رئیس گروه بیماری‌های واگیر استان کرمانشاه گفت : بر اساس گزارش‌های ارائه شده شیوع بیماری هپاتیت B در استان در سال گذشته، ۱۰.۲ در هر صد هزار نفر برآورد شده است.

به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،کیوان خاصی رئیس گروه بیماری‌های واگیر استان کرمانشاه با بیان اینکه هپاتیت به معنای التهاب کبد است، گفت : عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری نقش دارند که مهمترین آن آلودگی فرد بوسیله ویروس هپاتیت B است.

او گفت : هپاتیت B شایعترین نوع هپاتیت در جهان به شمار می‌رود و براساس آخرین گزارشات سازمان بهداشت جهانی، حدود ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان حامل این ویروس هستند و این بیماری پس از بیماری سل و مالاریا شایعترین بیماری عفونی و مسری جهان به شمار می‌رود.

خاصی گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه شده میزان بروز هپاتیت B در کشور ما نیز در سال گذشته ۱۰.۷ در هر صد هزار نفر بوده که در استان کرمانشاه میزان بروز آن در این سال، ۱۰.۲ در هر صد هزار نفر برآورد شده است.

او در خصوص نحوه فعالیت ویروس هپاتیت B در بدن، گفت: پس از ورود ویروس به درون بدن و پس از یک دوره نهفتگی، علایمی شبیه سرماخوردگی مانند ضعف، خستگی، احساس کسالت، بی‌اشتهایی، تب، درد عضلانی، التهاب مفاصل و بثورات پوستی ممکن است در فرد ایجاد شود.

خاصی افزود: پس از مدتی با بهبود علائم مقدماتی، مرحله دوم علایم به صورت بروز زردی به همراه تیره‌رنگ شدن ادرار یا کمرنگ شدن مدفوع بروز می‌کند و بعد از این مرحله بیمار وارد مرحله نقاهت می‌شود که دوره بی علامتی بیماری است، اما بیمار قابلیت انتقال ویروس به دیگران را دارد.

او گفت: بیماری هپاتیت B در بیشتر مبتلایان تا پایان عمر به همین شکل باقی می‌ماند، اما در درصدی از بیماران این بیماری منجر به نارسایی کبد شده و در تعداد کمی هم منجر به سرطان کبد می‌شود که طبیعتا کُشنده خواهد بود.

رییس گروه بیماری‌های واگیر استان کرمانشاه گفت: بطور معمول کودکان مبتلا علائم خفیف‌تری را بروز می‌دهند و بیشتر بدون علامت هستند.

خاصی استفاده از سرنگ مشترک جهت تزریق، خالکوبی و تاتو کردن یا سوراخ کردن گوش با وسایل آلوده، استفاده از مسواک یا تیغ ریش‌تراشی آلوده به ویروس و فرورفتن اتفاقی سوزن آلوده به ویروس در بدن را از جمله راه‌های انتقال ویروس هپاتیت B عنوان کرد.

او گفت: ویروس هپاتیت B در ترشحات بدن از قبیل بزاق، مایع منی و ترشحات مهبل وجود دارد وعدم رعایت اصول صحیح فعالیت جنسی و یا بی بندوباری جنسی می‌تواند موجب انتقال این ویروس شود.

او انتقال از طریق مادر آلوده به نوزاد را از جمله دیگر راه‌های انتقال این ویروس عنوان کرد وافزود: در حال حاضر این شیوه انتقال، مهمترین راه انتقال بیماری هپاتیت B در ایران است.

خاصی بهترین راه مقابله با بیماری هپاتیت B را تزریق واکسن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر واکسیناسیون تمام نوزادان و افراد در معرض خطر انجام می‌شود.

او افزود: جهت پیشگیری و کنترل بیماری هپاتیت B در استان اقدامات لازم مبتنی بر دستور العمل کشوری و زیر نظر مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص آموزش، شناسایی و مراقبت، درمان و مهمتر از همه واکسیناسیون صورت می‌گیرد و سال گذشته در مجموع ۹۰ هزار و ۵۷۹ نفر در استان علیه این بیماری واکسینه شدند .

 

 

انتهای پیام/د

عوامل مختلفی بیماری هپاتیت

 

برچسب ها: اخبارسلامت ، بیمه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.