مجموعه‌ای از اختلالات عصبی مزمن پزشکی یا بلند مدت با حمله صرعی مشخص می‌شوند که این حملات ممکن است بسیار خفیف و تقریباً غیرقابل شناسایی بوده یا برعکس طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  یکی از بیماری‌هایی که فعالیت الکتریکی سیستم عصبی را مختل کرده و سبب بروز تشنج در کودکان می‌شود بیماری صرع است. تشنج ناشی از صرع با از دست دادن هوشیاری همراه است و نگاه خیره به یک نقطه، عدم پاسخ‌گویی و ابراز واکنش، انجام حرکات تکرارشونده از نشانه‌های آن است.

اصول تغذیه در کودکان مبتلا به صرع//تنها



تشنج
کودکم متأسفانه مبتلابه بیماری صرع است لطفاً راهنمایی کنید تغذیه مناسب برای این بیماری و اینکه کمتر دچار تشنج شود چیست؟
والدین کودکان مبتلابه صرع لازم است در برنامه غذایی این بیماران مصرف آب به مقدار کافی، میوه و سبزیجات تازه را مدنظر داشته باشند. در صورت کاهش قند خون ممکن است تشنج آغاز شود؛ لذا والدین باید از گرسنه نگه‌داشتن طولانی مدت کودکان مبتلا به تشنج پرهیز کنند. برای جلوگیری از کاهش قند خون مصرف قند، شکر و شکلات توصیه نمی‌شود بلکه مصرف کشمش و یا خرما کمک‌کننده است.

مصرف ویتامین‌ها به مقدار کافی بخصوص غذا‌های حاوی ویتامین ب به کنترل تشنج کمک می‌کند.

این کودکان لازم است از استرس پرهیز کنند، زیرا استرس می‌تواند زمینه‌ای برای بروز تشنج باشد.

به طور کلی این کودکان لازم است غذا‌های متنوع مصرف کنند و رژیم غذایی با چربی‌ها زیان‌آور را کمتر، اما چربی‌های خوب را رعایت کنند.
وجود منیزیوم، کلسیم و روی به مقدار کافی در برنامه غذایی این بیماران بسیار مهم است.

کمبود بعضی از ویتامین‌ها در بروز حمله تشنج مؤثر هستند که لازم است والدین مواد غذایی حاوی این ویتامین‌ها را در برنامه غذایی کودک قرار دهند و یا با نظر پزشک معالج از مکمل‌های حاوی این ویتامین‌ها استفاده کنند.
بیشتر بخوانید
علائم و دلایل تشنج در کودکان


کمبود ویتامین ب ۶ موجب تشنج می‌شود و یا تشنج‌ها را بدتر می‌کند. این ویتامین در غذا‌هایی مانند نان‌ها و بیسکویت‌های سبوس‌دار، جوانه گندم، محصولات گوشتی خصوصاً مرغ و ماهی و جگر، میوه‌ها و سبزیجات مثل موز، هویج، گل‌کلم، نخودفرنگی، آب‌پرتقال، گوجه‌فرنگی، سیب و نیز در مغز‌ها به وفور یافت می‌شود.

اصول تغذیه در کودکان مبتلا به صرع//تنها


تغذیه و بیماری صرع
همچنین تحقیقات نشان داده مصرف کافی ویتامین E تعداد تشنج‌ها را کاهش می‌دهد. غذا‌هایی که حاوی این ویتامین هستند از جمله روغن‌های گیاهی، آجیل تازه، روغن سبوس گندم، آفتابگردان، بادام، ذرت و زیتون می‌باشند.

همچنین مبتلایان به صرع باید از نوشیدن آب یخ پس از استحمام خودداری کنند.

وجود منیزیوم، کلسیم و روی به مقدار کافی در برنامه غذایی این بیماران بسیار مهم است.

همچنین مصرف اسید‌های چرب ضروری برای هر نوع بیماری عصبی خیلی مهم هستند. قابل‌ذکر است که مکمل‌های با اسیدفولیک بر متابولیسم داروی فنی‌توئین اثر می‌گذارد و بهتر است از مصرف اسیدفولیک در بیمارانی که داروی فنی‌توئین مصرف می‌کنند خودداری شود.

مبتلایان به تشنج‌های مکرر باید از مصرف موادغذایی مانند قهوه و آسپارتام پرهیز کنند.

با توجه به اینکه مبتلایان به صرع بطور مداوم از دارو‌های ضد تشنج استفاده می‌کنند و این دارو‌ها جذب کلسیم و ویتامین D را مختل می‌کنند، لذا توصیه می‌شود از منابع حاوی کلسیم مثل لبنیات زیادتر استفاده کنند و در صورت صلاحدید پزشک معالج از مکمل‌های کلسیمی و یا ویتامین D استفاده کنند.

مصرف شیرینی، شکلات، تنقلات، نوشابه گازدار، آجیل، قند و شکر، عسل، مربا، شربت، چای، قهوه و آدامس در کودکان مبتلا به صرع مضر است و در صورت وجود حساسیت به یک ماده غذایی لازم است از برنامه غذایی کودک حذف شود.

منبع : تبیان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار