بانوی جوان استان فارس با پرورش گل و گیاه نه تنها برای خود درآمد مطلوبی ایجاد کرده بلکه با آموزش زمینه کار برای ۲۸۰ نفر دیگر را نیز فراهم کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارآفرینی واژه‌ای که این روز‌ها بیش از دیگر زمان‌ها معنا پیدا کرده؛ در زمانی که امید به استخدام‌های دولتی و غیردولتی کمرنگ شده و بسیاری از جوان‌های تحصیلکرده به دنبال راهی هستند که خود کسب و کاری راه بیندازند.

کارآفرینی از سوی دیگر با همت عالی داشتن همراه است؛ بسیاری از کسانی که این روز‌ها در مسیر پیشرفت و موفقیت قرار گرفته‌اند در ابتدا با رنج و سختی کار را شروع کردند، اما همت عالی و اراده آنان سبب شده که پا پس نکشند و راه سخت را به امید موفقیت طی کنند.

درآمد ۱۵ میلیون تومانی با پرورش گیاهان زینتی؛ همت بانوی جوان اهل قیروکارزین در کارآفرینی

یکی از این کارآفرینان جوان که کار خود را ۲ سال پیش آغاز کرده و امروز به یک کارآفرین موفق تبدیل شده؛ زهرا اکبری بانوی جوان استان فارس و از اهالی شهرستان قیروکارزین است.

این بانوی توانمند نه تنها با کار خود درآمد مطلوبی را برای خود ایجاد کرده بلکه برای ۲۸۰ نفر در شهرستان قیروکارزین نیز امکان کار فراهم کرده است.

خانم اکبری در سال ۹۶ دانشجوی رشته کشاورزی دانشگاه پیام نور بود؛ آن روز‌ها در کنار دوستان دانشجویش نمایشگاه گل و گیاهی در دانشگاه برپا کردند که در استان فارس مقام نخست و در کشور موفق شد مقام دوم را از آن خود کند.

سود خوب فروش گل و گیاه در آن نمایشگاه سبب شد که این بانوی جوان استان فارس به فکر راه‌اندازی کسب و کاری پس از فارغ التحصیلی بیفتد. وی می‌گوید: شهریور ۹۶ پس از فارغ‌التحصیلی کار پرورش گل و گیاه زینتی را در پارکینگ منزل شروع کردم و ابتدا کارم بسیار محدود بود.

پس از مدتی خبر کسب و کار این بانوی جوان در شهرستان می‌پیچد و کسب و کار کوچک مورد بازدید بسیج سازندگی شهرستان قرار می‌گیرد. این آشنایی نقطه عطف زندگی کاری خانم اکبری است چراکه به گفته وی پس از این بازدید به پیشنهاد رئیس بسیج سازندگی شهرستان از امکانات و تسهیلات بسیج استفاده می‌کند و گلخانه ۱۲ متری خود را توسعه می‌دهد.

پس از مدتی تلاش این گلخانه به ۴۰۰ متر می‌رسد و علاوه بر گیاهان زینتی، گیاهان دارویی، آلوئه ورا، نشاء صیفی‌جات و پرورش قارچ نیز در برنامه این بانوی جوان قرار می‌گیرد. اینجاست که خانم اکبری زکات کار و دانش خود را می‌دهد و با همکاری بسیج سازندگی اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی می‌کند.

در این دوره آموزشی ۲۸۰ نفر از بانوان شهرستان قیروکارزین شرکت می‌کنند تا از این راه درآمدی برای خود کسب کنند و امروز این افراد در نقاط مختلف این شهرستان کار خود را شروع کرده و به درآمد رسیده‌اند.

موضوعی که برای خانم اکبری بسیار خوشایند است و می‌گوید: امروز برخی از این بانوان رقیب خود من شدند، اما خوشحالم که توانستم به خانم‌های خانه‌دار شهرستانم کاری را آموزش دهم که با آن کار کنند و درآمدی داشته باشند.

خانم اکبری از این آموزش‌ها خاطره‌ای خوش دارد؛ وی می‌گوید: در میان بانوانی که برای آموزش آمده بودند، یکی از خانم‌ها بیماری سرطان داشت، اما پس از آموزش با روحیه بالا و امیدوار به زندگی کار کرد و بر بیماری هم غلبه کرد این برای من بسیار خوشایند و خاطره‌انگیز است.

امروز پس از ۲ سال و سختی‌های بسیار گلخانه خانم اکبری بزرگترین گلخانه شهرستان قیروکارزین است و این بانوی ۲۷ ساله در فصول بهار و پاییز از فروش گل‌ها ماهیانه ۱۵ میلیون تومان و در فصول تابستان و زمستان ماهیانه ۶ میلیون تومان درآمد دارد.

وی درباره مشکلاتی که پشت سر گذشته نیز می‌گوید: من نخستین بانویی بودم که در شهرستان قیروکارزین اقدام به راه‌اندازی گلخانه کردم و اکنون نیز تنها کارشناس زن باغات هستم، اما هیچ حمایتی از من جز از سوی بسیج سازندگی نشد حتی در ابتدای کار مجبور بودم آب را از منازل اطراف تهیه کنم.

به گفته اکبری با وجود اینکه فعالیتم در زمینه کشاورزی بود، اما جهاد کشاورزی هیچ حمایتی از من نکرد و حتی برای تسهیلات گلخانه‌ای بسیار مانع بر سر راهم قرار داشت، اما با پشتوانه برادرم و همت و تلاش خودم از همه مشکلات عبور کردم و امروز به صورت مستقیم برای ۵ نفر و برای به صورت غیرمستقیم برای چند صد نفر اشتغالزایی کردم.

داستان خانم زهرا اکبری مشتی نمونه خروار است که در گوشه و کنار این کشور و این استان دیده می‌شود؛ کافی است مجالی برای بروز پیدا کنند تا الگویی شوند برای دیگر جوانان؛ آن زمان است که غول بی‌شاخ و دم بیکاری و ناامیدی به عقب می‌رود و جوان تازه فارغ‌التحصیل شده از روز‌های نخست ورودش به دانشگاه دغدغه آینده و کار را نخواهد داشت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.