به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه ایندیپندنت در گزارشی نوشته است "یکی از افراد بازداشت شده در زندان مخفی آمریکا در خلیج گوانتاناموا تصاویری از «تاکتیکهای شکنجه در روند بازجویی» که بر روی او اعمال شده را به تصویر کشیده است. "
وکلای یک زندانی اهل عربستان سعودی که در زندان مخوف «گوانتانامو» بازداشت بوده، تصاویر هولناکی را منتشر کردهاند که تکنیکهای بی رحمانه استفاده شده علیه این زندانی از سوی مسئولان آمریکایی را نشان میدهد.
این تصاویر نخستین بار به عنوان بخشی از گزارش مرکز تحقیق و سیاست دانشگاه حقوق «ستون هال» با عنوان «آمریکا چگونه شکنجه میکند» منتشر شده است.
ایندیپندنت نیز با کسب مجوز از سوی مقامهای موسسه «دفاع از زندانیان» ۸ مورد از این تصاویر را منتشر کرده است.
گزارشها حاکی از آن است که «ابو زبیده» به هیچ جرمی متهم نشده و مشخص شده که عضو گروه القاعده نبوده است، اما با این وجود چندین سال در زندانهای مختلف آمریکا زندانی بوده و در نهایت در سال ۲۰۰۲ به زندان گوانتانامو منتقل میشود.
گزارشی که از سوی مجلس سنای آمریکا منتشر شده مشخص میکند که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) خواستار تضمین این موضوع بوده که «برای جلوگیری از مخفی ماندن شکنجههای ابو زبیده و افشا نشدن آن، این زندانی باقی عمر خود را در انزوا و بدون هیچگونه ارتباطی به سر ببرد.»
گزارش مشابهی نشان میدهد که مقامهای سیا درباره ابو زبیده، به عنوان یکی از نخستین کسانی که هدف تکنیکهای این «شیوه جدید بازجویی» قرار گرفته، به کاخ سفید در زمان ریاست جمهوری «جوج بوش» دروغ گفتهاند.
مقامهای سیا در آن زمان و در گزارش دروغین خود به کاخ سفید مدعی شده بودند که زبیده پس از اینکه مورد شکنجه قرار گرفته اطلاعات بیشتری درباره القاعده داده است و جزئیاتی درباره فعالیتهای این گروه تروریستی، قابلیتها، نقشهها و روابط القاعده افشا کرده است.
یکی از مقامهای موسسه دفاع از زندانیان در این باره میگوید: از بسیاری جهات، تصاویر ابوزبیده گواهی بر موفقیت اراده انسان است؛ او هدف چنان شکنجههایی قرار گرفته که سیا خواستار تضمین دولتی درباره انزوا و عدم معاشرت او در تمامی طول عمر (برای جلوگیری از افشای شکنجهها) شده است.
گزارشها حاکی از آن است که هدف انواع مختلف شکنجه قرار گرفته و تنها در ۸۳ مورد از سوی شکنجهگران آمریکایی هدف غرق مصنوعی قرار گرفته است.
تصاویر ارائه شده از سوی ابوزبیده نشان دهنده چندین مورد از شیوههای شناخته شده تاکتیکهای «بازجویی ارتقا یافته» آمریکا در زندانهای آمریکا در تایلند و در زمان ریاست جمهوری جورج بوش قرار گرفته است.
«نیکی واترز»، از نویسندگان این گزارش و محققان مرکز سیاست و تحقیق دانشگاه ستون هال در این باره میگوید: عدم وجود شفافیت و ابهام نظاممند درباره این بازجوییها، موجب سوء استفاده گستردهای شده است.
منبع: میزان
انتهای پیام/
و دیگری هر چه را من اجرا کرده ام .توسط اوباما امضا شده و من فقط اجرا کننده اش بودم