به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش دوغ از غذای محلی کرمانشاهیها و اردبیلیهاست؛ آشی که معمولا در زمستان سرو میشود و همه لذتش به خوردن آن در سرما است. بعضیها متناسب با سلیقه و فرهنگ غذاییشان این آش را با گوشت قلقلی سرو میکنند و گروهی دیگر بدون گوشت. هر دو نوع مخاطبان خاص خودش را دارد و مهمترین ویژگی این آش این است که ترش است.
مواد لازم:
دوغ: ۲ لیتر
برنج: ۲ پیمانه
نخود: ۱ پیمانه
سبزی آش: ۵۰۰ گرم
بلغور گندم: ۱ پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. بهتر است برای تهیه آش دوغ برنج، بلغور گندم و نخود را هر کدام در ظرفهای جداگانه بریزید و با آب خیس کنید و بگذارید در این حالت بمانند. این کار باعث میشود هم مواد راحتتر پخته شوند و هم از نفخ شکم جلوگیری میکند. (بهتر است که آب آنها را هریک ساعت یکبار عوض کنید، این کار را سه بار تکرار کنید).
۲. حالا نوبت به تمیز کردن سبزی آش میرسد. سبزی آش شامل تره، گشنیز و نعنا است. در هنگام تمیز کردن سبزیها برگها را از ساقه جدا کنید و ساقهها را در آش استفاده نکنید و دور بریزید. سپس سبزیها را با آب با دقت بشویید و سپس با یک چاقوی تیز بر روی تخته آشپزخانه آن را به صورت یکدست و منظم خرد کنید.
۳. آبی که برنج، نخود و بلغور گندم را در آن ریخته بودید دور بریزید و آنها را یک بار دیگر بشویید. سپس نخود و بلغور گندم را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس یک قابلمه را انتخاب کنید و مخلوط بلغور گندم و نخود را در آن بریزید و به آن آب اضافه کنید. میزان آب اضافه شده باید به اندازه سه بند انگشت بالاتر از مخلوط نخود و بلغور گندم باشد. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی پخته شوند.
۴. بعد از اینکه مخلوط بلغور گندم و نخود پخته شد، حالا نوبت اضافه کردن سبزی خرد شده به همراه برنج به قابلمه است. بعد از اضافه کردن خوب مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند و سپس به آن ۳۰ دقیقه وقت دهید تا سایر مواد نیز به خوبی پخته شوند.
۵. سپس به سراغ آماده سازی دوغ بروید، برای این کار یک قابلمه بزرگ را انتخاب کنید و دوغ را درون آن بریزید و سپس یک عدد تخم مرغ را بشکنید و به آن اضافه کنید. سپس بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و مرتب دوغ را هم بزنید تا تخم مرغ درون آن حل شود. به این نکته دقت کنید که انتخاب قابلمه با گنجایش مناسب مهم است، چون قرار است سایر مواد پخته شده به این قابلمه اضافه شود. بعد از اینکه دوغ به جوش آمد، حالا سایر مواد پخته شده در قابلمه دیگر که شامل سبزی آش، برنج، نخود و بلغور گندم است را به دوغ اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید.
۶. در مرحله آخر باید به طور مداوم به مدت زمان ۴۵ دقیقه آش را هم بزنید تا کاملا مواد پخته شوند و به جوش آیند. در این مرحله نیز باید نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید.
۷. در نهایت بعد از پخته شدن آش دوغ، آن را از اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید کمی سرد شود. آش دوغ را میتوانید با پیاز داغ یا نعناع داغ تزیین کنید.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/