به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، ایرج خدادادی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا افزود: بیماری آنفلوآنزا در کل کشور شایع شده و بسیاری از استانها را درگیر کرده است، اما خوشبختانه وضعیت همدان نسبت به سایر استانها بهتر است و این بیماری شیوع کمتری دارد.
او درباره واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: واکسن از لحاظ درمانی خاصیت پیشگیرانه دارد و باید در زمان خاص و قبل از آغاز بیماری تزریق شود.
خدادادی ادامه داد: واکسن آنفلوآنزا همه ساله به تناسب نیاز استانها توزیع می شود و هر استان سهمیه خاص خود را دارد که سهمیه امسال نیز همانند سالهای قبل در اختیار شبکههای بهداشت، گروههای خطر و بخش خصوصی قرار گرفته است.
او اضافه کرد: با توجه به محدودیت واردات، تحریمها و انتقال و خرید داروها از خارج کشور، توصیه میشود که گروههای حساس اقدام به تزریق واکسن کنند و سایر افرادی که مقاومت بالای بدنی دارند، واکسن نزنند.
خدادادی اضافه کرد: از آنجایی که زمان تزریق واکسن گذشته و همه ساله از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه بهترین زمان تزریق این واکسن است، از این رو اقداماتی از جمله شست و شوی دست ها، استراحت، نوشیدن مایعات، ممانعت از رفتن کودکان بیمار به مدرسه و مهدها و پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد .
او درباره استفاده از ماسک در کاهش و پیشگیری از آنفلوآنزا نیز اظهار کرد: افراد سالم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا حتماً از ماسک استفاده کنند چرا که به نوبه خود اقدامی پیشگیرانه است.
این مسئول درباره کمبود ماسک در بازار نیز گفت: متأسفانه این مشکل فرهنگی در کشور ما وجود دارد که به محض شیوع یک بیماری یا مشکل در جامعه، سودجویان با احتکار اقلام مصرفی درصدد کسب سودهای بادآورده هستند چرا که معتقدند مردم برای حفظ سلامتی ناچار هستند با هزینههای گزاف اقلام مورد نیاز خود را خریداری کنند، از این رو ورود سازمانهای نظارتی و تعزیرات در این موارد اهمیت مییابد.
او یادآور شد: افرادی که علائم اولیه سرماخوردگی که با آنفلوآنزا کاملاً متفاوت است، دارند، سریعاً به بیمارستانها مراجعه نکنند چرا که این اقدام آنها باعث شلوغ شدن بیمارستان و کاهش خدمات رسانی به بیماران حساس میشود و افرادی که وضعیت حاد ندارند، میتوانند به مراکز بهداشتی یا به متخصصان عفونی مراجعه کنند.
انتهای پیام/ د