به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پرفسور علی گرجی رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مشکل اضطراب به یک کشور یا منطقهی خاص تعلق ندارد و معضل تمام جوامع بشری امروز محسوب میشود بنابراین تصور اینکه کشور ما به خاطر وضعیت اقتصادی، شرایط متفاوتی از سایر نقاط جهان دارد درست نیست.
اوادامه داد: زمینهی اضطراب در کل جهان چنان گسترده است که سازمان بهداشت جهانی، اضطراب را یکی از مشکلات اساسی جوامع در نسلهای پیشرو برمیشمرد و برنامههایی را برای کاهش اضطراب و افزایش ضریب سلامت اجتماعی، به کشورها توصیه کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اضطراب به شکل پیش روندهای در تمام جوامع رو به افزایش است و علاوه بر کاهش کیفیت زندگی اجتماعی، مشکلات اقتصادی، اجتماعی و پزشکی را در افراد و گروههای مختلف ایجاد کرده است.
پرفسور گرجی معضلاتی مانند اعتیاد، طلاق و خشونت فراگیر را که به گفتهی او در تمام کشورها رو به رشد است را نتیجهی عوامل متعدد از جمله بالا رفتن میزان اضطراب در جامعه دانست وافزود: بسیاری از موارد خشونتآمیز منجر به حوادث خونین را میبینیم که وقتی متن حادثه را بررسی علمی میکنیم هیچ دلیل طبیعی و منطقی برای این حوادث نمییابیم.
او ادامه داد: در این گونه موارد، روند حادثه بگونهای است که به نظر میرسد اضطراب بالا و انباشتهی افراد، یک پتانسیل قوی و منفی روانی ایجاد میکند و در یک لحظهی مناسب، تخلیه میشود که این تخلیهی ناگهانی استرس، حادثهآفرین است و گاه به صدمات و عواقب فردی و اجتماعی جدی و دامنهدار میانجامد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به همکاری دو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مونستر آلمان برای کاهش اضطراب در کلانمنطقهی ۹ آموزشی، گفت: گام اول برنامه این است که اضطراب را به مردم بشناسانیم و استرس خوب و استرس بد را به شهروندان معرفی کنیم.
انتهای پیام//م. ک