به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در آیین آغاز عملیات اجرایی فرودگاه بینالمللی چابهار اظهار داشت: در سند توسعه سواحل مکران همه موارد توسعه در نظر گرفته شده و سند جامعی تنظیم شده است.
محمد اسلامی افزود: چابهار موقعیت مناسبی برای توسعه دارد و از کانونهای مورد توجه سرمایهگذاری و گردشگری است و در آینده تمام زیرساختهای آن مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت.
او بیان کرد: ساخت فرودگاه در چابهار میتواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند و موجب تسریع در توسعه سواحل مکران شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: قرارگاه خاتمالانبیا در تکمیل و به سرانجام رساندن پروژهها به دولت کمک زیادی کرده و امیدواریم پروژه فرودگاه چابهار، بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی و بندر شهید بهشتی را هرچه سریعتر تکمیل و راه اندازی کند.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: ساخت و تکمیل فرودگاه در این منطقه تجارت را متحول و ورود مسافر، گردشگر و سرمایه گذار را تسهیل میکند.
عبدالرحیم کردی افزود: ساخت فرودگاه در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۸۱۵ هکتار برنامه ریزی شده و در فاز نخست ترمینال مسافری آن در۱۳ هزار مترمربع، چهار کیلومتر باند با عرض ۶۰ متر ساخته میشود.
او بیان کرد: ظرفیت ورود و خروج سالانه بیش از ۸۰۰ هزار مسافر با نرم پنج پرواز داخلی و ۲ پرواز خارجی پیش بینی شده و قرار است در مدت ۲۴ ماه فاز نخست آن افتتاح و بهره برداری شود.
رییس هیات مدیره منطقه آزادچابهار از همکاری و همراهی مردم و مسئولان شهرستان چابهار در به سرانجام رسیدن پروژهها قدردانی کرد و افزود: با تکمیل زیرساختهای حمل و نقل شاهد افزایش اشتغال، تولید و توسعه خواهیم بود.
کردی گفت: منطقه آزادچابهار نقش مهمی در توسعه استان محروم سیستان وبلوچستان دارد و در آینده نیز نقش آن با تکمیل زیرساختها پررنگتر خواهد شد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: ساخت این فرودگاه بینالمللی شهرستان راهبردی چابهار را به مراکز ثروت و قدرت متصل میکند و میتواند در جذب گردشگر و سرمایه گذار نقش مهمی داشته باشد.
احمدعلی موهبتی با اشاره به اینکه سه دولت در گذشته برای ساخت فرودگاه چابهار تلاش کردند، ولی موفق نشدند، خاطرنشان کرد: تلاش دکتر اسلامی بعنوان وزیر راه وشهرسازی و مدیران سابق منطقه آزاد و وزارت راه وشهرسازی برای محقق شدن این فرودگاه قابل تقدیر است.
او بیان کرد: توجه ویژه دولت به توسعه سیستان وبلوچستان ستودنی است و با اختصاص بیش از ۳۰۰ میلیون یورو بزودی شاهد تحول در ساخت راه آهن چابهار به سرخس مشهد خواهیم بود.
رئیس شورای برنامه ریزی سیستان و بلوچستان گفت: دولت تدبیر و امید برای گازرسانی به تمام نقاط شهری و روستایی، تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی، توجه به نقاط حاشیه نشینی و حل سایر مشکلات زیرساختی تلاشهای خوبی کرده که شاهد خبرهای خوبی خواهیم بود.
استاندار سیستان وبلوچستان ادامه داد: وحدت و انسجام با همدیگر میتواند بخشی از مشکلات را مرتفع کرد.
امام جمعه اهل سنت چابهار نیز اظهار داشت: راههای روستایی و بین شهری این شهرستان نیازمند آسفالت و بازگشایی هستند و این مهم با تخصیص اعتبارات محقق میشود.
مولوی عبدالرحمن ملازهی افزود: تمام کشور از راه مناسب برخوردار است و مردم نیز امیدوارند راههای روستاها و شهرهای مختلف استان نیز آسفالت و دوبانده شوند.
او با قدردانی از تلاشهای دولت برای توسعه و آبادانی چابهار و سایر نقاط سیستان وبلوچستان، خاطرنشان کرد: مردم پس از سالها انتظار اکنون شاهد آغاز عملیات اجرایی فرودگاه بین المللی چابهار هستند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا نیز اظهار داشت: ساخت فرودگاه، تکمیل پروژه راه آهن چابهار به سرخس مشهد، تکمیل طرح توسعه بندرچابهار و دوبانده شدن راههای ترانزیتی میتواند حمل ونقل این استان را متحول کند.
سردار محمد افزود: مصمم به تکمیل پروژههای در دست اجرا هستیم و از هیچ کوششی برای محرومیت زدایی این استان محروم دریغ نمیکنیم.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک وقصرقند در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: ساخت فرودگاه در شرایط بد اقتصادی اقدامی مبارک برای مردم است که جا دارد از تلاشهای دولت نهایت تشکر و قدردانی شود.
عبدالغفور ایران نژاد افزود: پس از سالها انتظار مردم شاهد کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی فرودگاه چابهار هستند و امیدواریم در کمترین زمان ممکن افتتاح و بهره برداری شود.
او بیان کرد: در تمام نقاط روستایی و شهری ایران شاهد راههای استاندارد و ۲ بانده هستیم، ولی در سیستان و بلوچستان مردم برخی مناطق حتی از راه خاکی مناسب نیز محروم و برای تردد بهسختی با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
نماینده چابهار و نیکشهر ادامه داد: از دولت و به ویژه وزیر راه و شهرسازی درخواست داریم راه چابهار به زاهدان ۲ بانده و تمام راههای روستایی آسفالت شوند.
او گفت: در کمتر از ۱۵ روز بیش از ۶۰ نفر بر اثر تصادفات در سیستان وبلوچستان کشته شدند که نیاز است جادهها استاندارد شوند.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندارشهرستان ویژه چابهار نیز گفت: ساخت فرودگاه بین المللی در چابهار موجب تسهیل در ورود و خروج مسافر میشود و میتواند نقش مهمی در جذب سرمایه گذار و گردشگر داشته باشد.
رحمدل بامری افزود: شهرستان چابهار با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، ۸۰ هزار دانش آموز، ۱۰ هزار دانشجو و بیش از ۷۰ هزار نفر حاشیه نشین محروم از امکانات اولیه زندگی، دارد که نیاز است وزارت راه وشهرسازی برای تامین زیرساختهای حاشیه شهر و راههای ارتباطی اقدام کند.
او بیان کرد: ساخت بیش از هزار کیلومتر بزرگراه و آزادراه از مبدا چابهار به طرف هرمزگان، زاهدان و کرمان از درخواستهای مردم و مسئولان است تا شاهد رونق حمل ونقل و ترانزیت کالا باشیم.
او از تمام مروم و مسوولان که در ساخت فرودگاه کمک کردند، قدردانی کرد و افزود: قطعا تکمیل راه آهن، بندر و فرودگاه اقتصاد و تجارت منطقه جنوب شرق را متحول میکند.
او تکمیل پروژههای نیمه تمام حوزه راه و شهرسازی، دوبانده شدن راه مرز ریمدان و اتصال راه آهن به مرز پاکستان از طریق ریمدان دشتیاری را خواستار شد.
انتهای پیام/ع