به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در آئین قدردانی از مروجان کتابخوانی گفت: برای کمک به فرهنگ هنر شهری همچون شیراز باید اقداماتی امیدافزا در جامعه انجام شود.
ابراهیم گشتاسبیراد، با بیان اینکه تالیف و نویسندگی امری بسیار مشکل است، افزود: نویسندگان ایدهپرداز برای نگارش کتاب در این روزگار رنج بسیار میبرند، در زمانهای که برخی افراد با استفاده از سخنان و تفکرات دیگران و حتی بدون ویرایش و اصلاح، با نام خود کتاب چاپ میکنند.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، ارزش کتاب خوب را به پشتوانه پژوهش در آن اثر مربوط دانست و با انتقاد از مطالعه اندک برخی پژوهشگران، اظهار داشت: برخی دانشجویان حتی بههنگام نگارش پایاننامههایشان از ارجاعاتی که در بخش مراجع نام بردهاند استفاده نکردهاند، چنین تحقیقاتی فاقد ارزش علمی است.
معاون شهرداری شیراز افزود: مترجمان بسیاری با درک خوب از کتاب مبدا در مقام نویسنده اثر ظاهر میشوند و سبک قوی برخی آثار ترجمهای ستودنی است.
گشتاسبیراد اضافه کرد: آنکس کتابی قوی ارائه میکند که آبشخور ذهنی قوی داشته باشد و خروجی همه آثار با ارزش در زمینههای مختلف، ناشی از مطالعه بسیار است.
او با اشاره به اینکه انتشار کتاب در این زمانه دشوارتر از همیشه است، از سختی دسترسی به کتاب و در عین حال ولع خوانندگان به کتاب در دوران پیش از انقلاب یاد کرد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: در آن دوران بسیاری از کتابها به صورت زیرزمینی منتشر میشد و داشتن و خواندن کتاب هم جرم محسوب میشد که مجازاتهایی همچون اعدام را به دنبال داشت، اما با این حال میل مردم به کتابخوانی شایان توجه بود.
ناشر برگزیده شیراز نیز در این آیین، کتابسازی را فاجعهای فرهنگی خواند و گفت: کتابسازی در همه دورهها وجود داشته است، اما امروز به مراتب بدتر از قبل شده است. داریوش نویدگویی با اشاره به اینکه فارس مهد نسخ خطی با ارزش در ایران است، از نادیده گرفتن برخی داشتههای معنوی و فرهنگی در این استان انتقاد کرد.
داریوش نویدگویی در بخش دیگری از سخنان خود بر این نکته نیز تاکید کرد که کتاب کاغذی هیچ جایگزینی ندارد و برای اثبات این مدعا به شمارگان کتاب در اروپا و آمریکا اشاره کرد و آن را بر اساس آخرین آمار ۳۱۰ میلیون نسخه برای یک اثر به زبانهای مختلف برشمرد که در کشور ما رقمی باورنکردنی به شمار میرود.
او این تفکر را که کتاب کاغذی دیگر خریدار ندارد، زاده هجوم رسانههای غربی دانست و آنها را مضر و تخریبکننده بنیان فرهنگی خانوادهها خواند و راه مقابله با چنین تهاجم فرهنگی را سرمایهگذاری در حوزه فرهنگی دانست.
پژوهشگر، تاریخنگار و معاون فرهنگی بیمارستان ام. آر. آی شیراز نیز در این آیین به تلاش بزرگترین شاعران و نویسندگان تاریخ برای گسترش مفهوم خرد در طول تاریخ اشاره کرد.
سیروس رومی، ثمره تمام سفارشها به دانشاندوزی را نگارش کتاب دانست و گفت: انسانهای خوشبخت با قلم، کاغذ و کتاب سر و کار دارند و اگر امروز افرادی در این گردهمایی دور هم جمع شدهاند از صدقه سر کتاب است.
او تعداد نیروهای فرهنگی فارس را خوب و مطلوب ارزیابی کرد، اما از نبود ساماندهی، برنامهریزی و وحدت در این حوزه انتقاد کرد و موازیکاری را بلای جان فضای فرهنگی دانست.
رومی گفت: شیراز در حالی از کسب عنوان شهر خلاق ادبی بازماند که از دیرباز در عرصههای فرهنگی و گسترش کتابخوانی و نویسندگی شهره بوده است.
این پژوهشگر حوزه رسانه افزود: شیراز شهر بزرگی است و از نظر فرهنگی دریایی عمیق است، اما سالهاست در نامگذاری خیابانهای شهر، کمتر اسامی ادبی و فرهنگی مشاهده میکنیم میبینیم و هرچه هست متعلق به گذشتههاست.
رومی همچنین نوید بهرهبرداری از بزرگترین موسسه فرهنگی کشور در شهر صدرا را در آینده نزدیک داد و گفت: این مجتمع که با سرمایه گذاری خیران فرهنگی در حال ساخت است و به زودی به شبکه فرهنگی کشور با سرمایهگذاری فرهنگی میپیوندد، در زمینی با پنج هزار مترمربع زیربنا احداث میشود و دارای سالنهای چند منظوره و کتابخانه بزرگ است.
انتهای پیام/