به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،هشدار معاون امور مشتریان مخابرات به شهروندان ایرانی یکی از موضوعاتی بود که در چند روز گذشته حسابی در فضای مجازی بازتاب داشته است. هر چند این ترفند جدید نیست و پیش از این اتفاق افتاده بود، اما به نظر میرسد به تازگی پای کلاهبرداران بین المللی هم به این ماجرا باز شده است تا جایی که داوود زارعیان، معاون فروش شرکت مخابرات از مشتریان خدمات تلفن و تلفنهمراه در خواست کرده تا به تماسهای از دست رفتهای که از کشورهای خارجی دارند، توجه نکنند، چون در صورتی که با آن شمارهها تماس بگیرید به روباتهای پاسخ گو متصل میشوید و دقیقهای پنج هزار تومان از جیبتان میرود. به گفته زارعیان ایرانیها به این دلیل از سمت کلاهبرداران انتخاب شدهاند که پایشهای خدمات مخابراتی جهان نشان میدهد که مردم ایران راجع به جوابهای پاسخندادهشان حساس هستند و دوباره با آن شمارهها تماس میگیرند. او حتی از نحوه درآمد بسیاری از شبکههای ماهوارهای پرده برداشت آنها با برگزاری مسابقات و درخواست شرکت تلفنی در این مسابقات، مدتهای طولانی بیننده را پشت خط نگه میدارند و از این طریق کسب درآمد میکنند. متاسفانه در کشور خودمان نیز این چنین کلاهبرداریهایی انجام میشود و گاهی تماس با یک مشاوره تلفنی بسیار گرانتر از هزینه یک مشاوره حضوری تمام میشود. البته مردم تا زمانی که مبلغ قبض تلفن همراه یا ثابت خود را نبینند، متوجه این کلاهبرداری نمیشوند.
چگونه با تماس از شما کلاهبرداری میشود؟
کلاهبرداری Wangiri Fraud به این صورت عمل میکند که کلاهبردار، یک روبوکال یا روبات تماسگیرنده را روی یک شماره قرار میدهد و بعد از یک یا دو بوق، تماس را قطع میکند. این روباتها حتی ممکن است چندینبار با یک شماره تماس بگیرند. ایده این کلاهبرداری هم این است شخصی که تماس از دست رفته را دریافت کرده، با شماره تماس بگیرد. در این شیوه از کلاهبرداری، مهاجم یک سری شمارههای ویژه تهیه میکند. شمارههای ویژه شمارههایی هستند که برای ارائه سرویس خاصی ایجاد شدهاند و غیر از هزینه تماس مبلغی هم به عنوان کارمزد برای شرکت خریداری کننده شماره خاص در نظر گرفته میشود. درصورتی که قربانی به برقراری تماس مجدد (Call Back) با مهاجم اقدام کند، یک پیام ضبط شده برای او پخش و بدون این که فرد متوجه باشد، درگیر قبوض بالا میشود؛ اغلب مهاجمان سعی میکنند با طرح موضوعات جذاب مانند برندهشدن مشتری در لاتاری و ... قربانی را برای صحبت بیشتر ترغیب و هزینه بیشتری را به او تحمیل کنند.
مبدأ تماسها چه کشورهایی هستند؟
این نوع کلاهبرداری برای نخستینبار در سال ۲۰۱۳ از آمریکا انجام شد. این تماسها عمدتا از کشورهایی مثل بوتسوانا، گینه و گویان با کدهای به ترتیب ۲۶۷+، ۲۴۲۴+ و ۵۹۲+ گرفته میشود. البته در کشور خودمان هم از این شمارههای ویژه فروخته میشود که میشود به شماره تلفنهایی که بچهها را تشویق به شنیدن قصه میکنند یا مشاورههای تلفنی اشاره کرد.
منبع:خراسان
انتهای پیام/