به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق گزارش محققان، بروز تغییرات در جفت مادران باردار سن بالا منجر به افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی در نوزادان پسر میشود.
به گفته محققان دانشگاه کمبریج هر دو جنین دختر و پسر در مادران سن بالا به خوبی رشد نمیکنند، اما تغییرات ایجادشده در رشد و عملکرد جفت براساس جنسیت جنین متفاوت است. مطالعات نشان میدهد تغییرات جفت نقش مهمی در افزایش احتمال بروز مشکلات قلبی در سنین بالا و فشارخون بالا در نوزادان پسر دارد.
در این مطالعه، زنان بالا ۳۵ سال مورد بررسی قرار گرفتند. بارداری در سنین بالا با افزایش ریسک مشکلاتی هم برای نوزاد و هم برای مادر مرتبط است که شامل فشارخون بالا در دوره بارداری برای مادر، دیابت بارداری، مرده زایی و محدودشدن رشد جنین است.
جفت عامل انتقال مواد مغذی و اکسیژن از مادر به جنین است، فاکتورهای سیگنال دهی را در مادر ترشح میکند و بدین ترتیب از رشد جنین حمایت میشود، و عامل حفاظتی اصلی برای جنین در مقابل مواد سمی، باکتریها و هورمونهای نظیر هورمون استرس در خون مادر است.
مطالعه نشان داد بارداری در سنین بالا موجب کاهش تاثیر و کارآمدی جفت در هر دو جنین دختر و پسر میشود. بخصوص سن بالا بر ساختار و عملکرد جفت در جنین پسر تاثیر گذاشته و توانایی آن را در حمایت از رشد جنین کاهش میدهد.
منبع : مهر
انتهای پیام/