به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف بیش از حد نمک منجر به فشار خون بالا میشود که خطر حملات قلبی و سکتههای مغزی را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
نمک و به ویژه سدیم یکی از اجزای شیمیایی آن – یک ماده مغذی اساسی است. بدن برای عملکرد قلب، عضله و عصب و برای حفظ هیدراتاسیون به آن نیاز دارد. اما مصرف خیلی زیاد یا خیلی کم آن میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
کار حفظ سطح متعادل توسط کلیهها انجام میشود که با فیلتر کردن آن از خون و رسوب دادن آن در ادرار، مقدار اضافی آن را از بدن خارج میکند. اما آیا کلیهها میتوانند خیلی زیاد این کار را انجام دهند؟ اگر آنها نتوانند به سرعت کافی از شر آن خلاص شوند، سدیم در بدن تجمع مییابد، که منجر به جذب بیشتر آب به گردش خون، افزایش حجم خون و ایجاد کار بیشتر برای قلب و فشار بیشتر بر رگهای خونی میشود.
با گذشت زمان، این مورد میتواند رگهای خونی را سفت کند و منجر به فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته مغزی شود.
نمک عامل اصلی فشار خون بالا است – و به همان اندازه برای سلامتی ما مثل سیگار کشیدن، چاقی و نوشیدن زیاد الکل مضر است.
چرا نمک به طرز مختلف بر مردم تأثیر میگذارد؟
در مطالعه چگونگی تأثیر نمک در رژیم غذایی بر سلامتی، مشکلاتی وجود دارد. تنها روش واقعی برای انجام این کار آزمایش ادرار و دیدن مقدار سدیم دفع شده است.
علاوه بر این، اندازه گیری فشار خون نیز بسیار دشوار است، زیرا در طول روز نوسان دارد – همه چیز از تغییر دما تا استرس بر آن تأثیر میگذارد.
پاسخ بیولوژیکی به نمک نیز بین افراد متفاوت است. از نظر فشار خون، برخی از افراد نسبت به سایر افراد به نمک حساس هستند. به نظر میرسد که برخی افراد میتوانند نمک زیادی مصرف کنند و هیچ تاثیری بر فشار خون نداشته باشند. اما حدود یک سوم از افراد شاید به دلیل ژنتیک بسیار حساس هستند.
قومیت و سن نیز خیلی مهم است. با افزایش سن، بدن قادر به بیرون آمدن نمک اضافی از بدن نیست و منجر به احتباس آب و افزایش فشار خون میشود.
افرادی که غالباً ورزش میکنند، یا مشاغل فشردهای دارند، نمک را از طریق عرق از دست میدهند، بنابراین میتوانند مقادیر بیشتری بخورند.
فشار خون تنها مشکل مصرف بالای نمک نیست. نمک زیاد در گردش خون به مرور زمان به رگهای خونی صدمه میزند، و این همان چیزی است که خطر بروز مشکلات جدی برای سلامتی را نیز ایجاد میکند.
منبع :شفقنا
انتهای پیام/