اعتبار کمی داریم شروع کردیم و تاکنون ۶ کیلومتر زیرسازی کردیم.
جمیلی با اعلام اینکه فرمانداریهای شهرداریها به کمک مابیایند اظهار کرد:ما نیاز به کامیون داریم تا بتوانیم در سه ماه این جاده را درست کنیم.
در پایان تصمیم گیری شد ۵ کامیون در اختیار اداره کل حمل و نقل وپایانهها جنوب قرار گیرد.
انتهای پیام/ی