ستاری گفت: تا دو سال آینده بیش از ۲ میلیون متر مکعب فضای نوآوری در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنیم.

ستاریبه گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری، معاون علم فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد نخبگان در آیین "رونمایی و پذیره نویسی فراصندوق ستارگان" در حوزه دانش بنیان اظهار کرد: ما توانسته ایم چند صندوق را در بورس ثبت کنیم و نیاز به سرمایه گذاری  داریم البته پول نفت باعث شده این سرمایه گذاری در این حوزه‌ها را فراموش کنیم.

ستاری با بیان اینکه ایران تاریخ پرباری در زمینه تجارت فناوری و نوآوری دارد، افزود:  تصور می‌کنیم مشکل ایجاد شغل فقط پول است و فرد با در اختیار داشتن پول خودش می‌داند چطور شغل ایجاد کند.

معاون علم و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: تامین مالی خطر پذیر یعنی روی یک جوان سرمایه گذاری می‌کنید و ۱۰ سال بعد نتیجه را می‌گیرید.

او ادامه داد: فصل اول سرمایه گذاری روی اکوسیستم، فناوری آموزش است. فکر کرده ایم و اگر پول روی آموزش بگذاریم منجر به این می‌شود که کسب و کار بالا برود، ولی به سایر بخش‌ها توجه نکردیم.

دانشگاه عامل اصلی رشد کسب و کار است

ستاری گفت: دانشگاه عامل اصلی رشد کسب و کار است اما دانشگاه‌های ما نفتی و با پول نفت درست شده اند. باید کل شهر یک اکوسیستم نوآوری بشود.

او تصریح کرد: تا دو سال آینده بیش از ۲ میلیون متر مکعب فضای نوآوری در دانشگاه‌ها ایجاد می‌کنیم؛ هم اکنون ۵۰۰ متر مکعب فضای نوآوری در دانشگاه‌ها داریم.

ستاری افزود: برای تامین مالی این اکوسیستم مشکل داریم، چون صندوق نوآوری برای دولت است و کار دولت پرهیز از ریسک پذیری است و از پژوهشی دولتی محصول بیرون نمی‌آیند.


بیشتر بخوانید: شرکت‌های دانش بنیان، نیازمند تامین مالی


ستاری در ادامه بیان کرد: در پژوهشگاه‌های دولتی خوب خرج می‌کنیم اما محصولی تولید نمی‌شود، در نهایت محصول؛ حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی است، البته این امر در همه دولت‌ها این چنین است و مختص ایران نیست.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: این امر نیازمند فرهنگی است که توسط نفت از بین رفته است. اینکه نهاد‌های مالی بزرگ در صدد ایجاد این چنین صندوق‌های نوآوری هستند، بسیار امید بخش است.

ستاری افزود: بچه‌های ما را امروز از دانشگاه برمی دارند و به خارج می‌برند. باید این سیستم زودتر راه بیفتد و سرمایه به راحتی در اختیار این دانشجو‌ها قرار بگیرد.

او در پایان گفت: با مدیریت جدید قوه قضاییه به دنبال کسب ماهیت جدید ثبتی در دانشگاه‌ها هستیم. نمی‌توانیم اکوسیستم دانش بنیان را دولتی بار بیاوریم و فقط می‌توانیم زیر ساخت‌های علمی و نیروی انسانی را فراهم کنیم و بقیه آن کار بخش خصوصی است.

انتهای پیام/


برچسب ها: فناوری ، دانش بنیان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار