عبدالعلی گیلانی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اداره منابع طبیعی و آبخیرداری استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: پشته کاری روش نوین کشت برنج است که در این سیستم کشت، ابتدا پشتههایی با عرض ۴۰ تا ۴۵ سانتیمتر ایجاد میکنیم و سپس بذر خشک برنج را با دستگاه کارنده ریزدانه کار ۳ ردیف برنج میکاریم.
او بیان داشت: بر خلاف کشت به روش خشکه کاری که آب بصورت سطحی در اراضی پخش میشود، در کشت به روش پشته کاری، بذرها روی پشته قرار میگیرند و آب مورد نیاز آنها در جویهای آب جاری میگردد.
گیلانی جذب آب بصورت نشتی بجای پخش شدن و هدر رفتن را مزیت اصلی کشت به روش پشته کاری عنوان کرد و افزود: در این روش بذرها بصورت منظم مستقر میشوند و گیاهچههای قوی با رشد مناسب تولید میکنند، ضمن اینکه گیاهچه قوی با رشد مناسب سبب میشود از لحاظ رشد، ظهور یکنواختی خوشه و در نهایت تولید، عملکرد خوبی را شاهد باشیم.
این مقام مسئول اظهار کرد: پس از کودپاشی، پشته سازی انجام میشود و در مرحله بعد و یک روز پس از پشته سازی، دستگاه ریزدانه کار در زمین مستقر میگردد و در یک بستر خشک، عملیات کشت برنج صورت میگیرد و بر خلاف سیستمهای رایج کشت این محصول که شخم زدن خاک و آبیاری فراوان الزامی است، در این روش کشت نیازی به موارد مذکور نیست.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اداره منابع طبیعی و آبخیرداری استان خوزستان اذعان داشت: در روشهای رایج کشت برنج، بذر جوانه دار در آب به عمق ۵ تا ۶ سانتیمتر پاشیده میشود یا نشا برنج در این عمق قرار میگیرد، اما در روش نوین پشته کاری، بذر برنج در عمق ۳ تا ۴ سانتیمتری روی پشته کاشته میشود.
به گفته عبدالعلی گیلانی، در این روش اگر برنج و علف هرز بصورت همزمان جوانه بزنند، بدلیل اینکه برنج حدود ۲۰ سانتیمتر در سطح بالاتری کاشته شده است، بر علف هرز ارجحیت دارد و از ترکیب شدن آنها با هم جلوگیری خواهد شد.
او با بیان اینکه بذرهای برنج، آب را بصورت نشت دریافت میکند، بیان کرد: لزومی بر جاری بودن همیشگی آب نیست و چند روز یکبار آب در مزارع جاری میشود تا بذر سیراب گردد.
انتهای پیام/گ