دارو ضدسرطان کبدبا نانوداروی تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است.

درمان سرطان کبد با نانوداروبه گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  یکی از شرکت‌های دارویی که در حوزه‌ توسعه‌ داروهای مبتنی بر RNAi فعالیت دارد، اعلام کرده داده‌های بالینی استفاده از نانوداروی خود را در نشست کبد که با حمایت انجمن مطالعه بیماری‌های کبدی آمریکا برگزار می‌شود، ارائه خواهد کرد. این نانودارو موسوم به STP۷۰۵، قرار است روی بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته‌ کیسه صفرا مورد آزمایش قرار گیرد.

این داروی ضدسرطان حاوی RNA تداخلی بوده و در آن از نانوذرات پلی‌پپتیدی استفاده شده است. این نانوذرات می‌توانند به سلول‌های هدف در کبد وارد شده و محتویات خود را در محل موردنظر رهاسازی کنند. همچنین این دارو به‌صورت مستقیم مانع از فعالیت سلول‌های فیبروبلاست سرطانی موسوم به CAF شده و با خاموش کردن دو ژن مختلف در محیط سرطانی، بیماری را کنترل می‌کند.


بیشتر بخوانید:فناوری جدیدی که شما را از بوی بد پا خلاص می‌کند


STP۷۰۵ از دو الیگونوکلئوتید siRNA تشکیل شده است که mRNA TGF-β۱ و COX-۲ را هدف قرار می‌دهد و درون نانوذرات به همراه پپتید هیستیدین لیزین کوپلیمر کپسوله شده است. هر siRNA به‌صورت منفرد و جداگانه موجب ممانعت از بیان یک نوع ژن شده که برای این کار از فعالیت mRNA جلوگیری می‌کند. ترکیب این دو siRNA باعث نوعی هم‌افزایی شده و در نهایت فاکتورهای فیبروژنیک و التهابی را کاهش می‌دهد. تجزیه و تحلیل مولکولی نشان می‌دهد که اثرات استفاده از این ترکیب در مهار اهداف موفقیت‌آمیز بوده است و می‌توان از این فناوری برای بیماری‌های التهابی و فیبروتیک استفاده کرد.

در سال ۲۰۱۷، این دارو به سازمان غذا و دارو معرفی شد تا نسبت به این روش درمانی تصمیم‌گیری شود. در حال حاضر این دارو علاوه بر تأییدیه‌ FDA آمریکا، تأییدیه‌ سازمان غذا و داروی چین را نیز دریافت کرده است. بنابراین، این محصول می‌تواند برای درمان بیماری‌های مختلف توسعه یابد.

انتهای پیام/

سرطان پیشرفته‌ کیسه صفرا با نانودارو درمان می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.