مهشید سلیمانی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ته دیگ گفت: این خوراکی خوشمزه دراکثرموارد به صورت (نان، برنج یا سیب زمینی) که همگی از مواد غذایی غنی از کربوهیدرات هستند، تهیه میشود.
او با یادآوری این مطلب مهم که غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوهای یا سیاه در میآیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند؛ اظهار کرد: افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد میکنند.
سلیمانی تصریح کرد: آکریلامید مادهای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسانها تا ۱۰۰ برابر خطرناکتر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: این ماده به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژنها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتورهای التهابی، افزایش خطر اترواسکلروز، اختلالات باروری، تحریک و قرمزی پوست و چشمها میشود.
بیشتر بخوانید:درمان شوره سر با پوست سیب زمینی
سلیمانی ادامه داد: بطور کلی کم کردن حرارت (در مراحل مختلف آماده سازی مواد غذایی) یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت غذا توصیه میشود. هرچه رنگ تهدیگ تیرهتر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است.
او در پایان یادآوری کرد: سلامتی خود را فدای طعم لذیذ تهدیگ و نانهای برشته نکنید و اگر قصد خرید نانهای نازک برشته شده را دارید، آنهایی را انتخاب کنید که رنگ روشنتر و آکریلامید کمتری دارند.
انتهای پیام/
نکنيد آقا با روحو روان ما بازي نکنيد لدفن!
کاش نمیگفتین حداقل موقع ته دیگ خوردن عذاب وجدان نمی گرفتیم.......
به نظر که خیلی خوشمزست!
من یکی که واقعن نمیتونم!
یه چیزی بخورید که منفعت داشته باشه نه ضرر
آمار ته دیگ خورای حرفه ای؟
ضرب المثل ایرانی: من می گم غذا ندارم بخورم تو می گی پیاز بخور اشتهات باز شه!!!
خواهشا ته دیگو دیگه گرون نکنین :((
ته دیگسیب زمینی عشقه عشق.مخصوصا اگه کنجدی هم باشه.
اصلا غذا بدون ته دیگ نمیشه
ته دیگ عمر آدمو نصف میکنه
اما برای همه کس خطرناک نیست
من کارگر بنایی هستم کار سنگین میکنم و اگر سنگ هم بخورم معده ام اونو هضم میکنه
اما ادمهایی که تحرک ندارن اگه بخورن درازمدت مریض میشن
مثل سیگار که همه کس سرطان نمیگیره هست
من نمیخورم
پس بیخیال
و البته تا خدا نخواد هیچی نمیشه...
اگر با روغن زیتون یا کانولا یا کنجد ته دیگ درست کنیم و نسوزد بعید می دانم اشکال بهداشتی و هوارض داشته باشد.ولی اگر بسوزه و سیاه بشه کربن داره و سرطان زاست .
زکات عقل ، تحمل نادانان است .