امیر قادری معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با آخرین اقدامات مدیریت بحران در استان زلزله زده آذربایجان شرقی اظهار کرد: طبق گزارشهای لرزه نگاری دانشگاه تهران در ساعت ۲:۱۸ دقیقه بامداد روز جمعه مورخه ۹۸.۸.۱۸ زلزلهای به بزرگی ۵.۰۹ ریشتر در عمق ۸ کیلومتری در شهرستان و روستاهای میانه و سراب اتفاق افتاد که بر اثر این حادثه ۵ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه ۵۱۲ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند، افزود: ضمن اینکه ستاد فرماندهی و پیشگیری مدیریت بحران ۶ جلسه در سطح استانی و بیش از ۱۴ جلسه در سطح شهرستانی برگزار کرد.
قادری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله زده گفت: پس از زمین لرزه، ساکنان منازلی که قابل سکونت بودند در خانههای خود اسکان داده شدند، اما براساس پیش بینیهای سازمان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خانههایی که نیازمند به بازسازی بودند اقدامات لازم از جمله احداث و ایجاد سازههای موقت و مستحکم در حال انجام است.
وی افزود: ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز جهت آواربرداری از سوی سازمان بنیاد مسکن به این مناطق اعزام شدند، همچنین از تجهیزات و ارائه خدمات استانهای معین (زنجان، اردبیل و اذربایجان غربی) استفاده شد.
بیشتر بخوانید: زلزله غرب کشور تلفات جانی و مالی نداشت/ هموطنان به شایعات فضای مجازی توجه نکنند
به گفته معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، با توجه به وضعیت آب و هوا در این مناطق باید نسبت به ارسال سوخت (نفت، گاز و گازوئیل) مورد نیاز جهت پخت و پز و گرمایش اقدام شده به صورتی که ۲ هزار وسیله گرمایشی از جمله والر توزیع شده است.
وی با بیان اینکه تیمهای روانشناسی نیز برای بازتوانی نیز به مناطق زلزله زده اعزام شدهاند، تصریح کرد: علاوه بر بازسازی مناطق، جایگاههایی برای نگهداری از احشام (دام) و تهیه و توزیع علوفه مورد نیاز آنها نیز در دست اجرا است.
قادری با اشاره به تعداد بازسازی منازل آسیب دیده در مناطق زلزله زده گفت: در مناطق زلزله زده حدود ۳ هزار خانه نیاز به بازسازی و ۱۵۰۰ واحد مسکونی نیز نیاز به تعمیر دارند و ۲ هزار جایگاه نگهداری از دام نیز باید بازسازی شوند که اقدامات لازم توسط سازمان بنیاد مسکن و وزارت جهاد کشاوزی درحال انجام است.
وی با بیان اینکه اقدامات لازم برای اسکان موقت افراد توسط اکیپهای بنیاد مسکن در حال انجام است، افزود: حدود ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای برخی از خانوادههایی که نمیخواهند در اسکان موقت باشند توسط بنیاد مسکن و به تصویب دولت تخصیص مییابد.
معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با تأکید بر اینکه در حال حاضر احداث ۱۲۰ اتاق برای اسکان فراهم شده است که این آمار هر روز تغییر میکند که این خانهها تا هفته آینده تکمیل میشوند.
وی ادامه داد: با توجه به درخواست زیاد آسیب دیدگان جهت اهدای تسهیلات برای اسکان موقت، تاکنون ۵۵۰ فقره اعتبار بلاعوض پرداخت و ۷۰۰ فقره اعتبار نیز در دست اقدام است و تعداد ۹۰ واحد نیز جهت اسکان موقت تحویل داده شده و ۴۳۹ واحد آواربرداری شدهاند.
انتهای پیام/