به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم رونمایی از سامانه اموال مازاد بانک ها دولتی و خصوصی, اظهار کرد: افتتاح سامانه اموال مازاد بانک ها به دلیل آزادسازی دارایی های منجمد این اماکن و رونق تولید در بخش های مختلف کشور به شدت حائز اهمیت است.
او ادامه داد: علت افزایش اموال منجمد بانک ها, امین بودن بانک ها در قبال سپرده گذاران و حفظ بیت المال است. یعنی سپرده گذاران معتقدند بانک ها باید در حفظ و نگهداری دارایی آن ها نهایت تلاش خود را انجام دهد.
دژپسند توضیح داد: جریان ارائه و اخذ تسهیلات بسیار پیچیده است و از طرفی بانک ها موظف به ارایه تسهیلات و از طرفی تولید نیازمند اخذ این منابع مالی است اما از طرفی وجود اختلال هر ۲ قشر را دچار مکل می کند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ابراز کرد: سپرده گذاران از طرفی نیازمند تبدیل منابع مالی به یک جریان مولد هستند و از طرفی تولید کننده همواره نیازمند تسهیلات در جریان هستند و بانک ها در این بین میان این ۲ مسئولیت دچار ایهام می شوند.
او ادامه داد: بانک ها در تلاشند تا به تملیک دارایی ها متوسل نشوند, چرا که به نفع آن هاست که این منابع به جریان زاینده منابع مالی منتج شوند. این موضوع که بانک ها کاری می کنند که دارایی ها را تملیک کنند به هیچ وجه صحت ندارد.
بیشتر بخوانید: بورس آمادگی حراج اموال مازاد بانکی را دارد
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: مطالبات معوق به بانک ها نگران کننده است. نقش بانک ها مدارا و هشدار و در نهایت تملیک دارایی های در دست است. برنامه ای که امروز ترتیب داده شده است آزادسازی بخش تملیکی بانک هاست.
دژپسند از تلاش بانک ها برای دوری از شرکت داری خبر داد و گفت: تاکنون ۷ هزار میلیارد تومان از دارایی های مازاد بانک ها دولتی واگذار شده است که از این میان ۴ هزار میلیارد تومان آن مربوط به واگذاری سهام و بنگاه ها و ۳ هزار میلیارد تومان آن مربوط به اموال تملیکی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: با همکاری بورس افراد می توانند با ورود به سامانه اموال مازاد بانک ها وارد اتاق شیشه ای شده و علاوه بر خریداری املاک به حوزه خرید مدیریت نیز ورود کنند. قابل ذکر است که حتی ریالی از منابع حاصل از فروش اموال مازاد بانک ها به خانه کشور واریز نمی شود چرا که باید این رقم به چرخه اقتصادی وارد شود.
او بیان کرد: هم اکنون ۱۷ هزار میلیارد تومان در این سامانه مقرر شده است تا به فروش برسد و امیدواریم این روند به خوبی شکل گیرد.
فروش اقساطی اموال مازاد بانک ها هم ممکن است
این مقام مسئول در جمع خبرنگاران با اشاره به روش های عرضه دارایی های مازاد بانک ها ابراز کرد: با توجه به اینکه در روش های مختلف در عرضه ها ما روش فروش مدیریت را نیز در پیش گرفتیم. در کشور افرادی متخصص و دارای استعداد هستند که با تعهد های خاص توانایی مدیریت خوب یک مجموعه را دارند. در نتیجه ما می توانیم این مکان ها را به روش عرضه مدیریتی نیز بفروشیم.
دژپسند گفت: این ۱۷ هزار میلیارد تومان تمام اموال مازاد بانک ها نیست بلکه این رقم تنها برای اموال تحت تملیک بانک هاست. بخشی از این اموال شامل هزار و ۲۴۶ واحد کارخانهای و بیش از ۲۷۷ دامداری است که سرمایه گذاران براساس تخصص و تجربه خود میتوانند آنها را خریداری کنند و یا مدیریت این واحدها به سرمایه گذاران واگذار شود.
وی گفت: از ۱۸ بانکی که در این طرح قرار دارد، بانک ملی، ملت، کشاورزی و صادرات ۵۰ درصد مسئولیت واگذاری را برعهده دارند و بیشترین اموال مازاد با ۱۴ درصد مربوط به بانک ملی است. بانک ملی در ابتدای صف و دارای ۱۴ درصد سهم از اموال مازاد بانکی است.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به سوالی درباره عرضه سهام ۶ پالایشگاه در بورس اوراق و بهادر گفت: مقدمات این کار انجام شده و منتظر دریافت استعلام از دستگاههای مربوطه هستیم و این کار به زودی انجام میشود.
این عضو کابینه دوازدهم مطالبات معوقه بانکی را با استناد به آمار بانک مرکزی، حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
او در پایان در پاسخ به سوال
خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استفاده از روش فروش به صورت نقدی و اقساطی اموال مازاد بانکی خبر داد و بیان کرد: بانک ها از فروش اقساطی استقبال نمی کندد اما باز هم ما برای فروش این نو اموال هم روش تقسیط را بارگذاری کرده ایم. اموال مازاد بانکی از امروز در سامانه قرار دارد و عموم می توانند از آن مطلع شوند.
انتهای پیام/