کدخدایی بالا بردن مشارکت مردم در انتخابات، نگاه ملی به آن و مبارزه با فساد را از وظایف رسانه ملی بر شمرد.

صدا و سیما پا به پای مردم و شورای نگهبان در انتخابات پیش رو گام برداردبه گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان به عنوان مهمان ویژه هشتمین نشست منشور رسانه در سخنانی ضمن قدردانی از تلاش و همراهی رسانه ملی در برگزاری انتخابات در تمامی دوره‌ها با اشاره به همزمانی برگزاری این نشست با سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قوانین اساسی کشور را دو دسته خواند که یک دسته از آن‌ها ارزش‌هایی هستند که به خودی خود و چه در کتاب قانون اساسی باشند یا نباشند، برای مردم جامعه ارزش محسوب می‌شوند. ارزش هایی چون مبانی نظام دینی جمهوری اسلامی‌ که همه مردم جامعه به عنوان یک مسلمان به آن اعتقاد دارند یا اصل ولایت فقیه که اگر در قانون اساسی کشور هم نبود، مردم و علمای دینی بر آن اتفاق نظر دارند و از آن تبعیت می‌کنند.

کدخدایی دسته دوم قوانین را مواردی خواند که پس از نوشته شدن در کتاب قانون برای مردم آن جامعه ارزش می‌شوند. قوانینی چون انتخابات که در دوران معاصر دولت‌های مدرن از طریق آن شکل می‌گیرند، متکی به آرای مردمی‌ هستند که قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز آن را پذیرفته است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه انتخابات به عنوان یک روش ارزشمند برای ما اهمیت دارد، گفت: این مهم نیازمند پاسداری و صیانت است و باید مراقب باشیم که این روش صحیح از مسیر اصلی‌اش منحرف نشود.

کدخدایی انتخابات را یک روش ارزشمند برای تحقق اهداف و آرمان‌های مردم که در قانون اساسی لحاظ شده است، خواند و گفت: اجرا و نظارت بر انتخابات الزامی است که هم حضرت امام (ره) و هم مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید داشته و دارند.

عباسعلی کدخدایی با برشمردن اثرات انتخابات گفت: اولین اثر انتخابات امتیاز اداره جامعه به دست مردم است که تضمینی است برای آزادی‌های سیاسی، اجتماعی و راهکاری عملی برای حل اختلافات.

سخنگوی شورای نگهبان با طرح این سوال که آیا هر انتخاباتی می‌تواند چنین اثراتی داشته باشد، گفت: انتخابات باید شاخصه‌ها و ویژگی‌هایی داشته باشد که از جمله آنها عدالت محور بودن، اعتمادزا و اطمینان بخش بودن است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه هیچ انتخاباتی بدون ابزار نظارت صحیح انجام نمی‌گیرد، گفت: باید برای برگزاری یک انتخابات تعیین کننده اقتضائات روز را در نظر بگیریم. مشکلی که امروز در کشور ما وجود دارد و ما از مجلس گله مندیم، بحث اصلاح نشدن قانون انتخابات است.

کدخدایی افزود: قانون انتخابات ایران، قانون انتخابات دهه ۶۰ است و قطعاً نظام انتخابات ما نمی‌تواند پاسخگوی دهه ۹۰ باشد. از مجلس خواستیم در این باب کاری کند، اما مجلس آن را به بوته فراموشی سپرد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه انتخابات باید به گونه‌ای باشد که شایستگی به عنوان یک اصل در انتخاب افراد مد نظر قرار گیرد، گفت: دهه ۶۰ دهه استقرار نظام بود و دهه ۷۰ دوره تثبیت، اما در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ رقابت‌های سیاسی شدیدتر شده است و در همین چند روز گذشته چند برابر دوره‌های گذشته افراد برای ورود به مجلس ثبت نام کرده‌اند.

کدخدایی افزود: اگر قبول داریم که زمانه تغییر کرده و رقابت‌های سیاسی شدیدتر شده است، باید قبول کنیم که آن قانون نوشته شده دهه ۶۰ دیگر مفید نیست.

پاسخگو نبودن نمایندگان مجلس بعد از اتمام دوره مسئولیت‌شان درباره عملکردی که داشتند کمبودی بود که کدخدایی به آن اشاره کرد و گفت: این مهم باید در اصلاح قانون انتخابات دیده شود و مشخص کنیم کسی که وارد مجلس می‌شود باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشد.

سخنگوی شورای نگهبان با تشکر و قدردانی از زحمات رسانه ملی در تمام دوره‌های انتخابات گفت: صدا و سیما در این دوره هم با تمام قوا به میدان خواهد آمد و در کنار شورای نگهبان و وزارت کشور انتخاباتی پرشور را برگزار خواهد کرد.

مشارکت مردم در انتخابات، راهنمایی مردم برای انتخاب شایسته، نگاه ملی به انتخابات داشتن حساسیت نسبت به تبعات هزینه کرد پول‌های کثیف و پول‌های پاک و مبارزه با فساد از جمله مواردی بود که عباسعلی کدخدایی از وظایف صدا و سیما در انتخابات پیش رو برشمرد.

 

انتهای پیام/

 

برچسب ها: صدا و سیما ، انتخابات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار